söndag 15 mars 2009

16. Hills: The Ultimate Calorie Killer

When you know how to master the slopes, throw some into your runs and you'll burn up to 40 per cent more calories. A 10.7 stone runner will burn 1299 calories running a 10 per cent incline for an hour, compared with 922 on the flat.
(Källa: Runners World, March 2009)

Ja, här är jag lite skeptisk. Att springa i uppförsbacke en timme kan nog vara ganska sugande och motivationsdödande, och otroligt tungt. Men visst - bra träning, och säkert bränner man de där extra kalorierna. Jag har bara lite svårt att föreställa mig själv på ett löpband, en timme, i uppförsbacke, för att bränna lite extra kalorier. Löpningen är mycket roligare än så om jag får bestämma, och det är ju väldigt bra träning att springa i kuperad terräng, och ofta är ju naturen fin och ger lite mer variation där det finns backar.

Idag är det "nästan-vila" som gäller. Ingen löpning i alla fall, och firsk luft har bara andats in på en promenad. Under kvällen är det dock meningen att det ska bli lite hemma-pilates och core övningar, men först måste fläskfilen, den bakade potatisen, rosé vinet och efterrätten sjunka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar