tisdag 7 juli 2009

Testkanin, juni och paus

Jag har under senaste veckan varit med i ett test eller forskningsprojekt på GIH. Undersökningen gäller aktivitetsnivå; verklig, och upplevd. Jag har alltså gått med en mätare, som liknar en stegmätare, hela veckan. Det hela började med introduktionstester förra veckan, lite frågeformulär osv. Ett max-puls test ingår också i testet, vilket jag tyckte var lite extra spännande eftersom jag inte gjort maxtest tidigare. Idag var det alltså dags för andra omgången med frågeformulär, tillbakalämnande av aktivitetesmätaren. Max-puls testet och ett ytterligare cykeltest kommer jag att göra i augusti.

Min följeslagare senaste vecka - en mer avancerad stegräknare för testkaninen

Sammanfattning av juni

Jag har inte tidigare gjort någon sammanfattning av juni månads träning. Juni var den lugnaste månaden på länge, med färre km än senaste 3-4 månaderna. Detta beror på att jag först hade en lugnare vecka efter Stockholm marathon, och drog på mig en förkylning, och sedan tog det ganska lugnt innan det var dags för Trollhättan 12h. En del tempo fick jag in mellan förkylningen och uppladdningen, och det blev också några pass på cykel under juni.

Totalt blev det drygt 43 h träning och 307 km löpning (varav 82 från Trollhättan).

Eftersom jag förra veckan kände mig väldigt bra återhämtad blev det en del löpning då, närmare 8 mil, vilket var ganska mycket med tanke på 12h helgen innan. Planen var att införa intervaller denna vecka, men eftersom jag slagits av någon slags rekyl, och nu känner mig lite mer sliten, lägger jag in extra vila denna vecka, då jag känner att benen behöver vila; t.o.m. vila från mysjoggandet. Jag har alltså gett mig själv springförbud fram till helgen. Springabstinensen vet jag att kommer att komma, men i vilken form den kommer ska bli spännande att se. Under tiden får jag nöja mig med cykling och core-träning. Snusförnuftiga jag. Jo, jag tackar.

13 kommentarer:

 1. Vilken häftig grej! Är också sugen på ett maxpulstest, vore riktigt roligt att se vilka pulszoner man bör ligga i egentligen.

  SvaraRadera
 2. Håller med Susanna, ett maxpulstest hade varit jättekul. Bra med vila även om det drar i benen så kan lite vila hjälpa tröttheten att försvinna.

  SvaraRadera
 3. Det låter spännande. Skulle nog jag behöva... Tror ju ofta att jag rör mig mindre än vad jag faktiskt gör. Förrutom träningen så är jag rätt bra på vardagsmotion. :)

  SvaraRadera
 4. 307 km. Ja det var ju inte mycket ;-)
  (bara runt 200 mer än mig)

  SvaraRadera
 5. 200 mer än mig också :)
  Vilken grej med testkanin:andet... Hoppas du skriver om vad de kommer fram till om du får reda på det.

  SvaraRadera
 6. Kul att vara testkanin! Är oxå nyfiken på ett maxpulstest, men har inte riktigt vågat än... Men en dag så! :)

  SvaraRadera
 7. Sus - ja, typ ett laktat-test skulle vara väldigt intressant... nu är detta bara maxtest, men alltid nåt!

  Anna - hoppas på att det pigga löpsteget ska komma tillbaka snart!

  Malin - du verkar ju ha ett ganska aktivt jobb också, så du rör dig säkert en del.

  Piratfarsan - ja nu får jag ta och skärpa mig :)

  johan - yep, kommer med rapport då jag får en sammanfattning.

  Lotta - verkar faktiskt vara ett intressant forskningsprojekt!

  SvaraRadera
 8. Wow, på samma bana som Piratfarsan där, 307km är verkligen inte så pjåkigt ;)
  Och bloggen är riktigt trevlig den med! :)

  SvaraRadera
 9. Jag tänkte förresten på att om du känner dig såpass trött eller orkeslös att du funderar på järnvärdet så är det ganska smidigt att kolla upp det på en vårdcentral. Bara ett stick i fingret. Om det då visar sig att ditt järnvärde är för lågt skriver doktorn ut riktigt järntabletter som innehåller fullt med järn och du kan bli pigg igen snabbare :)

  SvaraRadera
 10. wow. jag vågar inte träna. det gör inte ont någonstans - men jag vill att kroppen ska återhämta sig... men jag funderar så mycket på att transportera mig joggandes till jobbet precis som du - det kommer, det kommer.

  Abstinens... tell me about it.

  SvaraRadera
 11. Liza - tack, och välkommen!

  Sus - Frågade mest för att jag diskuterade blutsaften med en kollega som tyckte att det var jätte uppiggande, och blev lite nyfiken. Tack för tipsen ändå!

  Mia - Ja det känns jätte skumt att inte springa och träna på riktigt. Men visst är det viktigast att kroppen får sin återhämtning!

  SvaraRadera
 12. Tänk att det bor en snus-förnuftig-snorkkis i dig, samlar kanske vuxenpoäng?? ;-)

  SvaraRadera
 13. Marre - ja... hemska tanke... eller kanske man ska vara stolt :)

  SvaraRadera