söndag 24 maj 2009

Mot (gemen)samma mål

Jag är för tillfället på besök bland resten av Snork- och Muminfamiljen. Detta har gjort det möjligt att ta pulsen på min bror, som jag försöker jaga lite skräck i, då han också kommer att springa Stockholm marathon på lördag.

Bara några timmar efter att jag anlänt till mina föräldrar, uppenbarade han sig, iklädd en blå Vitargo t-skjorta, men gula sömmar, och tre kronor på ryggen "för att du skulle känna dig som hemma" påstod han. Marathonförberedelserna diskuterades naturligtvis, och han hade precis innan noterat på foreca.se att det utlovades +25 grader och sol till dagen D. "Inga problem" konstaterade jag - "man har väl förberett sig för att det kan bli varmt, och varit ut och sprungit i fleece-dress". Jag kunde se förvånaden i min brors ögon "Har du gjort det? Det har jag helt missat." "Såklart" konstaterade snorungen (jag) till lillasyster "Jag trodde att alla gjorde det". (Och nej, jag har inte tränat i fleecekläder, men nu tror min bror det).

Miljöombyte med löptur på grusväg - något som mina fötter är lite ovana med märkte jag


Vi stämde i alla fall löparträff till lördagen, han skulle ta ett långpass, jag skulle bara hänga med första 8 km, eftersom jag sprungit 2 timmar på torsdag och 1h 45 min på fredag. Innan vi gav oss iväg var det läge att jämföra förutsättningarna. Med hjälp av min brors fru, kunde vi konstatera att vi har lika långa ben, men han är 4 cm längre än mig. Han trodde att detta visade fördel för mig, medan jag konstaterade att han som 4 cm längre och man har betydligt bättre förutsättningar än mig.

Innan vi kom oss iväg för joggingturen diskuterade vi målen för nästa lördag. Min bror (som nog egentligen siktar på en tid omkring 3.30, dvs. minst 30 min snabbare än mig), lade fram som främsta mål att "vinna över dig". Men vad bra konstaterade jag - Då har vi ju samma mål. Jag ska också försöka "vinna över mig"; vinna över mig själv alltså. Ett bra mål tycker jag.

Löppasset blev sedan väldigt lyckat, jag lade in en önskan om ett 5.30-5.45 tempo; vi höll 5.30 och det kändes bra. Jag hade inget pulsbälte så jag vet inte hur jag låg där. Jag droppade av efter 8 km och min bror fortsatte 12 km till. Det fick m.a.o. bli något av en vilodag igår, med främsta fokus att vara social och umgås. Mycket avslappnande.

15 kommentarer:

 1. Du är roligt - och en hemsk lillasyster.

  SvaraRadera
 2. Ni verkar ha en ganska rolig och trevlig relation in bror och du.. Kul att ha samma intresen ivf.
  Blir nästan sugen på att träna inför nått maraton när jag läser alla bloggar med er maratonfreaks :-)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Piratfarsan; jag önskar att jag kunde träna med mina syskon - och tävla mot dem :) - som du gör.

  SvaraRadera
 4. Är det från Åbo du är? Tänkte på Muminfamiljen och Snorkfröken, de bor ju annars där ju ;)Och hur känns det, är du laddad inför Maran? Nåhon tid som du ska slå? Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Grus är inte det lättaste att springa på.... förtår dig! Men det viktiga är att du inte får in grus i "maskineriet" nu med några dagar kvar till dagen D.

  SvaraRadera
 6. Jag ska verkligen hålla tummarna för att du knäpper honom på näsan på lördag! Själv ska jag bara "ta mig runt"... Det är i alla fall vad jag intalar mig själv! :)

  SvaraRadera
 7. Usch vilken elaking till Snork-syster du är! ;-) Hoppas du tar honom på maran, vilken seger....

  SvaraRadera
 8. Ha ha! Fleecedress & hela kittet, du är en riktig lillasyster du!De ska jklas lite ... =)

  SvaraRadera
 9. Bra gjort att lura brorsan sådär. Vi verkar ha ungefär samma mål du och jag, sådär runt 4 timmar. Det ska väl inte vara omöjligt att fixa va? Mitt PB från föra året (då i Sunne) ligger på 4:29 men jag är nog mycket bättre tränad i år.

  SvaraRadera
 10. Klockrent - fleecedräslöpning DEN ska jag köra med på fredag när brorsan säger att det blir på tok för varmt på lördag! Tack för inspiration! Korta intervaller imorgon...

  SvaraRadera
 11. Andrej - ja, lite får man väl retas :)

  Piratfarsan - ja, det är nog mest peppande med diskussionerna med bror!

  BoelMaria - bara att försöka få sprätt på släktingarna!

  R - mitt muminparadis är lite längre norröver än Åbo :)

  Janne - hoppas att jag klarade mig undan att få grus i maskineriet.

  Malin - hoppas hoppas du blir frisk!

  Marre - ja, lite elakt kanske. Men sannolikheten att jag ska klå honom är inte speciellt stor... men jag tävlar ju mot mig själv i första rum.

  Cicci - man får ju ta till alla medel.

  johan - ja, nåt sånt finns i mina tankar också. Fast jag vet inte om det är nu det blir sub 4 eller senare.

  MarathonMia - ja, i krig och kärlek är allt tillåtet! Får se hur det blir med intervallerna i morrn, beror på jobb och så...

  SvaraRadera
 12. Ha ha, vilken kul läsning. Roligt att brorsan också ska springa!
  Ps: Japp, det är Cevera som har köpt upp Duka och alla Duka-produkter säljs ut med 30%rabatt, inkl möblerna.

  SvaraRadera
 13. Hmmmm. Enligt fysiologin kan inte män och kvinnor jämföra samma tider då muskulaturen agerar olika. Enligt den omräknare som jag använder mig av för att jämföra mina egna tider med Karins så ska du springa snabbare än 3:58:03 för att slå din brors 3:30. Klarar du det? I så fall är det biff.

  SvaraRadera
 14. Miss Agda: Då får det nog bli en sväng till Duka för mig snart!

  n'batha: Tack, det var väldigt bra information. Vad är det för omräknare?

  SvaraRadera
 15. Finns länkad här:

  http://dumbas.blogg.se/2009/may/loparinlagg.html

  SvaraRadera