onsdag 2 december 2009

Tack och förlåt

Mina favoriter måste pensioneras. De har varit mig trogna i vått och torrt senaste tre kvartalen, men nu har de absolut ingen dämpning kvar.

Förlåt - Men ni är faktiskt helt utslitna, och jag känner mig lite övergiven och vilse

Mina DS Trainers sprang mitt första marathon tillsammans med mig under vårvintern. Då var de sprillans nya. Sen dess har dom förutom faktiskt 100-tals mil, sprungit två marathon till, en halv mara, halva 12 h ultran och en 5-milare. Jag har varvat med mina Asics Speedstars, Kaynanos, Asics 2130, ja t.o.m. ett par identiska DS-Trainers, men dessa har alltid varit favoritparet. Skorna som ger den bästa löparkänslan. Nu får jag helt enkelt övergå till det nyare paret DS-Trainers (ja, de är exakt samma modell och färg); misstänker att de också har favoritpotential, bara att jag inte riktigt gett dem en ärlig chans ännu.

17 kommentarer:

 1. de var rätt rena och vita ändå... :)

  SvaraRadera
 2. Jag sörjer med dig. Fast det känns rätt bra att pensionera ett par dojjor när man haft så mycket glädje av dom.

  SvaraRadera
 3. Men de har gjort ett bra jobb i alla fall :) Jag blir så inspirerad av att läsa om hur man ska variera sina skor, jag som kört med samma skor hela tiden tills de pajat...

  SvaraRadera
 4. Åh, visst är det sorgligt!!! Det bra med att byta utslitna mot nya är ändå k-ä-n-s-l-a-n. Det är först när man sätter på sig ett par sprillans nya dojjor som man inser att de andra faktiskt var ganska slitna... Nya skor ju liksom studsar fram av sig själva! :-)

  SvaraRadera
 5. Har du testat Nike lunartrainer? Mina klara favoriter då det gäller transportjogg. Den dämpning som de har går inte att hitta någon annanstans.

  SvaraRadera
 6. mina borde oå gå i graven!! VERKLIGEN!! men budgeten tillåter inga nya just nu och det är kallt att springa barfota =(

  SvaraRadera
 7. Löparskor är allvarliga saker.

  SvaraRadera
 8. Härliga DS Trainers! Min favoritsko också! Hur långt har du sprungit med dina? Mina (inköpta i mars i år) har använts i 960 km (jag brukar köra med 2-3 par skor) men visar ännu inga tecken på att vara slut tycker jag. Om jag köpte ett par nya så gissar jag att jag skulle märka skillnad dock. Jag hoppas kunna använda dem i åtminstone 40-50 mil till. Jag har också köpt ett par ännu lite lättare skor, Brooks ST4 (se bloggen) men inte velat testa dem ännu i "geggan" ute.

  Låt skorna gå i välförtjänt pension och ge de nya Trainers en chans! :-)

  SvaraRadera
 9. Mina nuvarande (nike zoom structure triax) måste också pensioneras. Ska ge mig själv ett nytt par i julklapp! :)

  (Jag ska också önska mig ett fast jobb i julklapp så jag kan köpa ytterligarte ett par skor så håller de ju lite längre :) )

  SvaraRadera
 10. Jag köpte ett par DS Trainer 14 i januari, de har gått drygt 5 mil. Det är fortfarande rena och vita. De var ett panikköp bara för att köpa något när jag ändå var i USA men de passar inte mig alls. Men många är väldigt glada för dem.
  Själv är favoritskon Nike Air Zoom Streak XC 2 just nu och jag ska snart beställa två nya par till.

  SvaraRadera
 11. Så brun o fräsch du är!

  SvaraRadera
 12. För första gången på flera år är jag nöjd med ett par skor - Kayanos.

  SvaraRadera
 13. Jag har idag bestämt mig att ge mig själv 2 par löparskor i julklapp, ett par med bra dämpning och ett par lättare skor för löpband /snabba intervaller. Gillar själv också DS Trainer (vilket syns i min header, he he), men har kört Saucony nu och tror nog att jag forsätter. Fast DS trainer är ju faktiskt skitbra, men det finns många bra som passar mina fossingar

  SvaraRadera
 14. Sara - Jag har ju följt ditt råd att tvätta snörena separat :) .

  Anna - Jo, de har gjort sitt, och varit till stor glädje.

  Petra - Jag försöker variera, men oftast har man ju favoriter som man helst använder.

  Ingmarie - Jo jag märkte faktiskt det nu när jag använt de oanvända några dagar.

  Tröskelkungen - Har faktiskt inte sprungit med andra skor än Asics senaste 15 åren... kanske jag i alla fall kunde testa några andra på butiken.

  Emli - Ja barfota är ju lite kallt kanske :) .

  Kaaja - Ja, men visst är det!

  Staffan - Skulle gissa att de tuffat på ca. 250-300 mil, för jag har använt dem säkert 75% av passen.

  Andréa - Vilken perfekt julklapp! Och så sant - de håller ju längre om man varvar.

  Dunceor - Så är det ju med skor; man har olika fossingar, och olika skor passar.

  Jenny - Tack :)

  fartfylld! - De är bra skor, men jag tycker de är lite klumpiga, men suveräna för att nöta km, och kanske de bästa (och dyraste) om man behöver bra stöd.

  Miss Agda - Bra att ha sådana fossingar! Och vilken bra julklapp. Tror ändå jag sparar mig tills det kommer ut nya modeller till våren; har ju några par hemma att nöta ännu!

  SvaraRadera
 15. Jo det är allvarliga saker att begrava löparskor. Mina brukar få vara i garaget en stund för att underlätta sorgearbetet innan de får ta den sista resan till soptippen!

  Jag undrar om jag någonsin kommer att ha hjärta att kasta borta mina OL skor, mina darlings, Jalas Black flx -07, de besitter en sällan upplevd löparkänsla! När det gäller vanliga löparskor har jag inte hittat min ultimata modell ännu.

  SvaraRadera
 16. Dom såg väldigt fräscha ut!! Mina ser hemska ut o e knappt använda ;)

  SvaraRadera
 17. Cecilia - Ja att slänga känns otänkbart. De får nog skräpa i förrådet ett tag tror jag.

  Suzan - Kanske kan ha nåt att göra med om man springer i skog/ lera eller asfalt :)

  SvaraRadera