onsdag 18 mars 2009

Wiiihooo - Nya skor!


Och som om ett par skulle räcka? Nej, det blev faktiskt två par - dubbel glädje liksom.

När jag gjort mitt 100 km:s experiment lovade jag mig själv en belöning. Belöningen var i form av ett par Asics DS Trainers. När jag efter avklarat experiment var till Runners Store, hade dom inte min storlek i lager, så jag var tvungen att vänta på leverans. Under tiden har det växt fram ett ha-begär till ett par nya km-nötare också. Mina Asics GT-2130 har jobbat väldigt bra tillsammans med mig, men det kändes ändå som om dom behöver uppfräshas då de är ca. 7-8 månader gamla. När jag diskuterade springskor med min bror för någon vecka sedan, sade han att någon "expert" påstått att man borde byta ut sina skor efter varje 500 km. Ok, skor är färskvara, men om jag ska byta ut mina pjucks så ofta, får jag ju varje månad den 25:e planera in att köpa springskor (med lite överdrift då).

Som nya km-nötare kommer jag alltså att börja slira omkring i Asics Kayano. De har ju faktiskt fått bästa reviews i alla tester som jag sett, och så gott som alltid blivit valda till "editors" eller "panels" choice, och jag är fullständigt frälst i Asics skor, så det fick dom också.

Tog på mig Kayano:sen på kvällspasset idag, och packade mina Speedstars och Trainers i ryggsäcken. Det kändes att de hade ordentlig dämpning, och eftersom jag ändå ganska nyligen varit skadad, känns det bra att ha en robust sko att nöta i. Jag ser dock fram emot att testa DS-Trainer modellen, och jämföra lite hur de känns i förhållande till mina Asics-Speedstars. Trainern är också det par som jag tror att jag kommer att springa tävlingar i, om det inte blir något kortare lopp, där jag vågar mig på de icke-dämpade Speedstars:en.

Tyvärr fastnade jag i möte på eftermiddagen, och hann inte till Slottssprinten och finalerna vid kl 17, men jag fick kompensera med besöket till Runners Store på Vasagatan. Jag tror att det är min favoritbutik för tillfället (och jag är antagligen en favoritkund, som kommer in och köper två par skor sådär en onsdag). Ok, de är marknadsförare och säljare, men de är verkligen väldigt bra på sin sak, kan ge vettiga råd, och också väldigt trevlig personal, men bäst att jag håller mig borta därifrån ett tag, annars riskerar jag att bli fattig.

Förutom att jag testade nya skorna på ett kvällspass på ca. 8.5 km, 50 min, började jag dagen med ett morgonpass på 8 km och 43 min. Pulsen tror jag låg precis under 150 på båda passen, och orsaken till sämre km-tid på kvällspasset var att jag hade ganska tung ryggsäck på ryggen.

Alltså: Ingen slottssprint, men 16.5 km löpning och två par nya skor :)

7 kommentarer:

 1. Låter mycket roligare än Slottssprint tycker jag. Kul med nya skor och TVÅ par dessutom.

  SvaraRadera
 2. Anna - Hade ju tänkt få in Slottssprinten också, men det hanns inte med tyvärr. Och skor, vare sig de är spring- eller andra skor är ju kul!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Både 100km utmaningen och idag!
  Jag tänkte precis idag då jag sprang att jag MÅSTE köpa nya löparskor nu och tänkte att det nog var dags att satsa på ett par Asics Rolls Royce dvs Kinsei som jag drömt om i två år nu, men ändå köpt andra skor (de kostar ju 2000kr och det ÄR saftigt). Men nu så, nu tror jag det kan vara dags :)

  SvaraRadera
 4. Miss Agda - har faktiskt inte sett årets modell av Kinsei, men Kayano lär ska vara den bästa km-nötaren, iofs. var dom också 1800 kr.

  SvaraRadera
 5. Shit vad du springer! Det klart att man får köpa två par löparskor samtidigt då :) Det är så roligt med nya skor!!

  SvaraRadera
 6. Nämen tjena vilken lyx på en onsdag!! En sån onsdag skulle jag också vilja ha :)

  SvaraRadera
 7. Sus - Skor ja... nästan så att man önskade man hade fler fötter ibland :) .

  Anna - Javisst, att förgylla onsdagen var ju inte fel. Rekommenderas :)

  SvaraRadera