söndag 12 juli 2009

Glöm inte coren!

Det verkar som om det inte bara är jag som känner att core-styrka lätt glöms bort, och som tycker att en skärpning är på plats. Vad roligt att så många hakade på utmaningen anti-ostbågs-hållning! Måhända är det redan lite för sent att undkomma "bada i vassen 2009", så vi kan väl satsa på en snyggare löpar-hållning från och med nu och framåt.

Jag har sett att följande bloggare redan hakat på min utmaning om core träning:

Cicci
Magdalena
vidujag
MarathonJohan
Coyntha
mialena
Anna (orka mera)
Cykelmygg (efter sitt tuffa TransAlp äventyr)

By default är Trollet med.

Edit: Ytterligare som hakat på:

Mikaela
River
Bureborn
Linda
Janne
Helena
Kaaja
Christoffer
Therese
funrun
Daniel
Miss Agda
Carina
Åsa
emma
Lina
Dunceor
Pain is...
Sermin
Marre
Anna

Ifall det är någon ytterligare som vill vara med, hojta till, och är det någon som lämnat kommentar, och som jag inte fattat att ni vill vara med - klaga på mig är ni snälla!

Hurudant upplägg ni önskar ha bestämmer ni själva. Jag kör core övningar dagligen, om än det kan vara bara 10 crunch på pilatesbollen. Effektmässigt tror jag att det kunde vara bättre att köra t.ex. tre gånger i veckan, men jag vet att jag börjar slarva om jag inte har det som daglig vana. Ibland 10-15 minuters program, och ibland som sagt 10 sit-ups eller en 15 sekunders planka. Men, ni bestämmer själva vad och hur ofta ni kör - bara ni kör!

Ibland mer avancerat, ibland mera casual. Här fick det bli lite core-övningar utan träningskläder - men det räknas också!

Någon mer som hakar på?

31 kommentarer:

 1. Som sagt. Jag kör min drive-in-variant på Friskis. Två pass i veckan ger garanterat 25 minuters stenhård coreträning. Själv fixar jag det inte! Honnör till dig som verkligen har den disciplinen!
  Och tack för grattiset!

  SvaraRadera
 2. Det är nog smart att inte ha några måsten. Utan att ta vissa dagar och köra simpelt och andra lite längre och mer avancerat. Lycka till! Hoppas på uppföljning. :)

  SvaraRadera
 3. "By default är Trollet med."
  Hahaha.. den va bra..

  SvaraRadera
 4. Jag brukar försöka köra en del efter varje löppass men ibland när man kommer hem är man så trött. Jag kör lite gym annars så jag hoppas det räcker. Men det är ett bra iniativ.

  SvaraRadera
 5. Ja, core-styrkan är något jag måste jobba mer på. Jag har kommit en bit på vägen men har en bit kvar. Jag ska lägga in mer core-övningar i mitt träningsschema =)

  SvaraRadera
 6. kul att så många kör core, det är verkligen the shit! jag hårdkör under semestern för att få en stark och fin höst, känns fantastiskt och jag blir fan starkare för varje pass! :)

  SvaraRadera
 7. Många bäckar små, som det heter... Minsta lilla försök borde ju iallafall göra NÅN nytta! Sen att man har för mycket stoppning på sexpacken kan man ju ignorera :)

  SvaraRadera
 8. Visste inte att du hade en sådan utmaning, men nyss skrev jag ett litet inlägg och där nämndes det att jag ska träna Core den här veckan. Man kan säga att det var ett tag sedan. Det är ju så tråkigt...

  SvaraRadera
 9. Jag är med! Varje dag it is!

  SvaraRadera
 10. Självklart är jag också med!

  SvaraRadera
 11. Jag är tydligen med nu också.
  http://ultimahelena.blogspot.com/2009/07/dagens-tips.html
  :)

  SvaraRadera
 12. Jo, jag är också med. Verkligen. Jag brukar träna core en gång i veckan och tycker att Pilates är det bästa. Men det måste vara med en riktigt bra ledare för att det ska funka för mig. Annars har SATS ochså en bra timme med core-bräde. Men det blir inte av nu just för jag har ingen lust alls att gå till gymmet. Dessutom ska jag hem ti vörå på semester i veckan och undrar hur det ska gå med träningen. Jag har bestämt att det får bli löpning, mammas hybrid cyckel och core. Speciellt core på villan, där kan man varken springa eller cykla, på sin höjd cykla. Med din utmaning i bakhuvudet blir säkert fler core-pass av. Så bra!!

