torsdag 20 augusti 2009

Maxtest

För en tid sedan berättade jag om testet/ undersökningen på GIH som jag deltar i. Testet består av två delar. Den första delen gjordes i slutet av juni, och andra delen, som egentligen var inplanerad en vecka efter första tillfället, gjordes idag. Dagens test inkluderade också ett maxtest, vilket jag var lite nervös inför, och kan väl erkänna att jag inte direkt såg fram emot det. Jag är ju snigel och lat liksom.

Först genomförde vi den lugnare delen av testet som innebar cykling med diverse motstånd, och sedan var det dags för maxtestet på löpband. Farten och lutningen på bandet höjdes med ca. en minuts mellanrum. Sista minuten sprang jag i 4.40 tempo, och ganska ordentlig lutning (vet inte exakta graden), benen började dra på sig mjölksyra och flåset ökade. Sista 15 sekunderna var verkligen en pina, och jag tyckte att jag gjorde max. En stegmätare, eller aktivitetsmätare ingår också i testet, och jag hade redan mätaren en vecka i juni, men tyvärr hade det blivit något fel med min mätare, så den hade inte fungerat, så nu ska jag gå med mätare en vecka till.

Att jogga de 9 kilometrarna hem efter maxtestet var väl sådär roligt. Jag tyckte inte att jag kände mig sådär jätte trött, men benen ville inte riktigt springa, så det fick bli en blandning av promenerande och joggande. Nu väntar jag bara med spänning på resultaten och analyserna av testet, och lovar komma med rapport här då jag fått dem.

13 kommentarer:

 1. Vad spännande!! Det skulle vara riktigt spännande att någon gång göra ett. Jag såg dig föresten när du sprang hem idag, jag körde förbi dig på skanstullsbron.

  SvaraRadera
 2. Intressant med tester och grejer. Men en tanke, var du verkligen tvungen att springa hem då? Du springer ju så mycket ändå så du borde unnat dig en resa med bilen eller tunnelbanan.

  SvaraRadera
 3. Carina - Då antar jag att det inte var dagens snyggaste löpsteg du såg :) . Ska bli kul att se värdena sen från testet, men det är ju inte alls lika omfattande som t.ex. laktat-testerna du gjort.

  River - Tja, hon som hade hand om testet tyckte att det var en bra idé att röra på benen och jogga lite efter maxandet... och så är det ju dethär med det vackra vädret utomhus och trängsel och svininfluensan i t-banan...

  SvaraRadera
 4. Gud vad spännande! Väntar ivrigt på att få läsa om resultatet!

  SvaraRadera
 5. Vad var det för maxtest du gjorde ?maxpulstest? nyfiken på resultat=)

  SvaraRadera
 6. Mmm mkt nyfiken på resultatet. Sedan får du gärna berätta mer om hur maxtestet gick till :). Fick höra av en av mina fd lärare i idrott att efter ett maxtest är det vettigt att gång/jogg är lämpligt i cirka 30min. Som förövrigt ska hjälpa mig att göra ett maxtest :).

  SvaraRadera
 7. Härligt då fick du lite backträning du också :-). Skall bli intressant om vi får ta del av resultaten sen.

  SvaraRadera
 8. Åh så spännande! Ska bli väldigt intressant att läsa om sen, vore så kul att få reda på om ens maxpuls verkligen är där man tror att den är...

  SvaraRadera
 9. Spännande!
  Men du, lat kan du inte kalla dig...

  SvaraRadera
 10. Anna (orka mera) - Ja, jag hoppas på svar snart!

  Träningsfreak - Yep, maxpulstest var det.

  Christoffer - Finns säkert flera sätt att göra det på; jag cyklade först ca 20 min som del av ett annat test, och sprang totalt ca. 8 min, tills jag inte orkade mer.

  Piratfarsan - Bra att du unnar andra lite backar efter dina besök i monsterbacken :)

  Sus - Stay tuned.

  Lena - Jo, lat med att köra max... jag mest bara myser omkring som en envis seg-kärring :)

  SvaraRadera
 11. Kan verkligen förstå att det kändes i benen att springa hem, men vad spännande det måste vara att vänta på resltaten. Vad kommer du kunna se av dem?

  SvaraRadera
 12. johan - Jag vet faktiskt inte riktigt. Det är ju mer en undersökning som jag varit med i, och inget test jag betalat för att få ut det som jag själv önskat... så vi får se vad jag får för analyser.

  SvaraRadera
 13. Åh vad intressant! Skulle gärna göra ett sånt test...

  SvaraRadera