tisdag 11 augusti 2009

Snorkkis goes shopping, del 2

Gårdagens shopping var ju inte så mycket att hänga i julgranen, så jag tänkte i stället knyta fast lite trådar som lämnats oknytna här på bloggen.

En påse från Runners store uppenbarade sig. Ja, det var ett par nya löparskor. Exakt likadana Asics DS-Trainers som jag köpte i våras. Dessa har verkligen varit mina älsklings-skor, väldigt sköna, smidiga och sitter perfekt. Jag försökte motivera sko-köpet på ett antal olika sätt. Första försöket var följande: Jag har använt DS-trainers på mina 3 marathon lopp, och halva ultran. Det blir över 160 km. Det sägs att man borde byta doijor vid 500-600 km; jag sträcker mig till att använda dem upp till 1000 km. 160 vs. 1000. Det höll inte; det lät löjligt.

Nytt försök. Jag har för närvarande 4 par springskor jag använder. 2 par används i huvudsak. Senast jag köpte nya skor var i mars, då jag köpte 2 par. Med ett snitt på 400 km per månad, ger snart 5 månaders löpning 2000 km. Klart som korvspad att jag behöver nya skor!

Nej, det är inte du som ser dubbelt. Det är jag som har dålig fantasi.

Höstens modell av DS-Trainern hade även kommit ut. Funktionen i den är den samma som i vårens modell, det som skiljer är färgen; höstens är grön i stället för den röda vårmodellen. Eftersom jag tycker att de röda är ganska fina (de gröna var lite intetsägande), och det var en liten rabatt på vårens modell, slog jag till på dem. Skor är visserligen färskvara, men jag ser ändå vårens skor som relativt färska. Och varför frångå ett fungerande koncept?

Nu när jag tänker på att jag har ett par splitter nya pjucks i garderoben fick jag ett plötsligt begär att slira ut och testa dem; trots att 15 km redan avverkats denna morgon.

16 kommentarer:

 1. Man kan ALDRIG ha för mycket skor! =)

  SvaraRadera
 2. Härligt att det är flera som köper samma sko model då de gamla börjar ta slut. Själv köpte jag nya "Mizuno" samma som mina gamla för ca:3 v eller 200 km sedan.

  /S

  SvaraRadera
 3. jag vet varför du behövde nya skor: de andra var för smutsiga!!! man blir nästan bländad av de nya... :)

  och du, snygg header du bytt till!

  SvaraRadera
 4. Väldigt fina nya skor du införskaffat! Ja, Trainers är lätta och mysiga! Jag och mina egna är dock ännu i dejtingstadiet, är inte förälskad men vi trivs bra ihop! :)

  SvaraRadera
 5. Ett snitt på 400km /månad...du behöver definitivt alla skorna :0)

  SvaraRadera
 6. Gud vad jag längtar till den dagen jag kan ta mig råd att köpa skor så ofta och flera på en gång! :) (Fast klart du behöver nya, du springer ju så imponerande jättejättemycket)

  Man blir så löjligt glad av att ha nya springskor! :D

  SvaraRadera
 7. Dunceor - Nej, speciellt inte för många springskor!

  Staffan - Hittar man några man gillar är det väl bara att fortsätta med samma koncept. Jag kommer säkert att köpa DS Trainers nästa vår också.

  Sara - Ja, konstigt, de gamla såg inte alls så smutsiga ut innan. Vem vill springa med sådana lortisar?

  Liza - Man är ju olika då det gäller skor; vissa modeller passar en, och vissa en annan. Jag blev förälskad i mina DS redan då jag köpte första paret i mars. Nu är vi praktiskt taget gifta.

  Pain - Med tanke på att jag haft lite skade-problem tycker jag att skorna är rätt att prioritera. Dämpningen ger ju faktiskt upp efter ett tag.

  Andréa - Ja nya springskor lever man länge på! Jag har helt enkelt prioriterat skor, då jag tycker att det är ganska viktigt med bra skor. Och så hoppar jag ju över SL-korten!

  SvaraRadera
 8. Skor har jag aldrig problem att handla och det behöver inte vara träningsskor. Jag har t.o.m. slutat försöka hitta på bra ursäkter för varför jag köper nya hela tiden...

  SvaraRadera
 9. Alltid kul med nya dojor och sällan fel att köra på gammalt beprövat koncept. Hittade samtliga asics höst modeller nedsatta till en humanare summa när jag besökte H:fors härom veckan. Jag var beredd att slå till direkt, sen kom jag jag på att jag knapp nött kayanoparet ( som jag förövrig upplevt bra men tunga, jag behöver dock pronationsödet) jag tog i bruk i våras + att mitt knä är allt annat än ok.
  Har du anars erfarenhet av New Balance? vad tycks i så fall?

  SvaraRadera
 10. Hmmm..jag älskar mina DS Trainer...och jag har ju redan sprungit 338K i dem, köpte dem i maj. Men några 400K per månad blir det ju inte för mig. Du är definitivt värd nya skor, inget snack om den saken!

  SvaraRadera
 11. Börjar bli dags även för mig att uppgradera skogarderoben. Kanske hittar man några nya älskligar därute eller så kör man på ett gammalt beprövat kort asic 2140, har ju funkat så länge...

  SvaraRadera
 12. BoelMaria - Lika så bra att slippa hitta på ursäkter för att köpa nya skor!

  Cecilia - Jag har enbart Asics så jag kan inte säga nåt om NB. Hade problem att hitta skor som passade mina fötter när jag var i 15-16 års åldern. Då köpte jag mina första Asics, och hade inga problem, och sedan dess har jag bara köpt Asics. Kayanona tycker jag också är lite klumpiga, men de kan ändå vara sköna att springa med ibland. Jag använder inte mina så värst ofta dock.

  pyret - ja visst är de sköna och smidiga!

  Carina - 2140 funderade jag också på ett tag. Hade 2130 förra året (är väl samma som 2140, bara förra årets modell), och de är också riktigt bra. Kanske det kommit ny färg av 2140 nu till hösten också?

  SvaraRadera
 13. Jag har fått höra att skorna ska hålla minst 100 mil eller minst 2 år (om man inte överskrider 100 mil på två år alltså). Men du har hört 50-60 mil alltså? Ja, ja, det är väl bara att använda skorna så länge de känns bra antar jag och sedan förpassa dem till "grus-springar-skor" :)

  SvaraRadera
 14. marathonjohan - jag tycker också att det är bra att ha flera par att byta mellan, så några par parallellt blir bra!

  SvaraRadera
 15. Oj, vad du springer mycket! Jag blir alldeles trött när jag läser det!

  Härligt att du kör på samma skor igen, speciellt eftersom det är en favorit, DS-Trainer! Jag vet inte hur många par jag har haft av den modellen genom åren. :-)

  SvaraRadera
 16. Snabba fötter - Det är faktiskt första året jag kör med DS Trainers. Ska bli spännande att se nästa vårs modell sen!

  SvaraRadera