måndag 28 september 2009

Posé med styltor

Oftast är det svårast att komma iväg och träna. Det att ta sig utanför dörren kan vara större projekt än själva träningen, som för det mesta går av sig självt. Idag var det precis tvärt om. Att ta sig ut i morse var en walk in the park, men det var väl ute utmaningen kunde börja. Jag fick tydligen inte med mina vanliga ben hem från Lidingö. Istället fick jag ett par styltor.

Redan igår var jag på en joggingtur på ca 10 km, och var förvånad över hur mosiga låren var. Men, tänkte jag, med lite jogging ska nog blodcirkulationen komma igång, och låren återhämtas. Hela milrundan igår var ändå något smärtsam för låren, men jag levde ändå med tron att benen mjukar upp sig efter ett tag. Cykelturen igår kväll var dock betydligt behagligare, och jag förväntade mig att min stretching och uppmjukning skulle göra susen.

På toppen av en backe vid 22 km på Lidingöloppet. Här kunde man flyga fram med Linnéa stödet. Tack Maria för fotot!

I morse var det som sagt inget problem att ta sig ut, trots att regnet smattrade då jag vaknade. Trollet som inte rört sig många knop under söndagen gjorde mig sällskap, och jag har för mig att vårt joggande inte var snyggaste synen. Ännu vid 2 km var jag beredd att svänga tillbaka för att istället ta cykeln till jobbet, men vi höll ändå ut. Det kändes väldigt segt hela vägen, och sista biten som vi sprang tillsammans körde vi någon slags spurt med maxfart: 6-minuters tempo.

Hemvägen var inte mycket mer njutbar; fast vädret var ju fint. Vi gjorde experiment huruvida det var bättre att ta små trippande steg och känna ajajajajaj, eller långa, men färre steg och känna AJ AJ AJ. Det blev oavgjort. Det som dock fungerade bra var att springa på tårna; så det fick bli en lektion i Pose (lektion 2; första var med bördor). Inte illa.

Backar är tydligen inte något att leka med; eller, det kanske är precis vad de är - man borde leka i backar oftare. Backar är inte att underskatta är kanske mer korrekt.

11 kommentarer:

 1. Så du är redan igån och springer efter LL själv tar jag några dagar ledigt ifrån löpningen är ganska stel i höger vad och lår.... bra jobba på Lidingö ialla fall!

  SvaraRadera
 2. En liten, liten nackdel med transportlöpning. Det blir svårare att få till återhämtningen... ;-)

  SvaraRadera
 3. julle - Jag tror inte riktigt på totalvila, utan tror att lugn träning är bra för återhämtningen.

  bureborn - Ibland får man anpassa sig lite. Som sagt... jag tror inte på totalvila, och idag tror jag faktiskt det får bli cykel istället.

  SvaraRadera
 4. Backar är kul! Synd bara att man bor i skåne. Dom finns inte runt knuten precis....

  SvaraRadera
 5. Bra gjort att redan vara igång efter LL, men å andra sidan, med din träningsmängd och med tanke på att du "bara" tog LL som ett långpass så slet det väl inte riktigt lika mycket på dig som på de flesta andra?!

  SvaraRadera
 6. Men de kanske har en sån där låda ute på Lidingö med upphittade saker - såsom ben och sånt? Kan vara värt att kolla.... ;-)

  SvaraRadera
 7. Kanske "aktiv vila" någon dag kan hjälpa? Men det KÄNNS i benen efter LL oavsett. Så är det. Var bara försiktig (inga tempoökningar what so ever!)så ska du se att det snart finns spring i dem igen. :-)

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig Snorkkis där att rörelse är bättre än att inte göra nåt! men efter LL brukar jag unna kroppen lite vila ändå för är lite av en säsongsavslutning för mig

  SvaraRadera
 9. Oj, himlans vilken bra tid för att inte försöka få en bra tid :) Grattis! Kul att få se en actionbild också... men nu måste jag fråga, det här med knästrumpor? Är det stödstrumpor som fyller någon funktion eller är det en modegrej bland löparna? :)

  SvaraRadera
 10. Anna (orka mera) - Men det finns visst nån som du brukar besöka ibland... en riktig mördarbacke om jag inte minns fel?

  marathonjohan - Jag är ändå förvånad över hur slitna lårmuskler jag har. Så idag fick det bli cykel till jobbet.

  Marre - Bra idé. Ska genast kolla! Fast jag tycker ju att skrubbsåret på mitt knä är lite coolt så jag behåller styltorna så länge såret är kvar.

  Ingmarie - Ja det verkar inte bättre; Lidingöbackarna måste väl få kännas av. Och som jag skrev till Johan - idag (och i morgon) är det löpvila.

  julle - Det gör du säkert rätt i! Jag är bara lite otålig av mig :) .

  Annika - Ja, jag får väl vara ganska nöjd. Hihi, knästrumporna... visst är dom snygga? Jag vet faktiskt inte om de har någon effekt, men vissa säger att benen återhämtas sig snabbare med dem. Och de liknar väl stödstrumpor, men de som jag har är löpar-kompressionsstrumpor från Nike.

  SvaraRadera
 11. Man leker som bäst i backar, det gör mest nytta där ockaså. :)

  SvaraRadera