tisdag 17 mars 2009

Det finns inget dåligt väder

eller jo, det finns det. Men dit räknar jag inte lite regn. Dagens morgonpass i rekordfart ger bevis på detta. I allmänhet brukar jag inte köra kvalité pass på morgonen, då jag inte har lust att vakna en timme tidigare för att äta frukost och låta frukosten sjunka innan jag kan ge mig ut, utan stiger upp, klär på mig, och är utanför dörren på 4 röda. Utan energipåfyllning tycker jag inte att det är bra att köra annat än lugna och ganska korta pass; eller det blir ju oftast 7.5 km på 43-45 min (till jobbet).

Tiden från det att jag slår upp ögonen och tills det att jag är utanför dörren ger inte många sekunder för reflektioner. Har jag bestämt kvällen innan att ja ska springa på morgonen, så vaknar jag med den vetskapen, och det finns liksom inte något annat alternativ.

I morse var det meningen att jag skulle få sällskap av ett troll också, men regnet stoppade honom, och jag har förståelse för det. Och som han konstaterade vid 6.40 i nattmössan. Ja, det är ju faktiskt inte jag som är tokig. Och ingen kan klandra honom för det.

Fick se lite skidåkare på vägen hem. Det händer inte så ofta.

Morgonpasset då:
Tankarna styrdes på något sätt in på vädret, och inte hur det kändes i kroppen, men att jag inte tänkte på t.ex. hur tungt det var, tar jag som en indikation på att det gick lätt redan från början. Bestämde mig för att köra lite fartlek, och gjorde intervaller på mellan 1 min och 4 min långt på känsla. Att det regnade gjorde att det dessutom var ganska folktomt, och det gick att spurta på bra. Resultatet blev hastighetsrekord till jobbet; 7.5 km på 38 min. medelpuls 154.

Kvällsåterhämtning:
Om det var regn och folktomt på morgonen, var det ljust (trots att klockan var över 6) och crowded på hemvägen. Lunkade på i ganska lugn fart, och gick i en del uppförsbackar (med undantag där det stod en sopbil i backen och jag var tvungen att hålla andan och springa förbi, och när jag igen höll andan och spurtade förbi en rökande tjej). Ett ganska behagligt, lugnt och njutbart vår-pass på 50 min och ca. 8.5 km och medelpuls 142. På slutet passade jag också på att göra lite löpstyrke-övningar med hopp, sparkar, utfallsövningar osv.

Men vad är då dåligt väder? Hm... jag tror jag kategoriserar sådant tillstånd när det yr skarpa partiklar i luften (typ hagel) som mindre trevligt. Gör det ont i ögonen när man försöker hålla dem öppna, ja då tycker jag mig ha rätt att kalla det dåligt väder.

I morgon är det Slotts-sprinten. Oj, så kul om man skulle hinna och se lite! Måste kolla in tidtabell för finalerna!

4 kommentarer:

 1. Jepp det är härligt när benen känns pigga =)
  Låter som en bra träningsdag för dig med. Brukar resonera likadant som du med morgonpassen men ibland kan de ju va bra med en riktig utmaning också! Sen så är det som du säger, tar inte många sekunder från man vaknar tills man är ute, har man bestämt så har man bestämt!

  SvaraRadera
 2. Regn och blåst samtidigt eller hagel är inget kul väder! Annars står jag ut med det mesta..

  SvaraRadera
 3. Härligt!!
  hade också en ganska bra träningsdag idag, har iofs bara kört ett pass än så länge.
  vad är det egentligen som gör det till en bra träningsdag för dig? Gjorde du nått speciellt dagen innan som gjorde att det gick så lätt?

  SvaraRadera
 4. Cicci - är mycket med vanan tror jag då det gäller morgonträning. Bara man får in systemet, vill man inte vara utan!

  Andrea - håller helt o hållet med!

  Cissi - Tja, ordentligt med sömn och ordentligt med mat kvällen innan kanske?

  SvaraRadera