torsdag 27 augusti 2009

Näe, det känns inte riktigt bra


Jag vet inte vad det är. Kan inte riktigt sätta fingret på problemet. Runner's World har varit min absoluta favorittidning. Jag brukar läsa den från pärm till pärm, och köpa lösnummer varje gång jag är i USA eller England. Igår fanns augusti/september numret innanför dörren när jag kom hem. Jag har ännu inte börjat läsa den. Det känns som om tidningen tappat touchen. Den skulpterade bruden är tillbaka på framsidan (eller är det kanske någon känd löpare som jag missat?), och jag vet inte hur intresserad jag är av att läsa om någon transsexuell marathonlöpare. Vad har det att göra med träning liksom? Antar att jag får svar när jag läser, för läsa kommer jag att göra. Men jag känner inte det där speciella excitementet. Så kom igen nu RW - visa att numret som jag har bredvid mig i soffan är något att ha - överraska mig!

18 kommentarer:

 1. Jag har ju inte fått min Runners world ännu!! Fuskigt

  SvaraRadera
 2. Det är tråkigt att de verkade bli bättre ett tag i våras, för att sedan bli sämre igen. Verkar det som iaf, själv har jag inte läst den så länge men har snott lite gamla nummer av en viss löparkompis. RW borde läsa lite bloggar och förstå vad vi egentligen vill läsa om!

  SvaraRadera
 3. Agree med er båda, bättring ett tag i våras efter byte av redaktör, nu går det utför igen med Photoshop-bruden på omslaget och reportage typ: "hur du klarar milen på 2 timmar" och träningsprogram som t ex: "värm upp ordentligt i 60 minuter, jogga sedan 3 minuter i lugn fart, promenera 5 minuter, jogga sedan 1 minut, gör yoga i 30 minuter och jogga sedan ner sakta i 1 minut. Glöm inte att stretcha i en evighet".

  Jag finns numera också i löparbloggosfären sedan någon dag, titta gärna in!!
  Mvh
  Staffan

  SvaraRadera
 4. Igår?!?!?

  Att Göteborg var helt fel sida av världen, ja det anade jag när jag flyttade hit. Men vad är det som dröjer. Ska Fuglesang leverera mitt ex?

  SvaraRadera
 5. Sofie, exakt samma tankar hade jag när jag lusläste numret som kom i brevlådan idag. Men jag är inne på att byta ut RW mot Ultrarunning ser ut att passa mig bättre. Tyvärr är det stor inriktning på allt som händer i over there men det borde vara bättre än dagens RW. Det som var lite roligt är sidan 8 det andra var inte så intressant.

  I och för sig hade Claes svarat med en Ja om mitt förslag på reportage i RW hade nog haft kvar pren men nu nja....

  /Staffan

  SvaraRadera
 6. Har stört mig länge på den tokphotoshoppade bruden på framsidan, tänkte faktiskt sluta läsa tidningen av principskäl men då plötsligt började dom ha "verkliga" löpare på framsidan istället och jag kände att den var värd chansen igen, men nu har de senaste numren återgått till det gamla.. Åter fundera på att avbryta prenumerationen antar jag.

  SvaraRadera
 7. Jag har köpt några lösnummer av RW och jag har varit ganska besviken på dom. Jag är bara ett år gammal med löpningen så jag vet inte hur RW har varit men jag hade förväntat mig något annat. Jag tycker heller inte om att betala för en massa reklam, nej... internet med bloggar och forum is the shit!!

  SvaraRadera
 8. Har alltid tyckt att det går runt runt i RW. Samma typ av artiklar som kommer igen. Droppen var när jag läste en direktöversatt "insändare" från Amerikanska RW i den svenska. De hade bara bytt namn till ett svenskare...

  SvaraRadera
 9. julle - kanske brevbäraren ha snott den, och sitter och läser?

  Sus - precis! Våren var bra, men sen har det gått utför igen.

  Staffan - För att inte förglömma: toppa formen med att gå ner i vikt (eller ännu värre - toppa formen = gå ner i vikt). Välkommen hit; och ursäkta min upprördhet :)

  rosenblom - nu håller vi tummarna för att alla ventiler funkar som dom ska, och att vädret är ok, så kanske Mr. F kommer med leveransen.

  Staffan - Har inte sett ultrarunning - måste se till att hitta ett ex. när jag är i Chicago om nån vecka; den låter som nåt som kan vara intressant; förutom att alla usa tidningar alltid känns så komerciella.

