måndag 9 mars 2009

Utmaning för en Snork

I allmänhet tycker jag inte om att lägga press på mig själv med träningen. Jag tränar mest på känsla, och jag är för det mesta väldigt motiverad för träningen, antagligen just för att jag vet att jag inte behöver träna om jag inte har lust.

Men, nu tänker jag ge mig själv en utmaning. Jag har varit otroligt lat med att jobba på min bålstabilitet, rygg- och magövningar under vintern. Det kan ibland t.o.m. ha gått en vecka mellan mina pilates-magisar, och plankan har verkligen inte synts till på senaste tiden. Det blir ju lätt så att när man kommer hem från sitt löp-pass, duschar man, fixar mat, och sjunker ner i soffan med datorn i knät. Bålstabiliteten är ju väldigt viktig för löpare, och jag kommer inte att "med fri vilja" eller "om jag har lust" att börja träna mag och rygg bättre. Därför måste jag såhär lite halv-offentligt presentera en liten utmaning. Den är inte alls tuff, men jag lägger fram den, just för att den kanske inte är så tuff, och det kanske inte märks om jag hoppar över den, men finns den här, är i alla fall tröskeln för att hoppa över den större.

Utmaningen är ganska enkel: Jag ska se till att varje dag göra magmuskelövningar och ryggövningar, totalt 200 st (varierande övningar, med egna kroppen som vikt). En baggis bara man kommer sig för. För att motivera mig ytterligare, kommer jag ifall jag håller på i 10 min. eller längre, att registrera detta som träning på funbeat.

Någon som hänger på utmaningen?

3 kommentarer:

 1. Bra initiativ... Skriv gärna om du har några bra ryggövningar, jag tycker att det är svårt att hitta bra sådana som känns....

  SvaraRadera
 2. Mycket bra. Känner jag dig rätt kommer du fixa detta till 100%. Jag hänger på och kör bålstabilitet de dagar jag springer, dvs 2 ggr i veckan.

  SvaraRadera
 3. Anonym : Har också lite idetorka då det gäller ryggen, men rygg-lyft både på golvet och på pilatesboll är bra.

  Andrej : Kul att du hänger med!

  SvaraRadera