torsdag 15 oktober 2009

Shorts no more, men på väg mot formtopp

Min hjärna har inte riktigt kopplat detdär att det börjar bli vinter. Eller, hjärnan har kopplat det så långt att jag förstår att jag måste klä på mig vinter-anpassade löparkläder när jag ger mig iväg på morgonen. Idag blev jag nästan chockad över hur länge jag fick stå framför torkskåpet på jobbet och klä av mig innan jag kunde gå i duschen. Från att ha haft enbart tischa och shorts bara några veckor sedan, får man nu dra på och av pannband, vantar, vintertights, underställströja, t-skjorta ovanpå det och dessutom jacka. Ja, man måste ha så många lager då det blåser som attan. Korta shortsen, knälånga shortsen, diverse funktions t-skjortor och linnen ligger överst i skåpet med träningskläder, och jag tror i mina inre sinnen att jag ska vakna en morgon och notera +15 grader på temperaturmätaren, tillräckligt varmt för shorts. Inte så troligt att det händer, utan det är lika bra att anpassa sig till att det tar 2 minuter längre att klä på/ av sig, och att man minsann får hålla farten uppe för att hålla värmen - och ta igen de 2 minuterna i förbättrat tempo.

Väldigt vackert, höstigt och friskt. Men det är faktiskt inte sommar längre.

För mig som gärna mys-springer, är det ganska bra med kylan. Jag är inte frestad att gå sista biten hem för att njuta av naturen och det fina vädret - nej, jag håller tempot uppe för att inte bli kall. Idag t.ex. när jag på hemvägen sprang över Västerbron hade jag god lust att ta några steg gående. Men den som idag passerat Västerbron är antagligen lika medveten som jag, om det faktum att det var ganska blåsigt på bron idag. Inte gjort för att mys-jogga; visst var det soligt och fint och vacker utsikt, men tempot kunde gärna hållas uppe. Det verkar som om tempo-passen är på frammarsch.

Jag tror minsann på en formtopp i början av 2010. Undrar vad man ska med den?

16 kommentarer:

 1. Jag vet vad du kan göra med formtoppen!! Du kan komma ner och springa skiten av oss på Sveriges sydligaste halvmara. Det är en tävling som jag och en kompis fixar tillsammans med hans herrklubb. Vi hade skitkul i våras och nästa år blir det ännu bättre!!

  Ha det gott i kylan!! :)

  SvaraRadera
 2. Ja har säkert sagt det förr. Och jag kommer att säga det igen. Och igen... Tur att det finns löpband. :-)

  SvaraRadera
 3. Vacker bild.. Gillar hösten, det är så mkt friskare och man kan ju faktiskt ha kortisar till runt 10 graders strecket utan problem :-)

  SvaraRadera
 4. Tycker det är jättehärligt att springa i det kalla. Men själva påpälsningsproceduren är überjobbig! Det blir ju dessutom en massa tvätt också! Men men, det är det värt för lite frisk luft i lungorna!

  SvaraRadera
 5. Ja, vart tog den där mellanperioden vägen?! Det gick liksom direkt från shorts och t-shirt till underställströja, jacka, mössa och vantar!

  SvaraRadera
 6. Jag kan tänka mig att det blåste på den bron. Jag är lika chokad som du när jag står på jobbet och tar av mig mina lager med träningskläder efter morgonens pass. Det finns en del under reflexvästen om man säger så. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Daniel - Ja jag får kanske söka fram något passligt lopp. Tack för tipset!

  rosenblom - Bra att du gillar löpbandet. Jag får väl då kontra och säga att tur att det finns vintertights och underställ!

  Piratfarsan - Shorts fungerar precis som du säger väligt bra om det är 10 grader, men nu är det ju 0! Burr... men fint är det.

  Anna - Att det blev kyligt är inte någon orsak att inte vara ute, och luften man får i lungorna nu är ju tom. friskare än vanligt. Bara att vänja sig med tvätten och påklädningen antar jag.

  Andréa - Jag misstänker starkt att det kommer att komma en mellanperiod om någon vecka. Fast det brukar innebära mer regn också... nu är det ju soligt och fint trots kyla, så jag tror jag föredrar det.

  Åsa - Det är lite roligt att man kommer på att man är påpyltad först när man ska klä av sig. Trevlig helg till dig också!

  SvaraRadera
 8. Jag brukar ju säga att jag gillar höstlöpning och tänker jag på hög klar luft och vackra färger. Blåst är ju jobbigt men hanterbart men varje år lyckas jag glömma bort att höst också innebär regn vilket jag inte gillar, eftersom man blir så kall när man blir blöt.

  Som du så föredrar jag utomhuslöpning framför löpband 9 ggr av 10. Håller också med Andrea, vart tog mellanperioden vägen. Var på Mallorca en vecka, det var sommar när vi åkte och vinter när vi kom hem. Tur vi gillar våra "snorgröna" (sorry) Craft-jackor du och jag.

  SvaraRadera
 9. Hösten är den bästa tiden för oss löpare. Synd bara att det ska ta sån tid att klä på sig och lite meckigt blir det att hänga upp alla svetiga och kalla kläder. Fin bild.

  SvaraRadera
 10. Den förväntade formtoppen måste du väl lägga på nåt trevligt marathonlopp eller ultralopp?! Skövde 6H är ett tips som jag tänkte försöka delta i. 13/3 i Skövde (no shit)! Ses vi där, formtoppade och klara?!

  SvaraRadera
 11. Håller med marthonjohan att formtoppen tar du till nåt trevligt marathonlopp.
  Jag irriterar mig också på dessa kläder som man ska bylta på sig för att inte blåsa bort eller frysa ihjäl.
  Håller helt med dig, kan heller inte stanna och gå man får kuta på så man håller värmen. Igår var det så soligt och vackert då jag var på min runda så jag fick vårkänslor, var precis som påskväder, grönt och inga löv men ändå känslan att löven och värmen kommer. Knäppt vi ska ju ta fram tomtar och inte påskharar och kycklingar=)
  Sköna löpstunder!

  SvaraRadera
 12. Du får absolut inte slösa bort formtoppen! Hitta något roligt lopp så där mitt i tråkiga januari eller så.

  Jag har också konstaterat att det tar sjukt lång tid att få på sig kläder nu när det börjar bli kallt, dessutom tar mina löparkläder alldeles för stor plats när de ska torka....

  SvaraRadera
 13. Ja visst har det börjat bli kallt men det är ju så sjukt fint på dagarna nu och jag älskar att springa nu! (Gör jag iofs alltid men mer eller mindre =)

  SvaraRadera
 14. Ja fy vad kallt det är! Tur man inte är tillräckligt snabb för att fartvinden ska kyla ner en dessutom :)

  SvaraRadera
 15. Ah, kul att du säger det där med att jogga för att inte frysa: vi tjurrusare har idag konstaterat att det sannolikt kmomer vara ett fett incitament imorgon i västerhaninge feter ett dygns regn och den förutspådda temperaturen +3 grader!

  SvaraRadera
 16. Staffan - Ja efter en vecka på Mallis kan man förstå att det var som att kliva av på Nordpolen! Och påminn mig inte om färgen på jackan - den är ju så skön, och perfekt när det är lite blåsigt, men jag kommer att få trauman om jag tänker att den är snorgrön :)

  Anna - + och - där. Fast +:en vinner ju alltid som tur är!

  johan - Skövde i mars låter inte alls tokigt. Tror att jag kommer att vara i grym ultra-form just den helgen.

  Löparnörden - Oj, vårkänslor minsann! Det tycker jag inte att det riktigt varit här, har nog kännts väldigt höstigt, men det är skönt det med.

  Marre - Lite dåligt utbud av långlopp i januari dock. Och det är väl bara att vänja sig med kläd-lagren.

  julle - Håller helt med! Speciellt när det är soligt och sådär krispigt. Regnet däremot är jag inte så väldigt förtjust i.

  mialena - Bara att vänja sig vid kylan. Jag har också tur med att jag är långsam; inte några fartvindar som är farliga :)

  Mikkan - Ja det är bäst att ni håller tempot uppe. Vi finnar brukar ju fuska med bastu ibland innan vi badar, men ni får nog bara springa er varma innan doppet! Lycka till!!!

  SvaraRadera