måndag 10 augusti 2009

Snorkkis goes shopping, del 1

Eller inte

Det finns en orsak till att jag har en tränings-/löparblogg, och inte en modeblogg. En modeblogg med mig som författare skulle inte intressera någon tror jag. Jag är otroligt dålig på att shoppa kläder, accessoarer osv. En annan sak är det med träningsatiraljer, träningskläder och framför allt springskor (mer om detta i ett kommande inlägg). Där har jag inga som helst problem att spendera.

Nu var det shopping det gällde. När jag sprang Vällingby marathon i våras, och blev 2:a, fick jag som pris ett presentkort på 500 kr på InWear i Vällingby köpcentrum. Ett superbra pris tycker jag; då får man ju som kräsen välja vad man själv vill ha; perfekt! Dock handlar jag aldrig på den butiken, utan har gjort det lätt för mig och shoppar mina kostymer på en kedja, skjortor på en annan kedja, och övriga kläder blandat mellan dessa två kedjor. Något borde jag väl ändå hitta på butiken dit jag hade presentkortet; jag skulle ju ändå ha 500 spänn till godo.

Eftersom jag under morgonens löp-pass fick lite känningar på sidan av foten, kortade jag av passet, och bestämde att jag istället för ett till löppass under eftermiddagen, ta en cykeltur till Vällingby. Tog min "riktiga" cykel och trampade iväg. Jag ville få cyklingen tur och retur som ordentlig träning, och bestämde att ha upplägget att cykla 2 km med hårdare tempo, för att cykla 1 km lite lugnare, igen 2 km hårdare osv. Ganska lyckat tycker jag.

Väl framme efter ca. en timme letade jag upp butiken, tog en sväng, kollade lite närmare på några grejer, men nja, inget som lockade. Fiskade upp mitt presentkort ur fickan och frågade hur länge presentkortet var i kraft, och fick bekräftat att det gällde ett år. Tackade, och gav mig iväg tomhänt. Jag får suga vidare på priset från vårens marathon. Men hur svårt kan det vara egentligen? Hitta något för 500 spänn. Tänk om det varit Runners Store. Då skulle jag ha glömt mitt pris för länge sedan.

Cyklade hem med samma upplägg som tidigare, och känner mig nöjd med dagens löppass på drygt en timme (12 km) och cykelpass på två timmar (36 km). Som plåster på såren för utebliven shopping var jag via matbutiken innan jag kom hem, och mat är jag ganska bra på att shoppa. Mat och löparprylar - det kommer man långt på; så tillvida man inte driver en modeblogg.

14 kommentarer:

 1. Haha,jag är PRECIS likadan. När det gäller träningskläder och prylar kan jag handla hur mycket som helst. Men vanliga kläder... njäe, det är mycket värre. Tur att du har ett år på dig!

  SvaraRadera
 2. Tänk, det kanske är någon farsot!! Jag är likadan. Tokköper träningskläder och teknikprylar men har en rätt tom och tråkig klädesgarderob hemma... undrar om det finns något botemedel

  SvaraRadera
 3. hehe Jepp, jag gör också så. Handlar arbets och vardagskläder i några få kedjor så vet man att det passar. Praktist. Handla prylar och sportkläder, det är ju en helt annan sak.

  SvaraRadera
 4. Ska jag tolka det som att nästa gång jag är i Stockholm så måste jag inte pressa in ett besök på Vällingby Köpcenter? Men hade de inte löpstrumpor? Löpvantar? Löpmössa? Handdukar? Energigeler?

  SvaraRadera
 5. Jag är lite annorlunda där, jag har börjat uppskatta att köpa kläder. Tyckte också det var svårt innan men har börjat inse vad för något jag tycker och vad jag tycker snyggt. Sedan har jag ett problem att jag köper enormt mycket skor, både löparskor och vanliga skor. Köpt 7 par skor hittentills i år och har ändå en önskelista på 6-7 st till.

  Shopping är bara roligt dock när man känner att man har råd med det.

  SvaraRadera
 6. Ja, träningskläder och tillbehör är inte något problem att shoppa...
  Men det blev ju ett riktigt bra träningspass. Och du verkade ju ta det där på ett bra sätt.

  Och jag är glad för att jag inte sitter och lägger in ett inlägg på en modeblogg nu... ;)

  SvaraRadera
 7. Hej där... så där fungerar jag också. har nästan helt tappat suget att köpa vanliga kläder. Det är funktion som gäller nu känns det som :) Och mat med... det är viktigt och en stor utgift i min hushållsbudget :)

  Ska försöka läsa ikapp lite här nu, har inte haft tid i sommar men det verkar finnas mycket inspiration här :)

  Lycka till med att sätta nya mål, jag håller på att fundera på mina med...

  SvaraRadera
 8. BoelMaria - del 2 ute :)

  Anna(Orka mera) - hur kan träningskläder vara så mycket mera roliga att shoppa?

  Carina - hihi, för mig gäller bara träningsprylar; maken tar hand om att tok-shoppa teknikprylar. Botemedel; tja... njä. Vi får nog bara fortsätta fylla garderoberna!

  Kaaja - ja det är ju praktiskt då man kan handla bas-kläder från samma ställe; då behöver man ju inte heller testa kläderna utan man kör samma storlek, annan färg typ.

  askan - Du kan nog skippa Vällingby. Och på InWear hade de lite dåligt just med geeler, löparstrumpor osv. :) Konstigt tycker jag med.

  Dunceor - Du verkar då inte vara standrad man :) . Kanske du kan starta en mode-blogg paralellt? Men på allvar; det är ju kul om du tycker det är intressant att se vad som är snyggt osv. Ett extra intresse liksom.

  Janne - Ja jag får samla nya krafter för ett besök till samma butik igen vid senare tillfälle. Kanske det då blir ett mode-inlägg.

  Annika - Mat och träningskläder; det säker i alla fall min budgetsammanställning på internetbanken att jag spenderar på :) . Inget illa med det - träning och mat är ju bland det bästa som finns!

  SvaraRadera
 9. Haha att jag skulle ha en modeblogg hade nog varit humor :P Jag kör rätt samma på det mesta jag köper. Tycker om skjortor, pike-tröjor, band t-shirts och träningsjackor. Där kan man sammanfatta allt =)

  SvaraRadera
 10. Dunceor - Låter som grejer som går smidigt att kombinera också; så kör på med det konceptet + lite skor då!

  SvaraRadera
 11. Spännande! En följetong! Sparar nog resterande delar tills imorgon för nu är jag så trött!

  SvaraRadera
 12. marathonjohan - ja visst blir man trött av shopping!?

  SvaraRadera
 13. Absolut! Fast det är jobbigar att gå på H&M än att gå på Löplabbet :)

  SvaraRadera