tisdag 14 juli 2009

Bara för att man vilar...

...behöver man väl inte vila. För er som trodde att jag vilade alltså. Tji på det.

Jo, jag tar det lugnt med löpningen; det gjorde jag förra veckan, och denna vecka såhär långt har det blivit ett kortare känna på pass på 5 km per dag. Men tränar, jo, det gör jag. Funbeat säger att jag förra veckan tränade 10.5 h, och denna vecka 4.5 h såhär långt. Jag har alltså trampat en del.

Idag blev det också en liten löpar-lunchutflykt med temat "The best of the best". Eftersom jag på kvällen hade bokat in en tele-konferens, passade det bra med en lite längre lunchpaus. Upplägget något annorlunda än igår. Började med 25 minuters löpning i ganska bra fart (har inte haft min nya Garmin på dessa korta rundor; lite svårt att hitta satelliter mitt inne i city, och har inte haft tid att stanna och söka). Efter 25 min mötte jag upp Trollet för lunch på uteservering; tacksamt med uteservering då man kommer i träningskläder! Det började regna kraftigt, vilket inte gjorde nåt under själva lunchen, eftersom vi satt under tak, men efter att lunchen var uppäten, fick jag spurta tillbaka till jobbet i ösregn, hoppa in i duschen, och tillbaka på kontoret. Lunchen bjöd alltså på bästa sysselsättningen med löpning och mat, och med bästa sällskapet.

Dagens lunch; halväten ursäkta - men jag var antagligen för glupsk.

Jag är dock inte övertygad om effektiviteten i att träna på lunchen. Före/ efter jobbet är mycket effektivare för mig. Lunchträningen gör ju så att det kommer till ett extra klädbyte, och extra dusch + att själva träningen tar tid. Tränar jag på väg till/ från jobbet får jag ju morgonduschen som efter-tränings dusch och själva commuting-tiden inbakad (nu har commuting-tiden dock använts till cykelpass, så inget slöseri där). Och nej, jag är inte rädd att tvätta mig, men att duscha tre gånger om dagen nöter även på mitt skinn (2 räcker :) .

Och vi anti-ostbågare blir bara fler! Har lagt till ännu ett gäng på listan. Och ni bloggare som är med - glöm inte att länka hit i era bloggar!

6 kommentarer:

 1. Ja. Jag kan tycka att lunchträning blir stressigt. Efter jobbet är guld. Snacka om att rensa hjärnan!

  SvaraRadera
 2. Supertrevlig lunch! Sådana trevliga luncher får jag aldrig uppleva. Härligt trots regnet. Garmin är knepig på det sättet att man måste hitta sateliter, jag brukar ägga ut klockan på något bord eller fönsterbräde en stund innan för jag blir tokig av att bara stå och vänta.

  SvaraRadera
 3. Verkar vara en mysig form av lunchträning ändå...
  Är helt med på din core-utmaning men "anti-ostbågar"? NEJ! Ostbågar - eller ostkrokar som det kallas i Värmlandsskogarna - rockar!

  SvaraRadera
 4. Jag är så avundsjuk på folk som kan springa till/från jobb. Jag har drygt 55km till jobb så det är tyvärr inte ett alternativ. Dock så spånar jag fortfarande på köpa en racer och cykel-pendla åtminstone en vecka men då kommer de ta all tid från all annan träning skulle jag gissa på.
  Mysig lunch!

  SvaraRadera
 5. Lunchen ser mumsig ut. Lunchträning är inget för mig heller, skulle aldrig hinna. Njuter i stället av god mat. Tränar hellre på morgonen eller kvällen, eller både och :) Som du skrev räcker det med att duscha två gånger om dagen...

  SvaraRadera
 6. Andrej - ja visst är efter jobbet träning en väldigt bra on/off knapp! Och så blir man pigg igen ifall man tränar ute och får frisk luft!

  Anna - Bra tips för satelliten! Jag har också haft klockan vid fönstret då jag startat hemifrån, men jobb-omklädningsrummet är under jorden så där är det lite svårt med luftrum.

  marathonjohan - Yep, räknade med dig! Och visst är dom goda, men man vill ju inte se ut som en!

  Dunceor - 55 km låter lite väl långt... i alla fall om man ska springa tur/ retur :) . Det är verkligt tidseffektivt att träna samtidigt som man transporterar sig.

  Jenny - Tycker som dig. Viktigt att man avsätter ordentligt med tid för lunchen så att man orkar träna efter jobbet.

  SvaraRadera