torsdag 7 januari 2010

Morgontankar

Oftast skriver jag mina blogg-inlägg på kvällarna, efter att jag sprungit hem från jobbet; undantag då för helger och lediga dagar. Det är också oftast på hemvägen som jag funderar ut vad jag ska skriva, och av någon konstig orsak är det alltid just på hemvägen det händer de där intressanta grejerna. Men varför är det så? Missar jag helt och hållet vad som händer omkring mig på morgonen eller är det liksom inget som händer i ottan?

I morse hade jag i alla fall kopplat på huvudet så pass att jag började fundera över dethär. Därför var jag extra uppmärksam på min omgivning. Ändå flög tankarna iväg, och tre bekymmer surrade runt i huvudet. 1) Varför var jag så puckad att jag på vägen ut slet av mina slip-stoppers? 2) Varför är det inte måndag idag? 3) Vilken väg är bäst om jag vill se så mycket som möjligt av juldekorationerna som är uppe bara ett fåtal dagar till. En bonustanke fick jag dessutom när jag sprang förbi NK, där det var omkring 100 meters kö till rea-dörrarnas öppnande. Varför står man i kö för rean?

Funderar...

Efter lite tankeanalys kan jag bara konstatera att orsaken till att jag tänker fram inlägg på hemvägen nog är för, förutom att det är på hemvägen jag gör mer komplicerade pass, typ intervaller (inte så ofta men ändå), men främst för att de frågor jag tänker fram på mornarna helt enkelt inte går att svara på.

Hur som helst. Transportlöpning morgon (+bastu) - Check, Styrkepass (+bastu) - Check, Transportlöpning med fartökningar kväll (fick nöja mig med dusch) - Check.

19 kommentarer:

 1. Härligt söt funderarbild :)

  SvaraRadera
 2. Det bästa är ju just att fundera på sådant det inte finns något svar på. För just när man är ute och springer tycker jag ofta att det känns som att svaret finns någonstans i bakhuvudet men sedan när man är hemma igen är det som bortblåst...

  SvaraRadera
 3. Ligg inte för länge sådär då blir hakan platt.. Ja varför står man i hundra meter kö till nån påhittad rea, helt galet enligt mig..

  SvaraRadera
 4. Varför man köar för rea? För att man är helt säker på att man TJÄNAR (nej, inte sparar..)pengar på att handla massor där! ;) hihi

  SvaraRadera
 5. Det finns så många Varför.. Alla hittar man inte svaret på.. Men vissa hittar man många svar på.. Det där med kö till rea har jag heller aldrig fattat, kommer aldrig heller att göra det.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att frågorna man inte så lätt hittar svaren på är de mest intressanta... Men jag undrar lite över din "varför är det inte måndag idag?". Själv är jag rätt nöjd att det är torsdag.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker alltid att man får svar EFTER löpningen, typ i duschen, på de man har funderat på UNDER löpningen. För mig iaf! :)

  SvaraRadera
 8. Sus - Tack :)

  Tobias - Ja, det är faktiskt en bra stund för funderande när man springer.

  Piratfarsan - Tack för att du meddelade ang. att hakan blir platt; kunde ha gått illa där.

  Fitnesscoachen - Aha... knepigt dethär med ekonomi.

  Pernilla - Sant sant, men löpningen ger bra funderartid!

  anneliten - Så är det nog, och de frågorna som inte har några svar tenderar ju att komma igen. Jag tycker att det är lite tidigt med fredag i morgon; man hinner ju liksom aldrig komma igång med jobbande, och kommer man igång, ja då är det helg igen.

  Miranda - Det är kanske endorfinerna som pressar fram de kloka svaren?!

  SvaraRadera
 9. Nu när jag kan slappna av när jag joggar kommer det också fram många roliga och ibland överraskande tankar. Och det är otroligt skönt och fritt från bekymmer. De sista gångerna jag joggat har jag gjort det med ett småleende på läååarna - och det är stort för mig.

  SvaraRadera
 10. Då man löper får man så fina tankar och ideer, nästan så man kunde löpa hela tiden=)
  Nää köer till rea fattar jag inte. För det mesta om man hinner in på nå rea är det ändå bara en massa saker ingen velat köpa som man hittar dvs restplagg. Nåja, ibland kan man göra några verkliga fynd men inga som är värt att köa för=)

  SvaraRadera
 11. känner igen det där! skriver de flesta blogginläggen i huvudet, medan jag är på väg nånstans! man skulle ha en sån där liten inspelningsmaskin så man kommer ihåg alla smarta tankar =)

  SvaraRadera
 12. Ah, det slog mig när jag läste ditt inlägg att jag missat NK:s julskyltning, hm då kanske man får ta sig en stadslöparrunda förbi där, eller har den redan försvunnit??

  SvaraRadera
 13. I vanliga fall hade jag hållit med dig om reakön (och gör det egentligen nu också), men nu råkar det vara så att jag var inne på NK idag (köade dock inte, var där ca kl 12, det är bara kö tidigt på morgonen) och handlade en massa fint inne på Iittala och allt var -50%, allt som jag köpte alltså. Det lönar sig att åka över till Sverige för att handla finsk design :)
  Bra tränat idag förresten -som vanligt!

  SvaraRadera
 14. Istiden verkar som sagt vara tillbaka.. Idag har vi dock bara haft 20 minusgrader här så jag tog mig en promenad till gymmet iaf..:)

  Det här med att fundera på saker när man är ute och springer är jag väldigt duktig på. Tyvärr minns jag sällan efteråt vad jag har tänkt på..

  SvaraRadera
 15. Ja den där rean blir jag inte klok på. Hade aldrig orkat köa och trängas. Mycket roligare att springa då ju!

  SvaraRadera
 16. Träning kryddad med sauna! Livets goda ting!

  SvaraRadera
 17. Jag älskar måndag och undrar detsamma. Är det så att huvudet är tömt på tankar på morgonen och att det är då kroppen jobbar bra utan skalle, på kvällen krävs det en tankeinsats för maskineriet.

  Jag är alltid effektivast på morgonen.

  SvaraRadera
 18. Fast jag tycker det är bra att det inte är måndag idag. För jag har så mycket kul att göra i helgen:-)

  SvaraRadera
 19. Andrej - Du, det där låter underbart!

  Löparnörden - Nästan så att en del av arbetsdagen borde spenderas löpande :)

  Emli - Ja en sån apparat skulle vara nåt!

  Helena - Tyvärr tyckte jag att det såg ut som att det var bara vira rea-plakat i fönstren nu.

  Miss Agda - Skönt att du slapp köerna; och kul med lite nya design grejer!

  Anki - Burr för -20. Kanske tankarna förfryser?

  Anna (orka mera) - Tycker jag också; fast en sväng på sportavdelningen kanske skulle gå ann?!

  Patrik - Absolut! Du fattar vad det är fråga om :)

  Mia - Samma här; i alla fall om jag sprungit innan!

  Carina - Det förståss. Nu tycker jag ändå att det är ok med fredag :)

  SvaraRadera