torsdag 7 maj 2009

Tidig fartlek, RS och mysko vader

Vi tar det i ordning:

Vaknade väldigt tidigt då Trollet skulle åka iväg till flyget vid 5, kände mig pigg, och tyckte att ett lite bättre morgonpass kunde sitta fint, i kombination med en tidig jobbstart. Jag hade tid att ladda med ordentlig frukost, och låta den smälta lite innan jag gav mig iväg. För att jag skall kunna träna kvalitet på morgonen är ordentlig frukost en förutsättning; annars vill jag inte utsätta kroppen för något tuffare. Joggade iväg, i ganska bra takt, vintertightsen och buffen fick t.o.m. göra comeback - det var ju vara +2 grader. Tyckte att lite fartlek skulle smaka bra, så efter ett tag körde jag lite spurter av varierande längd, med varierande sluttning. Några riktigt snabba, och några lite segare i uppförsbackar, och några rullande nerför. Benen och vaderna kändes betydligt lättare än de gjort tidigare i veckan, så den lugnare träningen i början av denna vecka har gjort dem väl, speciellt vänstra vaden.

Fartleken var faktiskt riktigt rolig, och jag tog lite extra svängar, och fick ihop ca. 9 km på 53 min.


På vägen hem idag fick jag med mig denna platta påse med suspekt innehåll. De som har fått likadana påsar vet vad det är fråga om. Men borde inte Runners Store se över sina öppet tider? Jag fick ju värsta intervallpasset då jag skulle ta mig dit innan kl 6.

Ända sedan helgen, då jag cyklade ca. 3 mil har min vänstra vad varit gnällig. Samma sak hände mig tidigare under våren efter att jag hade cyklat. Likadant som då, gjorde vaden ont i några dagar, för att sen heala och vara bra igen sådär hux flux. Märkligt men bra att den återhämtat sig. Jag vet inte om det har med min cykelteknik att göra, inställningar gällande sadelhöjd, eller om det är någon muskel i vaden som borde tränas upp bättre, eller om det är något som belastas fel när jag trampar. Igår började vaden kännas bättre, och i morse var den som "ny". Hoppas den håller sig så!

12 kommentarer:

 1. Nämen nu blir jag nyfiken! Vad är det i påsen??

  SvaraRadera
 2. Jag är också nyfiken!!! Och vad då öppet innan 6 på morgonen, jag är nog riktigt seg så här på kvällskvisten.

  SvaraRadera
 3. Jag kan gissa vad som finns i påsen. Kul! :)

  SvaraRadera
 4. Låter bra att den "nya" vaden fungerar...

  Och fartlek så där tidigt på morgonen. Imponerande!!!

  Vilken härlig morgon, både frukosten och fartleken smakade bra! ;)

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat Fröken Snork, det är underbart med fartpass på mornarna. Man vaknar verkligen till liv och känner sig urstark.

  SvaraRadera
 6. Fredrika - innehållet kanske inte resulterar i något lika tufft som det du kommer att göra på lördagen, men lite i samma riktning :)

  Marre - Det var nog efter kl 6 på kvällen jag menade.

  mialena - :)

  Janne - Ja, jag hoppas nyförvarvet fungerar! Och visst smakade det bra med fartlek; speciellt efteråt (och frukost nr. 2 smakade ännu bättre).

  Anna - jag brukar ju inte köra fart på morgonen, men riktigt skönt var det! Blir nog flera sådana pass!

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat så tidigt på morgon. Är du Österbottning eller från södra Finland?
  *blir ju nyfiken*.

  SvaraRadera
 8. Härligt jobbat! Önskar att jag också orkade träna tidigt på morgonen, men det går bara inte. Siktar på att komma iväg vid tio tiden, och jag känner mig fortfarande nyvaken! :(

  SvaraRadera
 9. Som du beskriver "springa till jobbet"-passet så blir jag ju nästan sugen på att börja jobba igen... :)
  Fast än så länge har vi det sååå bra lillgrabben och jag...

  SvaraRadera
 10. Hoppas det är nåt tillfälligt med knät. Det felet jag ofta gör när jag cyklar (händer sällan..) är att jag lutar in knäna inåt och då får jag lätt ont efteråt.
  Jisses vad tidigt de öppnar på RS eller missfärstod jag kl 6? Är det nummerlapp för maran? ;o) Låter härligt med tidigt morgonpass!

  SvaraRadera
 11. Hoppas du lyckats springa från vadontet, för ont är aldrig kul. Ha en jättehärlig helg!

  SvaraRadera
 12. Pain - tack!

  Malin - tror inte på att pressa sig om kroppen inte vill, så kan man inte träna på morgonen kan man inte. Sen måste man ju tänka på hur det passar med jobb och annat också.

  Johan - vad glad jag blir om jag kan inspirera!

  Magdalena - nu var det bara vaden som morrade, inte knät. Och RS öppnar inte 6 - jag uttrycker mig visst lite klumpigt. Det jag klagade på var att jag hade svårt att hinna dit innan 6 på kvällen, alltså jag fick spurta dit på joggingturen hem.

  Anna - tack tack! Peppar peppar - idag känns det bra!

  SvaraRadera