fredag 1 januari 2010

Årets första dag

Att vakna till en ny dag, ett nytt år, och se ut genom fönstret och se ett underbart vackert, frostigt landskap, och vara medveten om att man inte behöver sticka näsan utanför dörren om man inte vill, och dessutom är det fredag - ganska najs faktiskt.

Detta väder kunde jag inte motstå.

Men jag skulle visst sticka ut näsan; efter att ha diskat undan vinglasen, ätit frukost och testat ett kort styrkeprogram, drog jag på mig springkläderna och gav mig iväg.

Kände att jag hade spring i benen, och dessutom lust att dra upp pulsen lite extra. Det var igen ett tag sen jag hade på pulsmätaren, men idag var den på. Började med 15 minuter i lugn fart, med pulsen omkring 140-145. Jag valde att se på pulsen i stället för tempot, eftersom underlaget gör att det går betydligt tyngre än om det vore bar mark. Nästa 15 min. blev i intervallet 150-155, mest i närheten av 155. Efter andra "intervallen" stannade jag, fotade lite, och fortsatte sen 15 min i zonen 155-165 (med en bias mot det högre). På flack mark tyckte jag att det var svårt att få upp farten tillräckligt; det var ändå lite slirigt, men i backarna var det inga problem. Tyckte ändå att det kändes bra, och jag kunde trycka på bra, och fick upp pulsen. Lite lugn jogging på det, och första löppasset för året fixat. Ett kvalitetspass dessutom!

Nöjd efter zon-passet.

7 kommentarer:

 1. Vad härligt! Och vad bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen och omtanken. Och grattis till ett fint pass.

  SvaraRadera
 3. Åh pulsträning är så härligt individuellt! Jag ligger aldrig på 150 vid annat än jogg, om ens det! :) Vad har du för maxpuls?

  SvaraRadera
 4. Grattis till ditt första lopp i år.....hade själv velat ta en start i detta fina väder...men valde soffan......i morgon är en bättre dag....

  SvaraRadera
 5. Vilken kanonstart på 2010! Som garanterat kommer att vara både nytt och supergott!
  Det ska verkligen bli spännande att se vad löparåret har på lut i ditt liv.

  SvaraRadera
 6. Ah harligt med san fin start pa aret! GOTT NYTT AR far jag val passa pa att saga dessutom. Kommer fortsatta folja dina inspirerande inlagg under detta ar!

  SvaraRadera
 7. Ingmarie - Tack :)

  Andrej - Såg att det löst sig!

  Miranda - Jag har väldigt låg maxpuls, typ 180, men ligger oftast på 140-150, men borde ta mig ut från den bekvämligheten.

  Bondbruden - Soffan lät också bra :)

  bureborn - Håller tummarna för att du har rätt.

  Petra - Tack det samma! Och jag fortsätter fälja dig!

  SvaraRadera