torsdag 22 oktober 2009

Morgonmörker och ljuspunkter

Kort uppdatering om egentligen ingenting. Full koncentration på jobbet, full avkoppling på transportsträckorna och full koncentration på att vara hemma när jag är hemma. Torsdag kväll och över 6 mil hittills denna vecka, lite brist på tempo, men springet i benen finns.

Är det bara jag som är speciellt trött på mornarna nu? Nästan alla mornar denna vecka har jag haft sådana problem att ta mig upp när wake-up lighten väckt oss. Jag skulle så gärna stanna kvar, dra täcket över huvudet och bara sova en liten stund till. Tröttheten har ofta hållit i sig en bit på vägen till jobbet, men lagom till att jag duschat, klätt mig och ätit frukost har jag blivit pigg som en lärka. Jag skulle nästan vara orolig att jag hade någon brist, eller var överansträngd om det inte var så att jag är pigg resten av dagen (vilket jag är). Jag misstänker starkt att morgontröttheten beror på att det varit så mörkt på mornarna nu; efter helgen då vi drar klockorna en timme bakåt får man ju springa till jobbet i nästan dagsljus igen (och sopsäcksmörker hem), men det borde väl få även kroppen att förstå att det är morgon då det är morgon.

Runners och Starbucks.

Och som löpare tycker jag att det hör till att dra mitt strå till stacken och säga tummen upp för omslagsbilden på senaste Runners World, och som bloggare säger jag high five för att Starbucks kommer till Sverige. Även jag är Starbucks-fan, har några påsar Starbucksbönor hemma, bara att mala och brygga, och har också publicerat bild med en Starbucks kopp i handen på bloggen.

Man är så typisk alltså.

17 kommentarer:

 1. Visst är det märkligt? Lika TRÖTT som man är när klockan ringer, lika PIGG är men resten av dagen och man fattar absolut inte alls hur i all sin dar man kunde vara så där mega trött på morgonkvisten. (Jösses vad mycket "man" det blev...) Jag tror bara kroppen försöker LURAS! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag tror vi är många bloggare som läser nya numret av Runner´s world för tillfället! ;)Och JA, jag känner också av morgontröttheten!

  SvaraRadera
 3. Grymt inspirerande omslag på Runners nya nr! Me like! :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Tar i hand med morgontrötthet. Idag hade jag en inre dialog. Läs om den på min blogg.

  SvaraRadera
 5. Alltså jag har verkligen börjat fundera på om jag har allvarliga problem för så jäkla svårt som det är just nu att gå upp på morgnarna tycker jag aldrig att det har varit.....

  SvaraRadera
 6. Jag är faktiskt sällan morgontrött. När jag växte upp var jag kroniskt trött på morgnarna. Så satt jag nog uppe längre också. Senaste åren har jag börjat lägga mig tidigare och det har såklart spelat in.

  Skönt för er transportlöpare att få ljus på morgonen igen, måste vara lättare med ljus då än på eftermiddagen om man ska välja...

  En wake-up light, det har jag funderat på länge...verkar inte som att du vaknar bättre på grund av det iofs?

  Tummen up för Starbucks.

  SvaraRadera
 7. Tror att morgontröttheten är ett allmänt dilemma just nu. Tar väl ett tag innan man vänjer sig :) Lyckans dig som har en wake up light lampa. Själv vaknar jag i mörker och vandrar halvsovande till toaletten varje morgon.

  Finns inget bättre än Starbucks kaffe så jag är rätt avundsjuk på er som får de till Sverige. Undrar när Starbucks entrar Finska marknaden...?

  SvaraRadera
 8. Morgontrött är en underdrift! Fungerar en wake-up light över huvud taget? Har haft funderingar på en sån.
  Som vanligt har brevbäraren i Umeå lagit beslag på nyaste Runner´s - så jag lär väl få vänta till nästa vecka(?) innan jag får Kalla-prydda numret.

  SvaraRadera
 9. Jeg er også veldig morgentrøtt.. Ikke bare er jeg morgentrøtt, men jeg trenger også mye søvn.. zZzZzz 9-11 timer i døgnet er ikke uvanlig nå om dagen.

