tisdag 25 augusti 2009

Träningsutstyrsel - ok?

Eftersom jag oftast börjar min dag med träningskläder på, och ganska ofta har träningskläder på när jag kommer hem om kvällarna, händer det ganska ofta att jag uträttar ett och annat ärende i just träningskläder. Ska jag via butiken händer det i 3 fall av 4 att jag är klädd i springutstyrsel, och eftersom jag ju inte har lust att bära med mig varorna hela löppasset, sker butiksstoppet förstås i slutet av passet, då jag ibland är lite... varm. Ja, jag vet att det låter ganska sliskigt dethär; det är det kanske också. I alla fall känner jag mig lite sliskig som alltid kommer in till Ican i träningskläder, men "jag bryr mig inte"-tankarna tar ändå över, och jag antar att jag ändå inte är ofräshaste kunden.

Idag fick jag dock en liten funderare, när vi efter lunchen var på väg tillbaka till jobbet. Jag kom gående i min kavaj-dräkt, och passade väl in i gatubilden ganska bra. Framför gick ett par som höll om varandra. Han hade svart kostym, ganska standard, och tjejen hade träningskläder. Min spontana tanke var - Men oj, vad fräsh hon ser ut som går i spring-tights och matchande jacka, och att hon var lite röd om kinderna för att hon antagligen precis avslutat sitt pass ändrade inte min åsikt.

Min slutsats då: Jag tänker fortsätta slinka in till butiken på vägen hem, och jag tänker fortsätta med att ogenerat gå genom korridoren till omklädningsrummet på jobbet. Det gäller bara att ha snygga träningskläder :) .

Efter gårdagens back-pass hade jag idag antagligen förväntningen att göra något i hästväg träningsmässigt. Liksom för Fuglesang, anropade jorden dock aningen för snabbt, och jag nöjde mig med transportlöpningen i ganska ospännande utförande. Det mest spännande var kanske den hela halva armén med fullt rustade beväringar som jag mötte på Västerbron. Alltid nåt för pulsen. Sprang hem och bytte skor till mina Fivefingers, så att jag skulle få riva lite i "skogen" utanför innan jag var redo för lite shopping.

Idag fick närbutiken besök av en Snork i träningskläder och med Fivefingers på fötterna. Och det var inte sista gången.

Och jag måste väl få hålla med Snabba-Fötter och rosenblom: Det här är ingen jävla modeblogg. Modebloggarna kan dethär med mode betydligt bättre än jag, så att jag ska ägna mig åt mode är ganska resursslöseri.

15 kommentarer:

 1. Bara 3 gånger av 4 i träningskläder på ICA? Jag kör på det 19 gånger av 20. Och det här är ingen jävla modesport. Behöver väl inte va så snygga kläder, bara de är relativt frekvent tvättade och så pass rena (bortsett från svett) att de inte luktar illa. Håller man sig bara till det så är man ju bättre än... 20-30% av befolkningen? tss... ;)

  SvaraRadera
 2. jag ägnar också mycket av min tid i träningskläder. men eftersom jag gör det uppskattar jag kul träningskläder. jag känner mig fräschare då. och så blir träningen roligare när jag väl tränar. men det är bra att din blogg inte är någon modeblogg, gillar träningsbloggar bättre! :)

  SvaraRadera
 3. Äh, försök inte! Du gör allt för att se till att vara nylöpt och träningsklädd i butiken. För då känner du dig brutalduktig! Eller vänta nu, det kanske var jag som gjorde så... :-)

  SvaraRadera
 4. Klart att man kan gå till butiken i träningskläder! Mycket värre saker har hänt i närbutikerna! ;)
  Är man förresten barfota i de där tossorna eller har man någon form av tå-strumpor?

  SvaraRadera
 5. Håller med dig. Vad kul de ändå måste haft i affären när du kom in i dina fingerdojjor.

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att det finns fler som gör stan i träningskläder :) Finns folk som knappt känner igen mig när jag kommer i vanliga kläder!

