måndag 12 oktober 2009

Motivationskick

Alla kommentarer och feedback man får från er bloggläsare är en otrolig kick för motivationen. Både då det gäller att blogga, men också för träningen. Att se att skaran läsare också växer är super skoj! Tack!

En annan motivationskick jag fick härom dagen var från min mamma. Hon följer med min blogg, och hade då precis läst min serie om transportlöpning, och blivit inspirerad av det. Mammor är ju ofta ganska oroliga att barnen ska jobba för mycket, stressa för mycket, träna för mycket, inte äta och sova ordentligt osv. Efter att ha läst serien konstaterade hon att detta var ett verkligt effektivt sätt att träna, och frigöra extra tid till andra saker (trots att ju löpningen ska få ta sin tid; det är ju det bästa som finns, nästan). Mamma hade också noggrant läst kommentarerna till inläggen, och tyckte minsann att några av dom som enligt egen utsago inte kunde få till transportlöpning nog kunde få in löpning trots att det skulle kräva att bilen parkerades halvvägs till jobbet osv. Jag funderar på att anställa mamma som coach och manager för alla som vill komma igång med transportlöpning.

Motivationskickarna tar jag med mig denna måndag!

11 kommentarer:

 1. Cool mamma! Min egen mamma sa "jaha" när jag stolt och glatt berättade att jag sprungit 2,5 mil häromdagen. Hon har lite svårt att förstå vad som är så häftigt. Fast hon stod förstås vid mållinjen på Varbergsloppet i somras och såg lika stolt ut när jag sprang i mål på PB som hon gjorde när jag tog min jounalistexamen för ett par år sedan... Mammor är coola, de kanske inte alltid fattar varför man gör det man gör, men de är omåttligt stolta när man uppnår sina mål (eller klarar av sina utmaningar kanske man ska säga...) ändå. :D

  SvaraRadera
 2. Håller med om att kommentarer och feedbacken man får iom bloggen är grym!! :) Cool mamma, hon har ju uppenbarligen koll!

  SvaraRadera
 3. Mammor är roliga (för det mesta) :)

  Och visst är feedbacken man få så himla kul! Även om jag bara skriver vad jag känner för just då och egentligen ingen speciellt intressant eller så, är det någon/några som är intresserade av det. Coolt!

  SvaraRadera
 4. Haha.. min mamma är precis som du berättar att mammor kan vara, hon beklagar sig alltid för att jag tränar för mkt, och "det kan väl ändå inte vara bra att träna så mkt" osv...

  SvaraRadera
 5. Mammor är underbara! :)

  Feddback är också underbart och peppande. Hela idén med träningsbloggar är otroligt peppande och inspirerande!

  SvaraRadera
 6. Jag fick en skön kommentar av min pappa efter Lidingöloppet:"Men att det går så bra för dig nu måste väl förvåna t.o.m. dig?" Jag blir fortfarande full i skratt när jag tänker på den!
  Bra tips för pendlingslöpning du har. Jag ska använda dem flitigt i vinter är planen (så jag kan förvåna mig själv och pappa ännu mer :-)).

  SvaraRadera
 7. Sant, mammor är speciella. Min mamma pratar fortfarande om när hon och mina systrar var här uppe i Stockholm och hejade på mig när jag sprang mitt första marathon. Samtidigt som jag ofta får höra att ojoj, "du vilar väl", "men blir du inte väldigt trött" osv, då får man försöka förklara att det är det som är hela poängen..

  Och feedback är helt underbart, motivationshöjande på alla plan!

  SvaraRadera
 8. Är du fortfarande nöjd med ryggsäcken från Haglöfs?
  Kan man få be om ett blogginlägg med väskans för/nackdelar. Är själv ute efter en liknande väska och behöver tips.

  SvaraRadera
 9. