lördag 22 augusti 2009

Seg som en snigel

Hur kan man bli så seg av att vila? Ingen morgonlöpning idag, utan i stället satt jag och tryckte inomhus medan det regnade ute. När det lättade lite, drog jag på mina Fivefingers, och promenerade runt lite på stigar i ett nära skogsparti, men då var det liksom redan för sent. Segheten tänkte hänga med hela dagen. Medan Trollet gav sig ut på löptur, stannade jag hemma. Detta hör verkligen till ovanligheterna. 9 gånger av 10 är det jag som drar iväg. Idag kändes det bra att vila. Friidrott på TV och lite core på golvet är väldigt avslappnande; jag ångrar inte ens att jag inte "orkade" följa med på favoritrundan. Då är jag seg.

En djup diskussion som fördes idag gällde sniglar (de tenderar ju att krypa fram då det regnat, och går man med Fivefingers inte bara hör, utan också känner man knaxandet). Tänker sniglarna "i normal fart"? Måste ju i såfall vara fruktansvärt frustrerande att tänka "Oj, nu borde jag flytta på mig", och sen inte komma iväg. Ungefär lika frustrerande som att inte få farten ur benen.

4 kommentarer:

 1. Nej fy vad äckligt! Kanske bättre att ta på löparskorna när det regnar/ har regnat då.. :(

  SvaraRadera
 2. Härligt att du omfamnade segheten ändå, det är rätt skönt också! :)

  SvaraRadera
 3. Det kan vara svårt att få fram farten i benen när musklerna är under ständig påfrestning/stress (som vid hög mängd och många och frekvent förekommande träningspass) Fart kräver en annan typ av muskulär kraft och fräschör än långdistans-uthållighetsträning. Dessutom kräver det lite tid och tålamod att träna upp mot ett snabbare tempo. Vill man dit så räcker det oftast inte med 2-3 pass, utan ett längre fokus på högre farter och mer återhämtning. Tilltagande trötthet/seghet vid vila kan också vara ett tecken på att kroppen fått lite för mycket, vila ska göra att kroppen är taggad och pigg på att springa igen (och det kanske behövs två vilodagar för att nå dit, eller några dagar med väldigt lätt träning)

  SvaraRadera
 4. Malin - Ja, kanske det :) ; är ju lite svårt att se snigel-stackarna i gräset.

  Mikaela - Ja, att se det som skön avkoppling är grejen!

  Floppis - Välkommen hit! Visst behövs det vila ibland; både för kroppen och knoppen!

  SvaraRadera