söndag 3 januari 2010

Transportlöfte

Flera av er läsare har skrivit kommentarer, eller har berättat åt mig personligen att ni gett som nyårslöfte att börja transportlöpa en eller ett par gånger i veckan. Jag hade inte själv kommit på att man kunde ha detta som löfte, men kan ju inte annat än heja på denna förträffliga idé om transportlöfte.

Make sure you have all your belongings...

I morgon är det väl många med mig som igen börjar jobba efter några dagars ledighet. Det ska tydligen bli -15 grader i Stockholmsområdet. Då tänker åtminstone inte jag stå och huttra och frysa ihjäl i väntan på någon buss. Nej, då är det löpning som gäller (fast blir det kyligare än så, vill nog gärna mina luftrör att jag tar dendär bussen).

14 kommentarer:

 1. Transportlöpa??
  Berätta mer, tror jag anar...

  SvaraRadera
 2. Du har inspirerat mig så himla mycket att jag nu "måste" testa! Jag ska prova en tur med ryggsäck och se hur ryggen reagerar.Annars får jag klura på logistiken på något annat sätt. Sen ska jag kolla upp hur i all sin dar vägarna går till jobbet och framförallt hur lång tid det tar. :-)

  SvaraRadera
 3. Vad heter ryggsäcksmodellen du använder? Ser himla smidig och bra ut!

  SvaraRadera
 4. Bondbruden - Klicka gärna på bilden till höger, under rubriken Run Commute och läs mer!

  Ingmarie . Ska bli spännande att läsa hur du får det att fungera.

  Petra - Det är en Haglöfs ace, small. Väldigt smidig, och gjord för vätskesystem också. Har ingen sån konstruktion ännu, men tänkte att jag skulle köpa den påsen till sommaren.

  SvaraRadera
 5. Självklart. Som målsättning. Inga löften i år.

  SvaraRadera
 6. Appropå kylan, mer än -15 är kallt. Vad är egentligen klokt att ge sig ut i. Jag har alltid satt -10 som gräns men det sprängde jag nog idag.

  SvaraRadera
 7. Och jag vill bara poängtera att jag hoppas att du suger i dig all ära för detta, för att personligen ha givit transportlöpningen ett ansikte och fått en hel bloggläsarnation att börja transportlöpa. Härligt!

  SvaraRadera
 8. Oj, tänkte jag först. Galet ambitiöst. Och det är det ju! Men nu har jag läst din guide och jo, det skulle ju funka, åtminstone att springa HEM eftersom vi inte har dusch på jobbet. Kanske inte hela sträckan (mer än 15 km - så långt har jag aldrig sprungit) - men om jag tar med mig träningskläder på morgonen, byter om efter jobbet (det gör jag ändå varje dag då jag inte vill smutsa ner mina privata), åker tunnelbana några stationer och sedan springer resten. Jo, men varför inte liksom. Fast det får bli ett senare projekt. ;-)

  SvaraRadera
 9. Men herregud Snorkkis - det är väl inte en 5 kiloshantel du har petat ner i ryggsäcken???

  SvaraRadera
 10. Snorkkis! Måste fråga (och du kanske har skrivit om det redan)...vilket tempo håller du ungefär när du transportlöper?

  SvaraRadera
 11. Hanvisar till MarathonMias kommentar - kan du klargora den saken tack!:)

  SvaraRadera
 12. Denna vecka ingen transportlöpning (måste ha datorn med hem) - men alla andra veckor - jag lovar!

  SvaraRadera
 13. Du nämner luftrören... Det förvånar mig att din gräns ändå går så kallt som 15 minus. Men jag antar att det beror på vilken intensitet man kör.

  Och trots den stränga kylan verkar det bara vara jag som stannar inne på gymmet. Är det ingen annan bloggande löpare som ens är lite känslig mot kylan...?

  SvaraRadera
 14. Andrej - Låter fint det!

  Anna - Jag vet faktiskt inte riktigt, man måste väl känna efter själv vad man tål och så. Tar man lugna pass är det väl ok med kyla, men ska man riktigt flåsa och typ dra intervaller vill jag nog att det ska vara varmare än såhär. Men, helt individuellt tror jag.

  Sus - Tack :) .

  Ellen - Du ser möjligheterna där! Skoj!

  Mia - Hihi, undrade om någon skulle notera det. Var ju bara tvungen att lägga med hanteln på fotot när den låg där bredvid.

  Helena - Beror lite på dagsformen... idag gick det lååångsamt. Man kan ju inte riktigt prestera när man ger sig ut 10 minuter efter man vaknat, så i medeltal håller jag ungefär 6 min tempo; alltså myrgång i dina mått mätta.

  Petra - Hanteln fick ändå stanna hemma idag; annars hade jag inte orkat tror jag.

  anneliten - Låter fin fint det också!

  rosenblom - Precis som du skriver gäller ju intensiteten; skulle som jag skrev till Anna inte gärna springa intervaller nu. När jag tävlade i längdåkning hade jag en del problem med luftrören, och har respekt för att utsätta dem för allt för stora påfrestningar. Och jag tror inte att du är den enda som väljer bandet!

  SvaraRadera