måndag 2 mars 2009

1 steg (av 42195) närmare Paula Radcliffe

Tror inte att jag kommer att börja träna mer än vad jag gör nu, det skulle vara att träna mer kvalitativt då. Det är alltså utrustningen det hänger på om jag ska bli en Paula Radcliffe. Där känner jag att jag har en del att hämta :) .


Jag vet inte om jag kommer att använda dessa löpar-glasögon, men när jag testade dem i gassande solsken, kändes de behagliga och satt i alla fall väldigt bra. Förhoppningsvis kan de också filtrera bort lite flugor, och annat flygande i luften under sensommaren. Eller så får jag bara lägga upp dem på huvudet och känna mig tuff. Nu känner jag ett visst behov att testa knästrumpor också. Vet att Mia-Lena äger ett par långstrumpor, och väntar på review på användningen. Någon annan som testat sådana?

Egentligen ganska skönt med måndag och rutin igen. Började dagen med löpning till jobbet, 7.5 km och 45 min. Satt bokstavligen på rumpan hela dagen, så energin var samlad för ett kvällspass också. Drog lite intervaller främst i uppförsbackar, totalt 10 intervaller av varierande längd 100-200 meter. Passet, ca. 9 km och 50 min. Jag hade glömt pulsklockan på mitt rum på jobbet, och struntade i att hämta den då jag var färdigt ombytt, men det skulle faktiskt ha varit kul att se pulsen under intervallerna. Is-snö i ögonen, men det hade jag glömt bara jag kommit in genom dörren.

En bra start på veckan alltså!

3 kommentarer:

  1. Flugor i ögonen är visserligen otäckt, men jag tycker det är värre när mygg och annat skräp hamnar i luftstrupen. Inte roligt att springa med kräkreflexen igång...
    Och ja, jag fick min pacemaker förra året. Jag hade inte klarat träningen utan den. Jag tror knappt att jag klarat cyklingen ens. Jag hade för vana att somna sittande vid matbordet. Trodde jag var utarbetad och otränad. Hmmm.

    SvaraRadera
  2. Så länge de inte hasar ner längs näsan kan nog såna brillor vara bra. Testa dem mera och berätta! :)

    Jag hade ju långstrumporna i 3 mil igår förresten - kanon!

    SvaraRadera
  3. Andrej - Oj, det där med att svälja diverse flygande grejer hade jag förträngt. Kylan är ganska smidig i alla fall :) . Vilken tur att pacemakern har gett dig "livet" tillbaka! Är imponerande att se den vilja du har!

    Mialena - Jo, såg att du testat strumporna. Får nog bli en sväng till Löplabbet eller Runners store snarast!

    SvaraRadera