  SvaraRadera
 13. Kul att så många är med... Blir det nån Blogger Core Bootcamp i Snorkregi snart då? Typ som Sofy anordnade fast med BARA core en hel dag :)

  SvaraRadera
 14. NEJ, jag ska inte glömma!!

  SvaraRadera
 15. Andrej - verkar ju så att du får din del på de passen! Det är säkert tillräckligt.

  Malin - tack för lyckönskningarna!

  Piratfarsan - hehe... ja, det gör ju det hela lite enklare för mig också. Kan alltid fråga när jag gjort mina övningar klara "jag får väl lämna framme mattan o bollen, för du ska väl också göra core". Så lätt slipper man städning efter sig här.

  Dunceor - kör du på gymmet får du säkert också in bra med core! Fortsätt så!

  Cizzi - tror också att du kör bra med core redan då du tränar så varierat; så fortsätt så!

  Mikaela Mars - Ja, verkligen roligt då man märker resultat snabbt!

  mialena - lite stoppning är nog också bra :). Och stoppningen töjs ju ut på större område om man är rakare i ryggen och sträcker på sig!

  River - kul att du också satsar på coren! Nu finns det inga undanflykter!

  Linda - Kanon! Hihi, du kan ju köra core mellan ding 10 km intervaller!

  Janne - Great!

  Helena - Så kan det gå! Dethär ska vi inte ångra!

  Kaaja - Härligt. Hehe... nästa sommar kommer vi såå att gå omkring i korta tröjor på Vörådagarna! Jag har faktiskt aldrig varit på ett riktigt core-pass. De är säkert effektiva! Har dock haft ett kort program på dvd med pilatesövningar som jag tycker är kanon, så det blir ganska mycket pilates-inspirerat för mig också.

  Cicci - bäst att du inte gör :)

  SvaraRadera
 16. Nädu.. klart att jag antar utmaningen! Just köpt mig en pilatesboll som jag ska på hemmaplan. Har 3pass/v som atm inriktat mot rehab, hemmaplan kommer det att bli statisk planka som gäller.

  SvaraRadera
 17. Christoffer - pilatesbollen är faktiskt kanon! Och planken... ja, då vet man att man lever.

  SvaraRadera
 18. Mikaela - Oh, yeah - you are! :)

  SvaraRadera
 19. marathonjohan - missade att svara dig tidigare. Sorry. Kanske ett core-camp skulle vara nåt. Fast jag får nog se till att träna upp mina bål-muskler innan det - om man ska bara träna core en hel helg typ... eller... så kan vi ju alltid sitta o käka ostbågar, och varva det med lite pilates och core.

  SvaraRadera
 20. Jag är också med! Är dock lite för slö för att göra coreövningar själv, så när det inte blir organiserat på gymmet så får jag väl köra en planka hemma eller nåt. :)

  SvaraRadera
 21. jag borde verkligen också vara med!!!
  men jag tror jag kör mitt eget race.
  "Anti-ostbåge" är ju för övrigt ett grymt namn!

  SvaraRadera
 22. Jag är på!!! Min naprapat säger att jag måste jobba på hållningen så det passar perfekt.

  Trevlig blogg du har! Är själv ny med bloggandet.

  SvaraRadera
 23. Therese, funrun och Daniel - Yeah - inga ostbågar blir det av er heller!

  SvaraRadera
 24. Jag är också på, försöker idag att köra styrka må och fr. Mest då core, behöver säker lite extra.

  SvaraRadera
 25. Bra där! Jag är med! Det blir core övningar i form av Curl-ups, Plankan och Ryggresningar men självklart med variation av andra övningar.

  SvaraRadera
 26. Carina - kanonens!

  Åsa - Välkommen! Och roligt att di också hakar på coren!

  SvaraRadera
 27. jag hänger absolut på! fick tipset av Snorkfröken

  SvaraRadera
 28. hihi, skrev helt galet nyss. Tipset kom från Mikaela :)

  SvaraRadera
 29. Jag är med! Nu ska det plankas. Tack för inspirationen, behöver den för en kommande plankutmaning. (Puh!)

  SvaraRadera