  SvaraRadera
 10. Jag är helt med dig vad gäller svårigheten på mrognarna, men när jag sade detta till min mamma i mosre (klagade över att morgonyoga inte var några problem att studsa upp til för bara en månad sedan, men nu dör jag hellre, typ), så sa hon att man liksom får omfamna det där, för det är en programmeringsfråga för oss människor också, det är naturligt för oss att gå mer på högvarv när det är varmare, vi följer liksom ljuset, och att man kanske inte måste spänna bågen maximalt jämt. Det läst vist tycker jag, det är kvällsträning som gäller förm ig nu helt klart! :)

  SvaraRadera
 11. Ingmarie - Den luringen! (alltså kroppen) Den ska minsann skärpa till sig!

  Träningslyckan - Hihi, jag kände mig lite nöjd att bara se omslaget, så jag sparar innehållet till helgen.

  Åsa - Ja det var snyggt. Trevlig helg tillbaka!

  Andrej - Var in o kikade; och nu fick jag nästan lite fula tips.

  Miss Agda - Ja det är så skumt att man liksom sen är pigg (som Ingmarie skrev). Hoppas vi piggnar till snart.

  Joel - Jag brukar ju aldrig vara trött på mornarna heller, men nu har jag varit seg. Och wake-up lighten tyckte jag var till jätte stor hjälp förra vintern!

  Jenny - Rekommenderar faktiskt lampan (trots att jag varit trött ändå nu); hihi, kanske då man får starta morgonen med Starbucks blir det andra bullar.

  pyret - Ja, jag tycker faktiskt att lampan fungerade jätte bra förra vintern; antar att användningsperioden för dig uppe i Umeå skulle vara ännu längre.

  Espen - Välkommen hit! 9-11 timmar kanske skulle vara nåt att testa. Men då tränar du också ganska mycket?

  Mikkan - Klok mamma du har! Även om jag tror att jag måste få min morgonlöpning för att över huvudtaget vara på hugget på jobbet. Men, absolut; man får se till att få mer vila nu!

  SvaraRadera
 12. ahh, här har jag hela tiden tyckt att du verkat så vettig (smått springgalen såklart men det räknas inte), tills detta med starbucks! ;) why oh why?! som svensk i det förlovade landet är riktigt gott svenskt kaffe något jag verkligen saknar, starbucks kan inte kaffe för fem öre!

  SvaraRadera
 13. Jag bruka alltid vara pigg på morgonen om jag måste upp, samtidigt kan jag sova hur länge som helst ibland.
  Har ju ett skiftarbete som gör att min dygnsrytm blir lite koko ibland ;).
  Istället för morgontrött blir jag ofta eftermiddagstrött och tar gärna en liten tupplur då :)

  SvaraRadera
 14. Jag cyklar ju några km till jobbet och det är ganska skönt även om man kanske inte blir fullt lika pigg som av löpningen... men dagarna jag lunchspringer är jag pigg resten av em och kvällen i alla fall! :) men som vi skrev förut, det är NÅGOT hemskt med den här tiden, innan man vänjer sig vid att någon dragit en raggsocka över klotet och tagit bort allt morgon- och kvällsljus. (flummigt...) ha en grym fredag!

  SvaraRadera
 15. Svårt nu, mycket segt att komma upp ur sängen på morgonen. De senaste dagarnas dimma över 08-länet gör det ju inte ljusare direkt.

  Nya RW ligger hemma och mognar till sig, instämmer om omslaget, trevlig helg!

  SvaraRadera
 16. louise - Ajdå. Fast jag tycker ju om Starbucks kaffe. Tur att det finns andra alternativ för de som inte gillar det!

  Daniel - Antar att det är en vanesak detdär att kunna sova när det behövs. Själv kan jag bara sova den tid jag är van att sova - på beställning funkar inte alls. Men du! Du har ju jätte stor fördel av din sömnflexibilitet då du ska vara pigg i NY!

  fartfylld - Jaha... så det är en raggsocka över klotet. Då vet man ju orsaken. Och skönt att få lite ljus på dagen när du lunchspringer.

  Staffan - Ja, väldigt segt. Tror du att det är nån deal John Blund har med dendär dimman; typ att det är sömnmedel i den?

  SvaraRadera
 17. Exakt Snorkkis!! Det finns fördelar med att vara van att ställa om dygnet.
  I natt får vi sova en timme extra och i New York blir det samma bonus om igen för dom ställer inte om klockan förrän nästa helg.
  Toppen! =)

  SvaraRadera