fredag 3 juli 2009

En bedrift i sig

I morse klagade jag lite över att jag hade skavsår på min ena häl. Trollet undrade vad jag gjort och jag förklarade att jag igår på lunchen tryckt ner mina varma fossingar i högklackade skor, utan att ha strumpor på. Resultatet var att jag på de totalt 10 minutrarna jag promenerade till och från lunchstället fick ett ordentligt skavsår.


Det måste ju vara en bedrift i sig att lyckas "springa" i 12 timmar utan så mycket som en blåsa på fötterna, men på 10 minuter få skaffat sig skavsår. Jag tror att mina fötter trivs ganska bra i springskorna, medan de inte gillar att vara barfota i läder klackskor. Konstigt?

7 kommentarer:

 1. Högklackat är inte min melodi (även om benen ser snygga ut!) - får skavsår direkt!
  Det var ju coolt att inte få skav i Trollhättan! Bytte du skor och strumpor mellan varven?

  SvaraRadera
 2. Där ser man, fötterna väljer vad de vill ha på sig och protesterar vilt mot fel dojjor!!

  SvaraRadera
 3. Ne det är inte konstigt. Mina fötter är likadana. Får alltid skoskav i mina högklackade skor...tyvärr...

  SvaraRadera
 4. Gissar att det är samma fenomen som gör att man kan bli extremt trött av en halvdags konferens med föreläsningar – men utan problem kan springa två mil utan att känna sig det minsta trött : )

  SvaraRadera
 5. Har iofs aldrig testat högklackat vad jag vet ivf :-) Men för mig är det nog inte så svårt att se varför fötterna mår betydligt bättre i ett par springskor än högklackat. Sen tycker jag benen ser snyggare ut i löparskor än i högklackat, men det är ju jag det :-)

  SvaraRadera
 6. Antar att det i vissa jobb inte går att ha löpardojjorna på sig hela tiden. Synd, för det är ju ändå de som är skönast! Du får springa med skavsårsplåster helt enkelt medan det läker

  SvaraRadera
 7. Magdalena - bytte skor o strumpor efter ca. halva tiden, bara för att det skulle kännas lite lyxigt och fräsht. Behöver jag säga att jag gillar min 5 par Asics doijor?

  Carina - så är det nog.

  Freaket - barfota + läder + varmt ingen bra combo.

  Ida - hm... då har jag antagligen varit på allt för roliga konferenser överlag... tycker nämligen att 2 mils löpning nog är lite mer ansträngande än en halv konf. dag.

  Piratfarsan - men kanske du skulle testa? :) . Fast du har rätt - springskor gör nog benen fördelaktiga, åtminstone om man vill imponera på löparnördar (och det är ju där man vill imponera!)

  marathonjohan - men man kunde ju alltid försöka göra lite revolt och köra joggingskor... kanske nåt för kommande arbetsvecka :)

  SvaraRadera