måndag 26 oktober 2009

Vaken igen?

Förra veckan klagade jag lite smått på att jag var så trött på mornarna, och att mina 7.5 km till jobbet utfördes mer eller mindre i sömnen. Vissa dagar var jag t.o.m. förvånad att jag faktiskt kom rätt.

Jag hade redan då vissa förhoppningar om att detta skulle reda upp sig när vi skulle gå över till vintertid. Med en observation i bagaget kan jag säga att så är fallet. I morse var både skallen och kroppen vaken när jag sprang mitt morgonpass. Det var likadant för snubben som jag sprang med. Vissa gånger brukar han få ta fast sin hjärna som svävar några meter bort, men idag var den med redan från start. Dessutom fanns det mycket spring i benen på hemvägen trots att det var väldigt mörkt. Men sådär mysigt mörkt.


Nu väntar jag bara på att jästsvamparna skall vakna till på allvar också så att jag får grädda mina frallor. Och imorgon blir det test #2 av vakenhetstestet.

14 kommentarer:

 1. Vintertiden har fungerat med motsatt effekt på mig... Tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Finfina frallor! Härligt att läsa om spring i benen. Kör du fortf coren? Jag ahr börjat igen... framför TV:n.

  SvaraRadera
 3. Vill tacka dig för att du inspirerat mig till "run commute" - gör visserligen bara en dag i veckan och det har bara gått två veckor, men det känns som ett jättebra sätt att få bulk i sin träning! Thanks/anneliten

  SvaraRadera
 4. Springa i mörker är mysigt! Fartkänslan bli så mycket bättre :)
  Hoppas morgonpiggheten håller i sig och att frallorna blir bra.

  SvaraRadera
 5. Keron - Det var ju sannerligen skumt. Är du säker på att du justerat klockan bakåt?

  Magdalena - *visslar*... Nej, alltså jag har totalt halkat av vagnen där. Borde vi ta ett nytt projekt?

  anneliten - Vad roligt att du testat och att jag kunnat inspirera till det! Och tack för den värmande kommentaren!

  Daniel - Faktiskt blir fartkänslan lite annorlunda i mörker; men jag kan inte klura ut vad det är som händer. Och frallorna blev väldigt goda :)

  SvaraRadera
 6. Det där var andra bullar det ;)
  Och nu när vi är tillbaka i den "riktiga" tiden, så är det ju skönt att både skalle och kropp är rätt synkade.
  Det var ju inte lätt att få det att fungera med en timmes felmarginal. Så inte konstigt att hjärnan svävar några meter bort för vissa.

  Och mörker är väl lite annorlunda!
  Mina grannar sa något om att det är skönare när jag springer då det är mörkt... Förstår inte vad de menar, har aldrig sett dem jogga eller så? :)

  SvaraRadera
 7. Härliga frallor! Hoppas de blev supergoda, lägg ut recept :)

  SvaraRadera
 8. No hard feelings, då? Tack Snorkkis, du är ju guld.
  Men jag har en fråga som borde tillhöra din expertis. Jag har ju hakat på din idé med transportlöpningar. Eller rättare sagt "snork", halva transportlöpningar. Men nu efter fyra veckor (två ggr/vecka) känner jag av knäna. Jätteont på insidan av båda knäna. Är det skorna som är kass? Jag har asfaltslöpning hela vägen till och från jobbet.

  SvaraRadera
 9. Mums! Recept tack! :) Jag får bara till platta frallor.
  Håller med om vintertiden, det är roligare att gå upp tidigt nu, men det hinner väl försvinna det med när det blir mörkt på morgonen igen. Optimistiskt värre...

  SvaraRadera
 10. Härligt att höra och underbart att ni tar sällskap. Hoppas att du får en fin kväll och att brödet ska smaka. Känner doften ända hit! :)

  SvaraRadera
 11. Janne - Aha... så det var så det hängde ihop. Nu fattar jag :)

  Jonna - Mm, dom blev riktigt goda (recept sådär lite höftat lite längre ner).

  Andrej - Det vågar jag mig nog inte att svara på... visserligen är jag doktor men inte en sån som kan hjälpa människor. Vet du om du är plattfotad? Jag hade ju problem med löparknä ett tag i somras, och skaffade då inlägg att ha under hålfoten, och jag tror att de hjälpte.

  mialena - Visserligen blir det ju mörjare på mornarna igen ja... men det ska vi inte tänka på nu :) . Receptet finns mest i huvudet; typ 50 gr. jäst, 3 dl mjöl, 3 dl vatten, lite salt, lite socker, och hu jeda mig; nu måste jag skriva att jag inte använder något dinkelmjöl eller olivolja... utan vetemjöl och smält smör. Men jag tycker faktiskt att dom blir godast så :) .

  Åsa - Ja det är verkligen jätte mysigt att kunna springa tillsammans. Och brödet var gott!

  SvaraRadera
 12. Ja, det är ju lite ljusare på mornarna nu ett tag, det gör att det är lite lättare att komma upp och man känner sig lite piggare. Kanske att man skulle investera i sån där lampa som simulerar solljus och som man kan tidsställa. Kanske kan funka.

  SvaraRadera
 13. Ambitiöst med nybakt, I'm impressed!

  SvaraRadera
 14. Carina - En wake up light rekommenderas verkligen. Man vaknar jätte behagligt och mjukt!

  Mikkan - I mitt hem är faktiskt 90% av brödet som äts hembakat. :)

  SvaraRadera