söndag 11 oktober 2009

Per automatik

Ibland kan det vara skönt att bara få en bekräftelse på att man kan springa. Inte springa för träningens skull utan för huvudets skull. Morgonens pass var ett sådant pass. Jag drog ut efter frukosten, utan några större förväntningar på fart eller distans. Jag ville bara visa att jag kunde springa. Skoskavet kändes av, visst, men det var hantertbart. En vecka utan långpass känns lite trist, men det kan vara bra att ha uppehåll från långpassandet också.

Eftersom morgonens runda ändå gick ganska bra, kändes det som en bra idé att ta en sväng i höstskymningen också som uppvärmning för ett ganska enkelt styrkepass hemma i vardagsrummet. Jag hade visioner om att uppvärmningen skulle ske i mysig skymning, och med lätta fötter, men precis när jag skulle gå ut, började regnet ösa ner. Ok, jag smälter inte, men idag kändes det inte som om jag hade någon större lust att springa i regn, så det fick bli bara en sväng på ca. 2 km, lagom för att bli genom blöt, och för att bli uppvärmd och mjuk för lite styrka.

Efter min serie om transportlöpning (del 1, del 2, del 3, del 4) har jag ju på söndagskvällar gett påminnelser om att packa väskan inför måndagens transportlöpning. Idag önskar jag faktiskt att jag skulle få packa min nya, vita löparrygga och springa iväg till jobbet i morgon, men igen blir det att åka på jobbresa, vilket också blir bra bara man kommer iväg. För att piffa upp packningsprocessen var jag ikväll lite "wild and crazy" och lämnade den svarta cabin-väskan hemma till förmån för en sportigare variant. Rebellisk minsann. Doijjorna finns dessutom nerpackade.

Glöm inte att packa väskan!

För att kort sammanfatta träningsveckan så kan jag väl säga - sådär. Jag är nöjd med att ha genomfört två tempo-pass, och två styrke-pass, men mängden som jag gillar mest har uteblivit. Men, man kan inte alltid vinna. Mitt skavsår är i alla fall på bättringsväg.

8 kommentarer:

 1. Varifrån kommer skavsåren, nya skor??

  Ja, idag var det ett riktigt fakirväder. P g a dunderförkylning hade det bara blivit 8 km tidigare i veckan och därför villa jag ha några km till idag och lagom till att jag snörde på min skorna så öppnade sig himlen, det blev totalt 17 km ändå i vätan.

  Ett väder för riktiga hardcore-löpare. Alla fluffiga sommarjoggare i bomullscollegetröjor var som bortblåsta idag...

  SvaraRadera
 2. Staffan - Skavsåren kommer från allt för mycket fjantande runt i klackskor. Du var lite tuffare än mig, som ändå fick till ett så bra pass; jag får ta sällskap av fluff-joggarna :)

  SvaraRadera
 3. Kom ihåg baklängesutfallen. Och ge inte upp - det är knixigt i början, men du tränar bålstabilitet också. två flugor på en smäll.

  SvaraRadera
 4. Ånej, Snorkkis, du är mera hardcorelöpare än jag är, inget fluff här inte :-)

  Ja, jag har ju sett lite bilder med business-outfit och löpar-business-hybrid-outfit på din blogg. Kan du inte köpa ett par svarta Five Fingers att ha med på tjänsteresorna?

  SvaraRadera
 5. Du springer så mycket så jag tror faktiskt att din kropp uppskattar att ha en långpassfri vecka då och då! Vila är ju trots allt lika viktigt som själva träningen. Och att resa mycket sliter ju så otroligt mkt. Själv njuter jag av 2 (jobb)resfria veckor så jag passar på att skicka några styrkekramar till dig som måste resa!

  SvaraRadera
 6. Andrej - Ser fram att testa dem :)

  Staffan - Hihi, jag har ju ett par svarta Fivefingers; får nog ta med dem nästa gång!

  Miss Agda - Ja, vilan är också viktig! Njut av dina två veckor utan tjänsteresor - då brukar man vara extra taggad och motiverad att åka iväg sen!

  SvaraRadera
 7. Vilken resenär du är! Tur att skorna är med den här gången så att du kan ta dem på möten om du skulle känna av skavsåret för mycket!

  SvaraRadera
 8. marathonjohan - denna gång var det faktiskt lite "lättare" program, och inte formella möten, så det passade nästan med springskor på sessionerna :)

  SvaraRadera