söndag 2 augusti 2009

Glöm inte coren - vecka 2 och 3

Nu har tre veckor gått på vår anti-ostbågsutmaning. Ni är väl fortfarande på? Tänkte i alla fall att en liten puff igen kunde vara på plats. Det är ju så lätt att glömma annars.

Fortsättningsvis har jag kört lite core övningar varje dag, oftast i samband med stretchingen som jag varit extra noggrann med. Det har dock allt för många dagar blivit bara några set för bålen. Jag skäms att säga det, men lika bra att erkänna att jag vissa dagar bara gjort typ 20 sit-ups. Skärpning utlovas.

Under gårdagens marathon lopp hann jag fundera lite över ett och annat; bland annat snurrade tankarna kring vikten av bra bålstabilitet när man springer långt. När jag började bli trött blev det allt svårare att hålla hållningen något så när, och det kändes nästan bra de sträckor jag hade motvind; då var det ju lättare att hålla sig upprätt. Onekligen är coren alltså viktig; så vi fortsätter utmaningen några veckor till va?

En uppmjuknings-toss-jogg har det blivit i träningsväg idag; härligt väder, bra känsla i benen (efter omständigheterna), och matchande topp och skor :). Och under kvällen blir det förstås stretch och core!

15 kommentarer:

 1. Jag tycker du verkar duktig med din core-träning, i alla fall om man jämför med vissa andra, MIG!

  När det gäller ostbågar så har jag varit på väg ut och köpa det ikväll. Vi får se vad det blir, jag är grymt sugen!

  SvaraRadera
 2. Bra att du påminner mig ;)

  SvaraRadera
 3. Jag fortsätter gärna! Tack för att du puffar på!!
  Börjar känna mig som en riktigt salt pinne nu, fast smidigare ;-). Har sprungit dåligt dom senaste veckorna pga knä som strulat, men det har blivit desto mer styrka och CORE!! Inget ont som inte för något gott med sig =)

  SvaraRadera
 4. Klart att man hänger på.. försöker ta nya små rekord varje dag..

  SvaraRadera
 5. jag hänkar också. har fokuserat på rullskidorna ett par veckor men kompletterat med plankan. Nu blir det mest coreträning med pilatesbollen på gymmet, eftersom jag börjat jobba igen och får häcka där om det skall bli nån träning av. :)

  SvaraRadera
 6. Räknas gräva runt i trädgården som coreträning? För det har jag sysselsatt mig med 1-2 timmar om dagen den senaste veckan...

  SvaraRadera
 7. Nu ska jag också ta tag i det här. Äntligen:)

  SvaraRadera
 8. GRATTIS Snorkis till 3:dje platsen, medaljer, pokaler och allt. Du är grym!

  SvaraRadera
 9. Snabba fötter - kanske man kan räkna att käka ostbågar som core träning också? Det gör ju i alla fall så att ostbågarna blir färre!

  Åsa - så lite så.

  Daniel - Bra att hitta alternativ träning under rehab-tiden. Men fasen - nu är jag ju sugen på både salta pinnar och ostbågar!

  Christoffer - Ja du verkar vara duktig med plankor!

  Mikaela - Bra att du kör på. Och för skidåkningen är ju magmusklerna jätte viktiga.

  marathonjohan - Vardagsträning är inte att förakta!

  Cykelmygga - Härligt! Fast några vilodagar blir deet väll gällande övrig träning?

  Moder jord - Tack! Och lite roligt med priser också :)

  SvaraRadera
 10. Visst är det så... Att "säcka ihop" ger en sämre löpekonomi och försämrar orken ganska fort. Kämpa på! :) (Inte för att jag tror att du är klen!) Men man kan ALLTID bli ÄNNU bättre. ;)

  SvaraRadera
 11. Såklart jag hänger med att core:a - det tar ju inte så hiskeligt mycket mer tid... bara att få in rutinen! Bra att du påminner ;)

  SvaraRadera
 12. Ha ha, jag håller med dig det är rätt ansträngande att bara typ vända sig, smörja in sig med sololja osv :) Men gick en promenad också... måste erkänna att jag blivit sämre med coren nu under semestern, får skärpa till mig rejält! Tur du är på!

  SvaraRadera
 13. Malin - ja, pose kunde nog slänga sig i väggen på marathonet i helgen... bättre bålstabilitet skulle nog ha hjälpt där.

  Mia - Ja det är mest att få in rutinen som är svårt. Och bara man kommer sig ner på golvet går det av sig självt!

  Cicci - Hihi, lyxproblem :) .

  SvaraRadera
 14. Jag är fortfarande med, även om även jag fuskar vissa dagar och inte kör fullt 10 minuter...men varje dag blir det någonting! :) Heja oss!

  SvaraRadera
 15. Helena - Vad duktig du är som kör 10 minuter nästan varje dag!

  SvaraRadera