måndag 17 augusti 2009

Bring it on

Efter några veckor semester, var det idag dags för jobb igen. Visst är det skönt med ledighet, och vara mer flexibel med träning, aktivitet osv., men jag gillar ändå rutinerna jag har när jag jobbar (med undantag för jobbresor då; men de är ju roliga på ett annat sätt). Jobbet är väldigt stor del av vem jag är, och jag stortrivs med det jag gör; så bring it on med höstens utmaningar!

Det var då. Varma dagar med löpning som avslutades med bad.

Under semesterveckorna har jag faktiskt lite saknat de riktigt tidiga springturerna, men idag var vi igång med transportlöpningen igen. Ryggsäckar på, och iväg. Löpning, bastu och frukost framför inboxen, och jag kommer genast in i jobb-känslan. Men det tar ju upp förfärligt mycket tid dethär med jobb. Det är ju liksom projektet för dagen. Då inser jag också hur viktigt och värdefullt löpningen är. Att koppla på jobbet på väg dit, och koppla av på vägen hem.

Sista semesterveckan blev precis som jag ville träningsmässigt. 138 km löpning, vilket jag tror är rekord för mig + en del cykling och styrketräning hemma. Säger det igen - bring it on med höstens utmaningar!

11 kommentarer:

 1. Usch, snart börjar jag också jobbet, efter nästan 5 månaders pappaledighet. Det blir lurigt att komma in i lunken igen tror jag. Men du har en poäng, jobbet är en stor del av livet i allmänhet och jag tycker att det ska bli otroligt kul att träffa lite fler vuxna människor dagligen igen. En 18-månaderskille är liksom inte så mycket till motpart i intressanta diskussioner om ditten och datten... :)

  SvaraRadera
 2. det är faktiskt rätt skönt med rutiner och vardag trots allt!

  ingen dålig träningsvecka du fick till heller!

  SvaraRadera
 3. Håller helt med hösten rockar!
  och varför inte köra lite terränglöpningstävlingar i höst Snorkis?
  Kanske kunde vara en utmaning!

  SvaraRadera
 4. Du låter helt klart redo för höstens utmaningar!

  Den veckan ger respekt!
  Och att sen kalla det för semester... :)

  SvaraRadera
 5. 13,8 mil....förstår du hur långt det är på en vecka!? Sjukt bra jobbat!

  SvaraRadera
 6. Lycka till på jobbet! Låter som att du har samlat krafter under semestern och är redo för hösten. Häftig profilbild du har bytt till :)

  SvaraRadera
 7. Är en riktig rutinjunkie. Visst är det skönt med semester och svängrum, men jag är mest effektiv när tiden är begränsad:)

  The future is here!!

  ...ja just det, coren...

  SvaraRadera
 8. Jag tror att det är typiskt kvinnligt att uppskatta rutiner! Och jag ska resonera ännu längre så tror jag mig veta anledningen till det.. :) Jo, generellt så är det också typiskt kvinnligt att ha mycket i skallen. Oavsett hur livssituationen ser ut. Om man har familj så är det ju oftast kvinnan som håller ordning och reda på det mesta i och omkring hemmet. Och då blir det så mycket enklare att hålla ordning och reda om det mesta går på rutin... Eller vad säger du? :)

  SvaraRadera
 9. Jag ska också försöka ställa om mig till att tycka att det ska bli rätt schysst med höst och rutiner igen...just nu har jag lite småångest och tycker att livet alltid bara borde innehålla långa frukostar, löpning vilken tid på dygnet man än känner för det, långa vandringar och små dagsutflykter till vart man nu har lust att fara. Utan att behöva tänka på att man ska vara på jobbet klockan sex på morgonen.

  Förresten, hur funkar det praktiska när du springer till och från jobbet? Har du med dig ryggsäck med ombyte varje dag eller tar du med dig många ombyten på samma gång? Tycker det verkar vara ett helt grymt bra sätt att få in mängd i sin träning! Tyvärr har jag bara typ femhundra meter till mitt jobb, så det är inget jag kan ägna mig åt just nu. :(

  SvaraRadera
 10. I höst får jag 2.5-3 km enkel väg till jobbet... frågan är om det är någon idé att transportspringa den superkorta sträckan? vanligtvis springer jag mest 7-22 km så har det någon funktion att transportspringa 5-6 km (ToR) varje dag? man måste ju ändå isf komplettera med en hel del annan träning/löpning, så kanske bättre att cykla/gå till jobbet.

  SvaraRadera
 11. johan - Ja, det kommer säkert att bli annorlunda. När man jobbar tror man inte att det går att koppla bort jobbet så mycket som man faktiskt gör under längre ledighet! Men några veckor och du är in i systemet igen!

  Andréa - Rutiner = kontroll; och det gillar vi ju!

  Tröskelkungen - Ja, som gammal orienterare borde jag vara lite mera vänligt inställd till terräng... i alla fall Lidingöloppet blir det; och det kan väl klassas som terräng?

  Janne - Om man kallar det jobb att sitta på rumpan 9 timmar om dagen, tycker jag att 138 km löpning verkligen kan kallas semester :)

  Helena - Tack! Och rekord tror jag att det var för min del.

  Jenny - Tack; och ja, redo för att jobba igen.

  Cykelmygga - Tror det ligger mycket i det att man känner sig effektiv och att man får nåt uträttat; och det är ju väldigt mätbart när man jobbar.

  Malin - High five på det! Sådär på allvar tror jag rutinerna för mig främst innebär just effektivitet som jag skrev till Cykelmygg ovan. Det är lätt att planera kring rutinschemat, och således vara effektiv.

  Therese - Visst behöver man dehär slappa dagarna/ veckorna för att samla energi. Men i längden tror jag det skulle bli lite trist.
  Det praktiska löser jag så att jag alltid har jobb-skorna, kostymer, ytterjacka, handduk, dusch- och sminkgrejer på jobbet. Sen springer jag med ryggsäck några gånger i veckan för att få med nya strumpor, underkläder, skjortor osv., och få hem de smutsiga. Kräver lite planering, och dubbla uppsättning av ett och annat, men väl inne i systemet rullar det bra!

  Jonna - Jag springer ju mest transportsträckorna för att det skulle ta mig nästan lika lång tid att åka lokaltrafik, men bor man där man kan förflytta sig till o från jobbet snabbt, ser jag inte lika stor idé med att transportspringa; förutom att det ju faktiskt minimerar risken att man hoppar över löpningen då man märker att hemmet visst var mysigare än att ge sig ut igen. Vill du ändå dra nytta av jobb-vägen kan du ju t.ex. springa en väg och då ta en omväg för att få passande distans; vill jag t.ex. göra intervaller på hemvägen brukar jag ta en omväg.

  SvaraRadera