torsdag 21 maj 2009

Löpstyrka i Hyde Park

Det måste väl bara vara bra?

Inför Vällingbymaran spenderade jag dagarna innan på arbetsresa i London. Det verkade vara ett fungerande koncept, så jag tänkte mig samma uppladdning inför Stockholmsmaran, om än lite längre i förväg denna gång; har börjat jobba proaktivt. Ärligt talat så tror jag att det absolut bästa sättet att ladda upp, och enda sättet för mig att vila från löpningen är genom att åka bort. Är jag hemma med vanliga rutiner, kan jag inte leva en normal vardag utan löpning.

Ser man dethär genom fönstret när man vaknar på morgonen, vore det nästan straffbart att inte ge sig ut.

Ett morgondopp i Hyde Park?

Jag har faktiskt aldrig tidigare joggat i Hyde Park, eller London över huvudtaget, så bra att kunna inkludera det i löparupplevelserna! Central Park, och diverse parker i New York är avklarade sedan tidigare.

Tanken var att ta en tur tillsammans med mialena, men eftersom hon sprungit Varvet senaste vecka, och nu hade känningar i benen från det, och fått order om vila av kiropraktorn, fick det bli fika istället. En mysig tjej som utstrålar en massa löparglädje, och som gav en snabb guidning var London marathon målgången sker.

Ni som har dessa "must run" platser på koll; var bör man ha joggat? (Inte sprungit marathon eller lopp då.)

11 kommentarer:

 1. Men då passar ju en tur till London perfekt! Lite vila och ladd inför nästa helg. Vad kul att få en träff med en bloggtjej. Njut av London så mycket det bara går.

  SvaraRadera
 2. Mitt förra marapers lyckades jag klämma in på enda lediga dagen mellan två stora konferenser. Tror du har alldeles rätt! Ta med dig lite Paula Radcliffe-feeling hem, så skräller du stort i Stockholm :-)

  SvaraRadera
 3. Vad fint det ser ut! Däremot har jag inte riktigt några tips om var man ska springa :)

  SvaraRadera
 4. Har inga tips men leta dig fram, brukar funka! Fint sätt att se sig om lite =)

  SvaraRadera
 5. Det såg inte alls dumt ut!

  Jag har slutat hoppas på att det var skrikandet igår. Det är fortfarande lika tjockt i halsen... :( Det här är inte bra alls!

  SvaraRadera
 6. Jag skall ta med några bilder från Värmland och en runda jag lagt upp i huvudet. Men att styra konferanser till Glava? Nja.

  SvaraRadera
 7. Anna - tack! Tyvärr blev det inte mycket mer fritid än så i London, men vackert så!

  Fredrika - ja, skulle man bara sova 100% och inte slira omkring på sena middagar etc. skulle arb. resorna vara mycket bra för träningsvilan!

  Sus - ja, parken var riktigt perfekt för morgonjogging!

  Cicci - yep, får fortsätta så.

  Malin - håller verkligen tummarna att du hålls frisk!

  Andrej - Ja, men varför inte? :)

  SvaraRadera
 8. Skulle också vilja kunna skriva att jag var och tog ett pass i Hyde Park, tar en vända i Central Park i NY eller kanske kör lite backintervall på Chamonix men då kanske jag först måste bli lite mer reseintresserad :-) Sitter ju helst här, och luktar på blommorna och käkar glass ;-)

  SvaraRadera
 9. För mig är det ungefär samma som Piratfarsan... fast ändå inte. Är ju intresserad av att resa och gör det t.o.m. ibland i jobbet och då hänger skorna alltid med. Men nu är jag pappaledig och grejar mest i huset eller i trädgården. Men det är kul det med :)

  SvaraRadera
 10. Piratfarsan - fast det kanske inte är så häftigt som det låter... det är ju oftast mörkt när man inte jobbar och är på jobbresor, så löpningen brukar nog hamna lite i andra hand tyvärr. Men man får ju njuta lite extra nu under våren! Och visst är det skönast att vara hemma!

  marathonjohan - ja, som jag skrev... det är inte alltid man hinner med träningen på jobbresorna, och man vill ju inte ge sig ut var som hellst när som hellst. Och pappaledigt och fixande hemma låter som livskvalite det!

  SvaraRadera
 11. Ser underbart ut! Själv springer jag alltid på tjänseresorna. Betade av Peking i höstas och nästa vecka blir det morgonjogg i ett disigt LA. Ibland är tjänsteresor inte dumma, eller vad säger du;)

  SvaraRadera