torsdag 12 mars 2009

V. 10 träning, och v.11 halvvägs

Har inte sammanfattat förra veckans träning tidigare, men nu i senaste laget gör jag ett försök. Veckan flöt på väldigt bra träningsmässigt, med Olgor, intervaller, och med längdåkning att se fram emot helgen. Antagligen var det sista skidåkningen för i år, roligt att få några mil åkta, och tekniken uppfräschad. Men, det är i löpar-pjucksen mina fötter hör hemma.
Veckoslutet i bilder :)

Hoppade på denhär.

Och hamnade här.

Måndag: Löpning 45 min, 7.5 km (morgon), Löpning, intervaller 50 min, 9 km (kväll).
Tisdag: Löpning 47 min, 8 km (morgon), Löpning, lite tempo, 45 min, 8km (kväll).
Onsdag: Löpning, tempoökning 20 min, tot. 67 min 11 km (kväll).
Torsdag: Löpning 42 min 7.5 km + styrka 10 min, Löpning, Olga 66 min 12 km.
Fredag: Löpning 75 min 12 km.
Lördag: Längdskidor, klassiskt 125 min, 20 km.
Söndag: Ländskidor, skate 70 min, 14 km (morgon), Längdskidor, klassiskt 70 min, 12 km (kväll)

Totalt 753 min (12 h 33 min) och 128.5 km (82.5 km löpning, 46km längdskidor).

Denhär veckan började mycket lugnt med utmaningen som enda träning på måndag, och löpning i vanlig ordning de övriga dagarna med 4 pass och 43 km såhär långt. Förutom gårdagens kvällspass då jag gjorde intervaller, har jag kört väldigt lugn fart. Dels har det varit väldigt slirigt, och dels har jag kännt mig lite sliten. Jag har dessutom haft lite känningar i baklåret, och det känns verkligt surt. Men med lite lugnare träning, inget explosivt, och att jag annars ser till att hålla mig i fas, skall det väl börja gå lättare igen. En liten svacka får man väl ta ibland.

Med utmaningen har jag skött mig prickfritt de tre första dagarna. Måste erkänna att jag inte skulle ha gjort core-övningarna om jag inte skulle ha haft dom som utmaning på bloggen, men de går ju av farten bara man kommer sig ner på golvet! Dagens core-övningar är ännu inte utförda, men de får vara sysselsättning samtidigt som jag kikar på halv 8 hos mig.

4 kommentarer:

 1. Shit vad du tränar mycket och vad på vilket begåvat sätt jag uttrycker det... Men jag är imponerad och nästan lite chokad. Går det att träna så, utan att gå sönder. Berätta för mig hur man gör...

  SvaraRadera
 2. Ajaj. Hade inte coreträning som utlovad, men kände mig helt utslagen. Sjukdom är en bra TBF va? (TBF=Trovärdig BortFörklaring)

  SvaraRadera
 3. Håller med Lena, berätta! När sover du? Sover du alls?

  SvaraRadera
 4. Lena och Anna - tack tack, nu blir Snorkkis röd om kinderna av allt beröm. Det där med tidsanvändningen får bli ett eget inlägg snart, och det där med att gå sönder... där vågar jag inte säga nåt; jag vet faktiskt inte var någon gräns ligger, men jag känner mig i alla fall stark just nu. Ordentligt med sömn och ordentligt med mat skadar ju i alla fall inte!

  Andrej - ja, förkylning måste ju vara en TBF. Man kan ju faktiskt göra saken värre om man inte vilar då.

  SvaraRadera