torsdag 19 mars 2009

Inget att skryta med

är väl vad jag kan säga om mina OLGOR idag. Upplägget var bra, vädret var bra, skorna var bra, energinivån var bra, ja förutsättningarna var bra, men jag är inte speciellt bra på intervaller.

Tar det från början. Kunde smyga iväg från jobbet redan vid fem, och såg fram emot en löptur medan solen ännu var uppe. I omklädningsrummet varnades jag för den snål-blåst som härskade, men den var faktiskt inte så farlig bara jag fick upp värmen.

Började med uppvärmning 20 min, lämplig fart, och det tog faktiskt den tiden innan benmusklerna kändes genomvarma. Hade OLGOR i tankarna, och bestämde mig för att köra lite kortare, men snabbare intervaller än senaste gång. Upplägget blev (i min) 4 - 3 - 2 - 1 - 1 - 2 - 3 - 4 + 1. Första intervallen var igen tyngst, och jag hade svårt att få upp fart, kände mig inte motiverad helt enkelt. Joggade 1-2 min mellan intervallerna, och redan andra intervallen på 3 min kändes bättre. Pulsen kom upp ordentligt över 160, men det är ju inte högt alls. Pulstoppen kom på den första 1 min intervallen, då jag nosade på 170. Efter dom korta intervallerna kändes 3 min intervallen väldigt lång, och den sista 4 minutaren körde jag mer för att ha en ursäkt att jogga långsammare efter att den var avklarad. Lugna joggingen blev dock inte riktigt av, eftersom jag beslutade mig för en sista en minutare, som kanske var den intervallen som kändes bäst. Men, inga super-flås-kräk-känningar av OLGA idag.

10.5 km på 57 min och en medelpuls på 154 + 1 km nerjogg/ promenad 10 min.

När jag nu tänker på att pulsen låg så pass högt också mellan intervallerna, inser jag att det kanske skulle vara mer effektivt att ha gå eller stå vila mellan intervallerna, men det tycker jag känns tråkigt. Jag vill liksom nöta på hela tiden, men då uteblir kanske en viss effekt. I alla fall är OLGORNA avklarade, men inga att skryta med alltså.

5 kommentarer:

 1. Oj det här var alldeles för komplicerat för mig :) Vad var det för upplägg sa du?

  SvaraRadera
 2. Sus - kanske var lite slarvig i beskrivningen :). Var inte mer komplicerat än steg-intervaller på 4 min 3 min 2 min 1 min 1 min 2 min 3 min 4 min, och med lugnare jogging emellan.

  SvaraRadera
 3. Innan körde jag alltid med joggvila för jag trodde det skulle ge mer men nu kör jag alltid gå eller ståvila mellan intervallerna. Jag tycker det ger mer, spar energi och pulsen går lättare/snabbare ner. Testa dig fram. Men du, deppa inte för att det inte kändes 100%, det är inte så alltid. Du är grym ändå.

  SvaraRadera
 4. Men jag tyckte det såg ut att ha gått rätt snabbt ändå!

  jag brukar oftast ha ståvila, men ibland gåvila. Joggvila kör jag bara under fartlekspassen, men då är ju fartökningarna inte lika snabba och pulsen inte lika hög..

  SvaraRadera
 5. Anna o Andreá : Får nog testa att ta lugnare vila mellan intervallerna nästa gång. Och tack för de fina kommentarerna!

  SvaraRadera