torsdag 28 maj 2009

Kapa sekunder del 2

Ni kan antagligen ana min desperation. Jag hittar på saker för att intala mig själv att jag ska kunna prestera på lördag. Loppet som inte varit något speciellt mål har gått mig åt huvudet. Nu hjälper det inte längre att träna (att träna närmare stjälper). Nu är det bara att pumpa upp självförtroendet, surfa vidare på lycko-ruset jag känner inför lördagen, ladda både kroppen och hjärnan. Och - fundera över saker som kan ha hjälpt mig att kapa sekunder.

Fick mail av min bror idag. Innehållet var följande: "Är och klipper marathon frisyr... kapar säkert 10 sek/ km." Så - hur gör jag nu för att svara på detta? Är detta slutet för en Snorkkis-lugg? Snälla, ge mig tips i min desperata jakt på sekunder.

Slutet för Snorkkis-luggen?

Tävlingslinnet har redan räknats med. Ingen kan i alla fall beskylla mig för att jag inte skulle ha jobbat 150% när jag i februari var till ett +25 gradigt Arizona, och i april till ett +28 gradigt Florida på tjänsteresa; mina armar är kritvita och mot det svarta linnet är det ganska obvious; jag är nybörjare då det gäller tävlingslinne.

Support: Jag har Troll-support till förfogande under loppet - men det hade jag räknat med redan från början, så det berättigar inte till ytterligare kapning av sekunder.

DS-Trainers: Mina Asics DS-Trainers har fått vila ordentligt senaste veckorna i väntan på marathon. De har redan klarat lika många marathon som jag; 1. Då var de nästan nya, och gav ändå inga skavsår; nu har de sprungit en del, och är mina solklara favoriter. Men nja, berättigar inte till kapade sekunder.

Åkommor: Mina fötter är inga skönheter, blåa tånaglar vittnar om många mil avklarade (och om allt går som planerat på lördagen, kommer maj att vara den tredje månaden på raken som jag avverkat 400 km + / månad). Blåa tånaglar och skavsår på nacken av ryggsäcken berättigar visserligen inte till många kapade sekunder sådär direkt, men indirekt innebär ju åkommorna att jag tränat flitigt, och ibland med extra tyngd på ryggen. -2 sek/km.

Undvek att zooma :)

Glass: Idag tänker jag ta igen de glass-portioner jag försakat de senaste dagarna. Att redan nu börja kyla ner kroppen inför en varm lördag tror jag är ett vinnande koncept. Även hjärnan kan må bra av nerkylning. Kapar minst 5 sek/km.

Lite "after-work" glass tyckte jag behövdes idag. Min favorit med vaniljglass och kakaopulver ovanpå.

Pannben: Här är ett avgörande element. Pannbenet kan endera hjälpa mig kapa ytterligare sekunder, eller vara orsaken till att km-tiden blir långsammare. Det återstår att se om det är bara rostbiff som finns under luggen, eller om det växt fram en kotlettrad.

18 kommentarer:

 1. Din bror verkar desperat; behåll du din lugg och fokusera på målbilden av att du springer ifrån din bror på upploppet istället :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till nu, kommer gå kanon!

  SvaraRadera
 3. Jag har precis rakat benen. Så man blir lite extra aerodynamisk... Huvudhåret behåller jag dock på. Annars skulle jag skrämma hela stockholm :)

  SvaraRadera
 4. Pannben from hell! Borde skrämma de flesta.

  SvaraRadera
 5. BoelMaria - får hoppas på det... eller... jag hoppas nog också att det ska gå bra för brorsan.

  Cicci - tack det samma!

  Anna - ja, är väl säkrast att behålla kaluffsen på knoppen.

  Andrej - skrämmer mig själv också kanske?

  Pain - :)

  SvaraRadera
 6. Snorkkis! Med dina förberedelser kommer du att flyga fram! :) ..och med ditt pannben finns det inga hinder för höga att ta sig över! :) STORT LYCKA TILL! *håller en tumme'

  SvaraRadera
 7. Du kommer att greja det lätt som en plätt! Låt luggen vara och vässa pannbenet ännu mer, positiva tankar. Se dig själv vid stadion med en underbar sluttid på klockan. Du är en vinnare, Snorkkis!

  SvaraRadera
 8. vi är ett helt gäng som kommer stå vid gärdet och hejja!!! Lita på att få en rejäl boost när vi får syn på dej!

  SvaraRadera
 9. Halva marathon handlar om pannben så jag tycker du ska luta dig tillbaka, ta det lugnt och njuta och sedan bara köra hårt.

  SvaraRadera
 10. Du behöver nog inte kapa sekunderna mer?! Kör på, ha kul och gå i mål! Det tänker jag göra i alla fall.
  Och ang. festen, jag kanske droppar in men kanske passar jag på att träffa några gamla polare från hufvudstaden när jag ändå är där.

  SvaraRadera
 11. Som det låter har du allt under kontroll ... Och i värmen är det nog bäst att låta håret sitta kvar som skydd mot solstrålarana, så går det strålande :)

  Tänk bara på bilden av dig själv:
  Bara 50 meter kvar av upploppet inne på Stockholm Stadion... Med ett stort leende och armarna upp i den klarblåa sommarhimlen. Det är känsla det!

  Lycka till!!!

  SvaraRadera
 12. Jag tror du kan kapa vad du vill med din vilja & nya linne :) Lycka till!

  SvaraRadera
 13. Lotta - tack!

  Marre - I'm dreaming already...

  Ruth - oj, så glad man blir!

  Dunceor - litar på dig!

  marathonjohan - vi ska ha kul som attan i morrn!

  Janne - Fortsätter drömma...

  Malin - me too.

  Moder - Tack tack! Och du med!

  SvaraRadera
 14. Träningen har gått bra. Nu är det bara att skörda frukten av allt hårt arbete. Gå in i loppet och njut. Gå ut i rätt fart dock och se till att hitta en rytm som känns "löpekonomisk". Så kommer jag göra.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 15. Lycka till idag Fröken Snork. Kom ihåg, du är stark och uthållig och har snabba fötter!!!

  SvaraRadera
 16. 2 sek är två sek. Ibland kan de vara viktiga... LYCKA TILL!!!

  SvaraRadera