  SvaraRadera
 7. håller med Sara, eftersom jag spenderar så mkt tid i träningskläder så är det ju roligt om de är fina. :) fast å andra sidan ändrar jag uppfattning om vad som är fint och fult lika fort som jag bestämmer mig för att köpa nya löparstrumpor. för ett halvår sedan hade jag skrattat om nån hade sagt att jag snart skulle gå igång på människor klädda i löpartights.... :P

  förresten, om det är sliskigt att handla mat i träningskläder, vad är det då att handla mat klädd i typ speedobadkalsonger och t-shirt? det gör ju typ alla ölmagetjocka män på sommaren, vilket ju i stort sett innebär en fjärdedel av svenska befolkningen. gärna kombinerat med såna där badtofflor i svampig plast. huvva.

  SvaraRadera
 8. Jag sparar det bästa till sist i min ikappläsning :)
  Svettiga träningskläder i affären är ju kanon, man slipper folk som trängs i kön och trampas på hälarna! Nästan lika roligt som att handla i pyjamas (och skinnjacka), det har jag testat flera gånger.
  Och mode förresten - jag kollar gärna bilder på träningskläder, då blir jag inspirerad att ge mig ut, om jag nu inte varit det redan!

  SvaraRadera
 9. Floppis - Ja, något sånär hela och rena bör de ju vara om man ska röra sig bland folk!

  Träningsglädje - Ja träningsbloggar är ju lite lättare att förstå sig på :)

  bureborn - Där blev man allt tagen på bar gärning :)

  Liza - Barfota in! De är riktigt sköna faktiskt, var lite rädd att jag skulle få skavsår, men ännu har jag klarat mig.

  Anna - Av ngn orsak är de ändå ganska diskreta då de är svarta och heltäckta. De jag testade först var öppna, och ljus i färgen, så de drog liksom ögonen till sig.

  Anna (orka mera) - Hihi, känner du för att vara anonym nån dag får du dra på dig icke-träningskläder.

  Therese - Ja, och så börjar man tycka att det är jätte snyggt med kompressions-strumpor! Träningskläder är faktiskt inspirerande!

  mialena - Aha... därför man får gå så ostört? Måste ju vara hur bra som helst på tunnelbanan! Pyjamas och skinnjacka - det har jag faktiskt varken testat eller sett, men jag lovar att inte höja ögonbrynet ifall jag ser nåt sånt!

  SvaraRadera
 10. du är inte ensam! jag jätteofta till affären i träningskläder. eller i myskläder. till och med i mina fulaste plyschbyxor med konstig rödoragnerosa färg, totalt osminkad och med nyduschad hår. om folk orkar bry sig om mitt utseende och tycker jag ser osmaklig ut så bjuder jag på det :)

  (men det är kul med snygga träningskläder! :D )

  SvaraRadera
 11. Vad spelar det egentligen för roll hur man ser ut när man handlar? Har ställt mig den frågan många gånger när man träffar på - speciellt tjejer och kvinnor - som är toksminkade o.s.v. tidigt på morgonen för att köpa mjölk och frallor. Själv knallar jag gärna omkring i mysbrallor och nån sunkig tshirt hemma på kvällarna och då blir det ju den klädseln om butiken får ett besök också...

  SvaraRadera
 12. Haha...underbart med sån sjävldistans! Jag vet MÅNGA som inte "kan" gå ut bland folk i träningskläder... Men man har ju liksom inget val om man oftare har det än "vanliga" kläder liksom... ;)

  SvaraRadera
 13. Andréa - Då är jag ju i tryggt sällskap!

  marathonjohan - Gillar den avslappnade inställningen du har; det gör att man kan vara sig själv i alla lägen!

  Helena - Oj, men hur gör dom när dom tränar då? Cyklar ut i skogen och byter om först där så att ingen ska se? :)

  SvaraRadera
 14. De som inte kan gå ut bland folk i träningskläder borde väl vara såna som tror att träning måste utföras inomhus på ett gym, och som inte har upptäckt det fantastiska i att springa i skogen istället för på löpband... ;)

  SvaraRadera
 15. När uttrycket nu figurerat här och på ett par andra ställen med hänvisning till mig känner jag att det kanske är läge för en förklaring till uttrycket. Jag är inte helt säker på att det når ut med önskvärd tydlighet.

  Läs mer hos mig.

  SvaraRadera