söndag 23 augusti 2009

Från 4.55 och 9

Kl 4.55 vaknade jag av att klockan ringde. Inget utrymme att vara snigel-seg. Dags att stiga upp, fixa till sig och cykla iväg. Idag var det Mazda Stockholm triathlon, där vi var funktionärer, och vi samlades klockan 6 på Djurgården för förberedelser. Vi höll till på simningsstationen. Starten skedde i olika etapper, med eliten först, varpå motions-klasserna, och stafettklasserna följde. För ganska många deltagare var detta det första triathlonet de deltog i, så variationen bland deltagarna var ganska märkbar. Från eliten (bl.a.Jonas Colting fick jag se en glimt av) som crawlade hur fort som helst, till motionärerna som simmade bröstsim, var det en viss skillnad. Jag kan bara ge tummen upp för de modiga som ställer upp i tävling, trots att simtekniken inte precis varit i fokus!

Dagens funktionärs t-shirt spegelvänd - undrar hur tillverkarens modeller ser ut om jag är nära att drunkna i storlek S; käkar de måntro Sibylla-producerat?

Efter ganska många timmar stående och småtrampande omkring som funktionär, och efter en lunch som var verkligt oätbar, men som jag ändå åt för att jag var vrålhungrig, och det inte fanns annat att tillgå (ångrar verkligen inte att jag inte käkat på Sibylla sedan typ år 1991, och lär nog inte heller göra det de kommande 20 åren), cyklade vi hemåt igen. Efter en halvtimmes vilande hemma, och 9 timmar från väckning, gav jag mig ut på löppass.

Första kilometrarna gick i 4.55 tempo. Energin och inspirationen kändes på topp efter en dag bland en massa tävlande. Benen gillade farten, och 4.55 är snabbt för att vara mig. Efter några kilometrar började jag känna mig lätt illamående. Tyckte det var lite konstigt, då jag nästan aldrig brukar må illa, och saktade ner farten lite. Träffade på Super-Staffan med sällskap, och stannade och snackade lite, glömde bort att jag inte kände mig 100, och fortsatte springa. Började tänka på den oätliga lunchen som jag ätit, och började må illa igen, och vid ca. 8 km slutade jag springa och promenerade sista biten hem. Det gick från 4.55 till 9 min tempo. Tack Sibylla för det. Hoppas att övriga funktionärer som käkat samma mat som mig idag hade bättre tur.

Efter att nu ha tankat med vettigare energi, känner jag mig redo för lite core- och hantelövningar innan det är dags att bänka sig framför VM och herrarnas spjutfinal. Idag tänkte jag känna mig lite patriotisk och hålla tummarna för de blå-vita!

11 kommentarer:

 1. Åt själv Bibylla mat i veckan som gick. Det var det enda som serverades på Skånes djurpark. Bedrövligt. Jag kan inte förstå hur man kan tycka om sådan mat. Det finns ju faktikst folk som äter det varje dag till lunch.

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig dag, bortsett från illamåendet. Jag blir alltid lika nöjd och glad när jag kan kombinera min egen träning med andra aktiviteter, just som du gjorde idag. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Snabbmat är verkligen alla tiders skräpmat. Fattar inte hur jag klarade av att trycka i mig sån skit förut. Blä!

  SvaraRadera
 4. Stackare, men självklart håller vi på blå-vit, trots att det inte gick så bra :0(

  SvaraRadera
 5. Upp så tidigt och sen hålla 4:55 fart... Inte illa för en "snigel"

  Men att ladda med Sibylla kanske inte var helt rätt!

  Men, bra jobbat!

  SvaraRadera
 6. Anna - Att BARA ha sånt på en djurpark (och triathlontävlingar) är ju rent ut sagt för jäkligt. Ska barnen (som ju är främsta målgruppen på djurparken) utsättas automatiskt för skräp?

  Susanna - Fast idag tyckte jag inte att jag kombinerade; om man inte räknar "att må illa och träna samtidigt"... annars gör jag ju alltid det (kombinerar alltså) då jag springer till/från jobbet :)

  Andrej - Lite finsmakare måste man faktiskt vara! Vilken tur att vi inte måste käka skräpmat så ofta!

  Pain - Njä, det gick ju inget vidare... bara att slicka såren.

  janne - Thanx; och jag lär inte bli reklam-tjej för Sibylla :)

  SvaraRadera
 7. Låter spännande att vara funktionär. Har lust att testa det nån gång men samtidigt vill man ju vara med och tävla också. Men att göra det på t.ex. triathlon är ju smart för där har jag inget att hämta än så länge. Vill GÄRNA göra en Ironman så småningom men det får vänta :)

  SvaraRadera
 8. Jag funderar på att vara just så modig kanske redan näst år. Låt vara att jag är av just den sorten som knappt kan simma. Och dessutom inte har cyklat på flera år. Men va fan... Jag skulle kunna leva med att komma sist i ett triathlon om det nu inte skulle gå så olyckligt att jag drunknade...

  SvaraRadera
 9. marathonjohan - känns ju bra att ibland få "betala tillbaka" genom att vara funktionär. Och kul att du funderar på att satsa på triathlon; hatten av!

  rosenblom - ja, men absolut; det var ju väldigt många som gjorde sin första tävling igår, och jag tror att de kände sig lika hemma som alla andra!

  SvaraRadera
 10. satsa och satsa... Det är väl ungefär som mina tankar på att ta En Svensk Klassiker. Det (och Ironman) är en grej jag tror jag vill göra en gång bara för att ha gjort det. Ungefär som jag trodde att marathon skulle vara men nu är jag fast i det "träsket" och ultra också...

  SvaraRadera
 11. Funktionärsstorlekar, är det inte så att S = Stor och L är Liten? :)

  SvaraRadera