måndag 13 juli 2009

Ni som alltid undrat...

vad som döljer sig i de stora handväskorna. Här är ett potentiellt svar:

Jag kan dock inte påstå att jag skulle vara en prototyp för vad den genomsnittliga damen har i sin handväska; eller? (I alla fall kan ju inte alla ha just Kayanos gömda...)

Innehållet i väskan var i alla fall på väg ut på lunchlöpning. Jag tränar så gott som aldrig på lunchen, eftersom jag tycker att det blir lite för stressigt att hinna äta då, och prioriterar en ordentlig lunch; och med tanke på att jag oftast också springer till/ från jobbet, är det ju inte precis som om jag behöver klämma in ett lunch-pass.

Idag tyckte jag dock att det skulle vara för mycket att springa till/ från jobbet, då jag verkligen satsar på att benen skall få sin återhämtning. I stället fick det bli cykling, där jag tycker att jag börjar få in en ordentlig teknik och tryck i benen, och faktiskt får upp flåset när jag trampar. Lunchlöpningen på 30 minuter tjänade sitt syfte i att testa benen, och var riktigt behaglig, lite duggregn gjorde mig sällskap, steget får jag fortsätta jobba fram igen, sakta men säkert.

Vad roligt att så många hakat på anti-ostbågs-utmaningen! Snorkkis blir ju alldeles till sig! Jag uppdaterar listan i inlägget nedan med nya hugade "mot-en-snygg-löparhållning" bloggare.

14 kommentarer:

 1. Jag har alltid undrat hur de som lunchtränar hinner.. Har de rast i 1 & ½ timme eller?!
  Hur hinner man annars både träna, duscha och äta? Nej, jag håller med dig. Som löpare bör måltiderna prioriteras och inte slängas in i gapet på 5-10 min! :(

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid undrat vad folk har i sina väskor. Jag har typ bara plånbok, mobiltelefon och nycklar. Men nu vet jag!!!

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är det nog inte så många som har ett par springskor i väskan :)

  Skönt att benen verkar vara på rätt väg igen!

  SvaraRadera
 4. Malin - Jag har faktiskt fördelen att själv kunna justera lunchen (om det inte är möten osv. inplanerade), men är lunchen längre, får man ju jobba längre på kvällen också och då föredrar jag kortare lunch och hem tidigare på kvällen. Men - absolut jätte viktigt att hinna äta.

  Anna (orka mera) - Ja visst - alla springer väl omkring med doijor i väskan?

  Andréa - Jaha... men vad har dom då? :)

  SvaraRadera
 5. Jag har samma tur att min lunch är helt flexibel så blir lunchlöpning med Benet emellanåt men nu är ju han skadad. Men det är behändigt att ha det så. Dock brukar jag inte trycka ner mina löparskor i min handväska =D

  SvaraRadera
 6. Bra med coreuppropet! Jag har i ett års tid alltid gjort ngr situps och armhävningar efter träningen. Det tar max fem minuter och ger verkligen resultat! Nu gäller det bara att bli lika duktig på tåhävningar, benböj och annan viktig styrketräning för låren...

  SvaraRadera
 7. Ha, fräck bild!
  Jag brukar lunchlöpa när jag jobbar och kör helt enkelt så att vissa dagar tar jag 1,5h lunch och andra kanske bara 20min. Sen får man ju som du säger justera lite både i början och slutet av dagen.
  En positiv biverkan (som iaf min arbetsgivare uppskattar) är att eftermiddags-slöheten lyser med sin frånvaro de dagar man lunchtränat.

  SvaraRadera
 8. Hur långt har du till jobbet?

  SvaraRadera
 9. du tyckte din väska hade bästa tänkbara innehåll =)

  SvaraRadera
 10. ..hmm. Ja-a. Alla har vi våra böjningar. Jag har verktyg i min handväska. :D Jag tror inte det är riktigt vanligt heller. Undrar vad dom andra har i sina... Löparskor är ju ett bra alternativ.

  SvaraRadera
 11. Dunceor - perfekt att dessutom ha sällskap! Och vad har du i handväskan då? :)

  Ida - ja småsaker som ger effekt är inte att förkasta. Jag borde också smyga in mer styrka!

  marathonjohan - verkligen fördel med flexibilitet. Segheten under dagen brukar fixa sig med min morgonlöpning annars; och fungerar verkligen bra!

  Helena - den vägen jag springer är ca. 7.5 km, och vill jag springa t.ex. intervaller på hemvägen brukar jag ta en omväg... men nu tar jag ju det lite lugnt med löpningen :(

  Emliscious - Ja, Asics-trogen som man är :)

  Kaaja - haha; verktyg. Ja det är ju ingen dum ide´. Fast till skillnad från mig kan du säkert använda verktygen också!

  SvaraRadera
 12. Jag är så duktig så med min coreträning, tack för utmaningen! Utan den hade den garanterat inte blivit av.

  Jag brukar springa på lunchen då och då. Men då måste jag avvara handväskan för rymligare saker... Största problemet, tycker jag, är hungern. Jag är snorhungrig redan när jag börjar springa, och har nästan svimmat innan jag äntligen är tillbaka, har duschat, och kan vräka i mig lunchen. Din version med lunch i trevligt sällskap mitt i passet verkar mycket bättre!

  SvaraRadera
 13. Tack för din snälla kommentar. Den gjorde mig glad :)

  Vilken rolig bild och mycket träningsläsning här med. Jag ska återkomma och läsa in mig lite mer :)

  SvaraRadera
 14. bureborn - Vad bra! Och utan att lägga upp utmaningen här, skulle jag säkert också ha slarvat! Lunch mitt inne i passet var ju ganska bra faktiskt, fast lite småjobbigt att springa sista biten. Kanske du borde se till att få till ett ordentligt mellanmål nån timme innan lunchen om du ska träna?

  Annaika - Då blir jag också glad :) . Jag ska också lära mig bättre simteknik nån dag... sen då jag inte tycker att vattnet är kallt.

  SvaraRadera