lördag 14 mars 2009

Lööv långpass

Åtminstone känns det så nu såhär efteråt. Någon hamburgare blev det inte under passet (ändrade min rutt och passerade inte ngn McD, men i stället en polarkaka med ost och gurka på, funkade fint det också.

Där står den - Västerbron, lite småskrämmande, men inte alls så farlig när man väl kommer upp!

Jag började passet i behagligt, lite bättre tempo, och sprang först favorit 10 km rundan på ca. 55 min., då började jag känna mig lite uttråkad så jag drog upp tempot under ca. 15 min, och det kändes bra. Efter det rullade det på väldigt bra, och jag började ha min inplanerade energi-påfyllningspaus i tankarna. Pausen blev efter ca. 1.50, och ca. 20 km. Käkade ganska snabbt min polarkaka och fortsatte sista biten. Tyckte att kroppen reagerade bra på energin, och jag valde att ta påfyllnadspausen så sent i passet, då jag tror att det är ungefär vid den distansen man behöver påfyllning i ett marathon. Sista 4.5 km av löpningen gick utan anmärkningar, visst började det kännas i benen att det var några km under sulorna, men överlag bra.
24.5 km avklarade på 140 min., alltså ca. 5.40/km, och gick/ småjoggade en sista km på slutet. Totalt alltså 2.5 h och 25.5 km (räknade bort tiden för energi-stoppet på ca. 4 min., varav 3 min. för att köpa mackan, och 1 min att käka den). Medelpulsen för passet var 143, vad jag kommer ihåg har jag inte legat över 140 på ngt långpass tidigare.

Någon sol såg jag tyvärr inte till, väldigt grått ute idag. Däremot fick man se en massa glada leenden av andra joggare man mötte. På något sätt verkade alla vara glada idag, och vad ger bättre energi än då man får ett leende besvarat av övriga löpare?

Mitt baklår som tillkännagav vissa känningar i början av veckan, kändes helt och hållet bra idag, inga känningar alls. Jag hoppas att de känningar jag hade i veckan berodde på längdskidåkningen, och att någon muskel hade fått jobba extra hårt under skidpassen.

Nu väntar en ordentlig lunch, och sen är det dags att ta itu med lördagens sysselsättningar, och faktiskt vårstädning av uteförråden. Ikväll kommer rumpan att trivas bra i soffhörnet framför melodifestivalen, och innan det skall det väl hinnas med mina 200 core-övningar också. Skönt med helg och vila :) .

3 kommentarer:

  1. Du är tamemigf-n inte klok. Det är nog därför jag tycker om att läsa din blogg och om dina pass.
    Grattis till ett långpass: jag tor jag ser en ny Forrest Gump utvecklas! (Öhh... inga andra likheter med honom förutom löpningen, alltså!)

    SvaraRadera
  2. Andrej - Tack - det är roligt och motiverande att läsa. Hehe... hoppas verkligen inte att jag blir en ny female-Forrest-Gump. Ni får påpeka då det börjar gå så långt :) .

    Andréa - Tack, kände faktiskt att jag behövde ett lyckat långpass, då jag inte kört ett riktigt sånt på länge.

    SvaraRadera