fredag 22 maj 2009

Finkläder och distans

När man tvättar kläder sorterar man ju i allmänhet tvätten enligt färg, känslighet, material osv. Så även i vårt hushåll. Vad som definieras som fintvätt är kanske ändå inte vad som de flesta anser vara fintvätt. Vi båda går i skjortor varje dag, och man tycker kanske att dessa borde definieras som fintvätt. Nja. Fintvätt här är påsen med träningskläder. Fintvätten kräver lite extra vårdnad i tvättstugan. De ska inte ha något sköljmedel; det täpper tydligen igen andningsfunktionen, de ska inte ha för varm temperatur, och de ska absolut inte torkumlas - man vill ju liksom inte att långtightsen skall bli kortbyxor. Finkläder helt enkelt. Skjortor kan man ju köpa nya ifall det händer något med, men träningskläder - visst de kan man också köpa nya, men what if favoriterna förstörs? What if favorit sport-bh:n eller mina vita Lidingöloppet spring-strumpor inte finns nytvättade och som helt par när startskottet för maran går?

Finkläder - Finskor

Träning har det också blivit senaste dagarna. Igår blev det ett 2 timmars, 20 km pass med Trollet. Benen kändes lätta, vi tog det ganska lugnt och njöt av att få träna på dagstid och avslutade passet med cola och glass.

Idag har det redan hunnits med ett löppass tillsammans med Karin. Jag hade förvånansvärt hög puls redan från starten, 8-10 slag över vad jag tyckte att jag borde ha. Vet inte vad det beror på, kanske en helg med mycket vila kan göra susen för det. Det blev i alla fall ett bra och behagligt pass, totalt 1 h 45 min, ca. 17 km, med mycket tränings- och laddar-snack. Karin kommer att träna på mängdmässigt ganska mycket ända fram till dagarna innan marathon på lördag, och det gjorde att jag kan känna mig betydligt lugnare - Får Karin träna, får jag också göra det; bara man använder huvudet och förnuftet också!

8 kommentarer:

 1. sant gällande det där med tvätten. fast jag fuskar och använder sköljmedel ibland, funktionströjorna till trots. mina träningskläder är inte i 1000-kronorsklassen utan känns lite mer slit och släng. och likt förbaskat händer det att en vit tränignsstrumpa gömmer sig bland de mörka plaggen och blir lite grå...

  /Sara
  www.traningsgladje.se

  SvaraRadera
 2. oj.. jag tvättar alltid mina träningskläder med de andra kläderna.. dvs med sköljmedel..

  SvaraRadera
 3. Ohhh, now you're talking - fintvätt här med. Med specialtvättmedel såklart! (Grumme Outdoors, för funktionsmaterial)

  SvaraRadera
 4. Hmmm, ska nog packa min väska med "tävlingskläderna" till maran redan nu så att jag inte råkar ta fel när jag ska ut på ett vanligt träningspass. Det vore total misär om jag inte kan springa i de kläder jag tänkt.

  På tal om det, nån som vet vad det ska bli för väder på maran?

  SvaraRadera
 5. Oj jag måste vara den mest okänsliga träningsklädsmarodör som skådats :-)
  Jag kör tights, andningskläder, hej vilt blandat i vilken temperatur som passar med övrig tvätt just nu med sköljmedel och hela baletten, sen kör jag stenhård torktumling efteråt och..hmmm.. den enda nackdelen jag märkt av är att eventuella märkningar som "Craft", "Nike" eller Adidas försvinner mystiskt efter ett tag, liksom smulas sönder :-) Men för övrigt märker jag inga andra biverkningar..

  SvaraRadera
 6. Åhhhh! Jag blir så avundjuk. Hade också planerat ett långpass idag, och så ligger man här helt däckad. Snacka om dålig timing för att bli förkyld! :(

  SvaraRadera
 7. Jag har blivit bannlyst från vår tvättstuga av min kära sambo. Jag får på min höjd hänga upp tvätten och det ytterst sällan och närmast som en oändlig ynnest från hennes sida.
  För ETT enda litet misstag.

  SvaraRadera
 8. Puma - mina träningskläder är inte heller några dyr-gripar, men de där vissa favoriterna vill man gärna kunna ha länge!

  Andreá - det funkar säkert lika bra det!

  Fredrika - så långt har vi inte kommit ännu. Kanske ett nästa steg :)

  marathonjohan - kan säkert vara en bra ide. Fast då har man nog packat om 100 gånger innan nästa lördag.

  Piratfarsam - tuffa killar - tuffa metoder!

  Malin - åh, hoppas du blir frisk snabbt!

  Andrej - verkar vara hårda bud. Men då får du ju mer tid till träning i stället!

  SvaraRadera