torsdag 2 juli 2009

Back to basics

Har tidigare propagerat för att den träning som jag gillar bäst är mys-transport-löpning, utan måsten att prestera, utan måsten att vila inför lopp, utan måsten att vila efter lopp. Nu känner jag att jag får gå till denna status. Visst, det ligger tankar på intervaller och gnager, men dom får komma fram först nästa vecka när musklerna och kroppen förhoppningsvis fullständigt har återhämtat sig från senaste helgs påfrestning. Nu känner jag alltså ingen orsak till att göra något annat än att tok-njuta av vädret, sällskapet (som jag har ibland), av staden och låta benen få återhämtade träning i form av mys-löpning i lagom tempo. Jag njuter, samlar krafter och energi, och låter tankar på spy-intervaller gro till nästa vecka.

Lovely...

För att få cirkulation i kroppen och en snabbare återhämtning, cyklade jag lite på måndag och tisdag, i mycket lugnt tempo. Kroppen kändes förvånansvärt bra, men benen riktigt trötta, men friska. Igår onsdag fick det bli en återställare med en transport-jogg på 7.5 km, och idag känner jag att ordningen är återställd när jag fick in både morgonlöpning på 7.5 km + eftermiddagspass + att jag var och socialiserade lite med Linnéa gänget, hejade lite då de körde tuff träning, medan jag småjoggade, stannade och stretchade, doftade på blommor och njöt av vädret. Back to basics alltså - precis som jag vill ha det.

10 kommentarer:

 1. Du är otrolig. Hade jag sprungit i tolv timmar i lördags hade jag förmodligen inte sprungit på två månader.

  SvaraRadera
 2. Haha.. hade jag sprungit tolv timmar i Lördags hade jag nog troligen ALDRIG mer sprungit :-)
  Men du gör rätt! ta det lungt och gör inget förhastat, småmys du och lukta lite på blommorna :-)

  SvaraRadera
 3. Det låter som en klok och bra strategi!

  SvaraRadera
 4. Imponerad att du redan är på benen efter helgens bravad! Njut av livet och blommorna så länge det behövs. Intervallerna går ingenstans :)

  SvaraRadera
 5. Låter alldeles underbart... Och efter 12 mil så tycker jag att du ska lukta på blommorna som tjuren Ferdinand.

  Men se upp var du sätter dig! Annars kan det bli en intervall... ;)

  SvaraRadera
 6. Imponerande. Men jag har också blivit ordinerad myslöpning - vilket för mig är en ren plåga. Jag KAN inte mysa när jag joggar. Däremot ett strechpass och bara njuta är göra-gott.
  Ha det!

  SvaraRadera
 7. Så, då hittade jag in på din blogg. Kul att ses i går och tack för sällskapet en bit. Du gör rätt i att mysjogga den här veckan efter den urladdning du hade i lördags!!

  SvaraRadera
 8. Anna - fast nu tror jag nog att du skojar lite :) . Löpning är ju allt för roligt för att låta bli!

  Piratfarsan - igen; för roligt för att låta bli!

  Sus - ja, jag tror på att lyssna på kroppen och ge den vad den vill ha.

  Anna (orka mera) - men vilken tur att intervallerna finns kvar - känns ju tryggt :) .

  Janne - ja det finns ju en fel flygande grejer i buskagen... men det är kanske ända sättet att få riktig fart på mig? (Och det bar bara 8.2 mil :) )

  Andrej - ja, har förstått att du vill ha tempo i det du gör - alla är vi ju olika. Man borde få en blanding av allt det goda!

  Carina - jaha... så det är du :) . Du kämpade på så duktigt igår! Hatten av!

  SvaraRadera
 9. Det låter härligt! Jag har svårt att tänka så "mysigt" när jag tränar så det är ju bra att man kan bli påmind om det i andras bloggar!

  SvaraRadera
 10. Låter skönt! Jag är också förvånad över hur bra kroppen känns trots ett ultralopp för en vecka sedan. Mitt var iofs kortare, men ändå!
  Här ska det också intervallas, bara tempen går ner under 30 så...

  SvaraRadera