söndag 8 februari 2009

Vi har varit i äckelbacken

Jag och mina Asics-Gel Speed Stars har varit på backdrag.

Och att säga att backen var så äckligt jobbigt är kanske lite överdrivet... kan jag säga nu när jag sitter i soffan, och det jobbigaste trängts bort från hjärnan. Det är alltså backen som jag hade på bild tidigare i veckan. Nu var den relativt isfri, lite försiktig fick man vara när man joggade nerför, men uppför var det inga hinder.

Dagens joggingpass skulle egentligen vara ett lugnt, återhämtande pass, men jag kände inte riktigt för att "bara" köra ett kort, vanligt pass. Därför testade jag backen, och löpning i den. Jag tar det ännu lite lugnt med riktigt tunga, och snabba rörelser, så jag var fast besluten att inte riva på för hårt. Backdragen blev mer i form av ett test hur det känns att göra backdrag nu när benen börjar vara mogna för lite kvalitet. Började passet med uppvärmning, jogging till backen 15 min, och gjorde tre backdrag i (äckel) backen. Småjoggade nedför och tyckte att jag återhämtade mig ganska snabbt efter att pulsen varit upp i ca. 175 när jag kom upp. Backdragen var ca. 1,5 min/st. Joggade ner samma väg, och fastän jag tyckte att jag tagit det ganska lugnt i backen, kändes låren lite stumma. Men jag tror ändå att dagens 40 min långa löptur fungerade ganska bra för återhämtning. Ett bra slut på en bra träningsvecka (har visst kommit över gårdagens lite sega långpass).

11 kommentarer:

  1. Sjukt snygga skor! Med dem måste du ju flyga upp för backarna;)

    SvaraRadera
  2. Lena - Hehe... tja, vet inte om jag flög fram, men det kanske kommer:) (kan ju erkänna att en hare hoppade förbi mig i slutet av tredje draget). Min favoritfärg är de faktiskt, men dom får ganska sällan komma med ut. Köpte dem som tävlingsskor, men blev lite rädd att använda dem då jag fick min lår-skada. Tävlings-skor har ju inte precis den bästa dämpningen, men lätta är dom.

    SvaraRadera
  3. Håller med Lena, riktigt fina skor. Men det måste man ha om man ska fixa träningen så galant som du gjort. Är avis för jag har verkligen inte tränat på som jag skulle denna veckan. Det har kommit annat emellen men jag får suga i mig av din träning i stället.

    SvaraRadera
  4. Jag har blivit seriöst skadad med backar. Letar backar överallt. Hittat flera stycken så snart...

    SvaraRadera
  5. Ja! Vilka snygga skor!! Bra jobbat också :)

    SvaraRadera
  6. Anna och Andrea - tack tack. Nu blir jag lite extra förtjust i mina skor. Köpte dem i NY när jag var där på arbetsresa på hösten, och blev av killen som sålde dem lovad "pengarna tillbaka om jag inte vann". Det hela utspelade sig några dagar innan NY marathon gick av stapeln, så han trodde nog att skorna skulle användas då. Fast i morgon åker nog mina km-nötare på igen.

    SvaraRadera
  7. Andrej - ja det gäller ju att förbereda sig mentalt och memorera backarna först :) . Förresten, du kanske kört intervaller på cykel? Har försökt mig på det några gånger, men det har inte riktigt blivit på allvar.

    SvaraRadera
  8. Verkligen skitsnygga!!! Bra sprunget i backen, 1,5 min i backe är ju långt!

    SvaraRadera
  9. Tack tack Sofy! Drog ju bara tre varv nu första gången, men antar att man efter sådär en sex-sju varv börjar känna sig ganska mör.

    SvaraRadera
  10. När jag var liten så åkte jag alltid pulka eller miniskidor i CePe backen...Alla kära backar har tydligen namn döpta av små barn eller Snorkfröknar.

    SvaraRadera
  11. Moder Jord - Kära barn har många namn :) . Och så känns det ju lite mera tufft att sticka till äckelbacken och köra intervaller tills man nästan spyr (nä, men nästan).

    SvaraRadera