  Piratfarsan - Ja, jag trodde också att tidningen skulle bli på riktigt där ett tag; men nu tror jag vi är tillbaka på direkt översatta artiklar, och photoshoppade brudar.

  Daniel - Jag tyckte faktiskt att den var bättre förr, eller så är det så att man vid dethär laget läst så pass mycket om löpning, att det som står i RW känns som redan avhandlat. Och kanske vi bloggare är extra kritiska?

  Joel - Välkommen hit, och ursäkta för min upprördhet igen :) . Det är faktiskt ganska stor del av artiklarna som är direkt översatta. Jag har ibland haft en svensk, en brittisk och en amerikansk version som alla haft samma artiklar; bara olika översättningar. Morr

  SvaraRadera
 10. He he fast hade det varit en maratontransa på omslaget hade i alla fall jag tyckt det var ganska coolt. Fick erbjudande senast idag om att komma tillbaka för halva priset - fat chance! Jag sade upp mig när det var någon gå ner fyra kilo på fem veckor-special. DÄR går verkligen gränsen. De gratisnummer man fick runt maran kändes helt okej, med Musse, Lisa Blommé och någon annan svensk lirare på omslaget, men den där happy joggingkonsumenten med stomatolleendet visar med all tydlighet att jag inte tillhör målgruppen. Märkligt nog att alla löpare jag känner säger samma sak!!

  SvaraRadera
 11. Har Runner´s kommit!? Inte till Umeå iaf.
  Håller fullkomligt med angående förstasidans löparmodeller. Vårens nummer hade ryckt upp sig, men nu vete tusan.

  SvaraRadera
 12. Jag håller med om omsagsbruden, vadå finns det inga löpare kvar i sverige att ha på framsidan?

  Men jag blev iaf glatt överraskad att de hade med reportage från Kalmar Järnmannen, även om det är triathlon och säkert retar upp de inbitna löparnördarna. Kul att triathlon fick en liten del, och kul att jag var snabbare än han från tidningen....moahaha =)

  SvaraRadera
 13. Jag fick också mitt nummer här om dagen och har börjat läsa. Med en Lillkille är det inte alltid man hinner läsa den från pärm till pärm innan nästa nummer kommer dock :)
  Men jag håller med, sedan Claes Runheim blev chefredaktör har något hänt. Vet inte om jag tycker att den är bättre/sämre/lika men den är annorlunda i alla fall. Om det är något jag märkt så är det nog mer inriktning på snabba löpare nu, förut var det mer "alla löpare" likasom...

  SvaraRadera
 14. Fredrika - Du måste faktiskt läsa Runheims spalt på s. 8!

  pyret - Kanske Fuglesang ska leverera dit också :)

  Karin - Jo, jag gillade också Kalmar reportagen! Men jag förstår om det finns såna som tycker att det blev för mycket triathlon; vi är kanske lite biased.

  johan - Ja något har hänt, men har inte heller fått tummen på det ännu. Vi får analysera vidare :)

  SvaraRadera
 15. Transsexuell löpare skrev de ju om redan -06. Rätt aktuellt ämne med tanke på 800m-tjejen från Sydafrika vars sexualitet ifrågasattes.

  SvaraRadera
 16. Dom här icke-löpande tjejerna i all ära (man kan inte längre skilja nummer från nummer), men jag tycker nog att omslaget med en uppskrämd Niklas Wikegård är ett av de sämsta. Ett kompis-knäck med redaktörn? Visserligen tränar han hårt på gym, men jag tvivlar på att han ens joggar regelbundet.

  Tidningen är visserligen "snyggare" och förmedlar mer känsla av att löpning, men tappar tyvärr mer och mer av innehållet som bara återanvänds.

  SvaraRadera
 17. n'batha - har ännu inte läst artikeln, men jag tror inte att det hade nåt med vm-tjejen att göra. Och eftersom testerna visade att hon alltid varit kvinna skulle det ju vara ganska taskigt att skriva en artikel med hänseende till henne.

  farsan - Wikegård kanske inte var absolut bästa, men t.ex. Kallur och Malin var ju vettiga omslagstjejer. Jag känner verkligen detdär med återanvändandet... men det kanske inte finns nytt stoff helt enkelt.

  SvaraRadera
 18. Totally dude!

  SvaraRadera