onsdag 9 september 2009

Benigt

Känner att det blir lite väl mycket ben här i bloggen. Men det kan inte hjälpas. Ett andra steg närmare Paula. Första steget såg ut såhär. Andra steget:


Det kändes som om jag började vara den sista i löparvärlden som inte hade kompressionsstrumpor. Effekterna av knä-strumporna ska tydligen vara att benen och i synnerhet vaderna skall återhämta sig snabbare. Mitt inköp kan jag inte skylla på att jag behöver något som stimulerar vaderna, eftersom jag inte haft några vad-problem. Däremot tänkte jag att strumporna kunde vara bra när man flyger långa distanser, för att ha lite piggare ben när man kommer fram.

Idag besökte jag Runners Store i camouflage. Jag tenderar att alltid vara springklädd när jag går dit för att någon stund senare komma ut med stora påsar. Idag surfade jag in i grå kavaj med matchande kostymbyxor och svarta skor (inte mina 5-fingers trots att de ju är svarta också). När jag betalat och personen i kassan tog fram en påse, sa jag diskret "nej tack", och lade ner strumporna i handväskan. Som om inget hade hänt.

Jag undrar hur folk faktiskt är beredda att betala fler hundringar på ett par strumpor. Men det verkar ju i alla fall jag vara. Nu är snyggingarna på; bara att invänta placebo effekterna.

Och för att det inte bara ska finnas bilder av mina ben i bloggen, lägger jag in en bild på lite vackra blommor också. Jag tror att det är någon typ av Ultra-Rosor eftersom de nu, två veckor sedan jag fick dem, ännu är underbart vackra.

19 kommentarer:

 1. härlig rosor! tänkte också lägga ut en bild på en vacker mörkrosa liten trädgårdsros som älsklingen kom hem med igår... och kul med nya strumpor! jag skäms nästan för att säga det men äger 1 par riktiga löparstrumpor som jag tvättar o tvättar o tvättar...

  SvaraRadera
 2. Känns nästan lite skumt att köpa löpargrejer i jobbuniformen :)
  Nyfiken på vad du tycker om att springa med dem, för du ska väl inte bara ha dem på flyget, hmm?

  SvaraRadera
 3. Känner trycket för jag har fortfande inga...

  SvaraRadera
 4. Jag har ett par som jag gillar starkt!
  Placeboeffekten gör att 1+1 blir 3, underskatta aldrig den :)

  SvaraRadera
 5. Jag ligger efter! Har ju tänkt köpa exakt ett par sådana du köpte, ett bra tag nu, men som sagt.. några hundralappar för ett par strumpor är trots allt en del.. det finns andra saker på listan som bör bockas av först, men en vacker dag (kanske när jag blivit ultra?) kommer ett par finnas även på mina fötter :)

  SvaraRadera
 6. Haha, välkommen i stödstumpeklubben. Eller ja, kompressionsstrumpor låter ju bättre förståss :) Älskar mina. Vill aldrig ta av dom! Har dock inte sprungit i dem så du får berätta mer om den upplevelsen när du testat!

  SvaraRadera
 7. Ska bli kul att höra vad du tycker om dom. Jag har inga än men älskade mina stödstrumpor under graviditeten.

  SvaraRadera
 8. Det är klart att en tjej som ger benet också lägger ut mycket ben på bloggen... :)

  Funderar också på att köpa kompressionsstrumpor, det får bli snart.

  SvaraRadera
 9. Vad spannade att hora! Har ser man kompressionsstrumpor ganska ofta. Hoppas bara att de inte ar for varma (fast under hosten ar de sakert perfekt!).

  SvaraRadera
 10. Jonna - Rosor är fina :) . Med strumporna förstår jag att du tvättar om om igen; förr sprang jag alltid i vanliga strumpor, tyckte att de ju ändå skulle bytas vid varje dags slut, men sen jag började springa med riktiga träningsstrumpor vill jag inte ha annat.

  mialena - Jag hade dem faktiskt när jag joggade hem, men det var ju bara en kort sträcka, och det är väl på längre distanser de ska vara till mer nytta. Men jag gillade dem på min korta löptur!

  Ingmarie - Antagligen klarar man sig lika bra utan!

  Daniel - Ja dendär 1+1=3 effekten vill man ju ha :)

  Andréa - Man får väl prioritera sina inköp... och plötsligt låg dessa högt.

  Anna (orka mera) - Så du har dem mest mellan passen? Tyckte som sagt att de kändes riktigt bra när jag sprang!

  Anna - Strumporna verkar vara användbara vid många tillfällen!

  Janne - Fast kanske man inte ska ha ben/vad-bilder i vart och vartannat inlägg? :)

  Petra - Ja varma skulle de nog vara på sommaren, men på hösten tror jag faktiskt det blir perfekt!

  SvaraRadera
 11. Hur mycket kostade strumporna?
  Skulle behöva införskaffa mig ett par.
  Börjar redan få problem med åderbråck! :(

  SvaraRadera
 12. Jag undrar hur mycket stödstrumpor hjälper egentligen - har använt sådana ganska flitigt och har tyvärr haft minimal effekt, om någon alls. kanske har jag haft dåliga stödstrumpor bara, ska följa utvecklingen för dig och sedan ta ett beslut om det blir ett nytt försök.

  SvaraRadera
 13. Placebo-effekten är bättre än ingen effekt alls! Jag tror stenhårt på att ju dyrare löpargrejorna är desto bättre är de. Kollar alltid prislappen först innan jag ens börjar fundera över köp. ;-)

  SvaraRadera
 14. Verkligen snygga strumpor! :) Har inte hört talas om dylika faktiskt, men jag kan vara lite bakom flötet ibland...tur att din blogg finns så att man hänger med! :)

  SvaraRadera
 15. Benen är ju ändå din största tillgång, förutom huvvet. Hoppas du har dem fett försäkrade. ;)

  SvaraRadera
 16. Malin - Är stödstrumpor bra mot åderbråck? Mina Nike kostade 200, hade egentligen tänkt mig x-socks, de är lite dyrare tror jag, men de var slut på RS.

  Grapefruiteboy - Jag misstänker att det är ytterst individuellt om strumporna har effekt eller inte. Ska hålla dig/ er uppdaterade!

  Marre - Smart där! Jag tror också att det finns en stark korrelation där till priset.

  Liza - Aha... ingen som sprang med såna på maran i Helsingfors?

  Mikaels - Ja, man kan ju hoppas att jag fixat detdär med försäkringen :) . Och så hoppas jag ju att huvudet är i alla fall en liten tillgång - men med det kan man ju inte springa; eller kan man?

  SvaraRadera
 17. Nu väcktes min nyfikenhet också! Vill ju testa ett par jag med. Men tänk om de så bra att jag måste ha de varje gång jag tränar. Det låter lite för dyrt, vågar man riskera prova? ;)

  SvaraRadera
 18. hmm kompresssionstrumpor kanske vore nått för mina lite krånglande ben och benhinnor. finns dom på sportaffärer??

  SvaraRadera