måndag 30 mars 2009

Business as usual

Tack för alla fina kommentarer och grattis:ar som jag fått efter min marathon debut. Jag kan inte annat än känna mig oerhört motiverad för nästa marathon-start nu.

Jag är ändå ganska tråkig. Jag gillar rutiner. Jag tycker det är slöseri med tid att inte kunna träna för att man ska "vila sig i form", eller bara ta det lugnare någon dag innan tävling, och jag tycker det känns o-produktivt att inte träna efter tävling för att man skall återhämta sig. Jag vill liksom köra business as usual så fort som möjligt - inte ha en massa moment som stör min vanliga träning. Det var antagligen ganska bra uppladdning förra veckan att vara på arbetsresa, utan löparskor, och utan tid för träning.

Vårtecken från dagens transport-löpning hem från jobbet.

Men nu är det måndag, och vanlig träning som gäller igen - me like. Intervaller etc. får vänta, det kanske blir för stor påfrestning för benen, men lugn löpning blir bra. Måste säga att jag känner mig oförskämt bra i kroppen, men det måste nog vara för att man under ett marathon aldrig riktigt pressar på i dunder-fart, som man kanske gör på ett mil-lopp. Jag tycker i alla fall mig ha haft betydligt mera träningsvärk efter kortare lopp eller intervaller.

För att sammanfatta förra veckan:

Måndag: Löpning 7.5 km 43 min + 8 km 46 min.
Tisdag: Löpning 7.5 km 43 min
Onsdag: Core 10 min (vilodag)
Torsdag: Löpning 10 km 60 min
Fredag: Cykel 30 min (nästan vilodag)
Lördag: Marathon 246 min
Söndag: Core 15 min (vilodag)

Totalt 75 km löpning, 493 min träning (8 h 13 min)
Värsta vilo-veckan ju! :)

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Var sist med mitt grattis på förra inlägget, men det finns där nu.
    Apropå vilovecka - å du kallar mig knäpp ;-)) och jag tycker du gör rätt i som inte vilar dig tillbaka. Lätta pass är kanon för återhämtningen.

    SvaraRadera
  2. Andrej - Tack tack :) . Och vad skönt att höra att du tror på återhämtnings träning!

    SvaraRadera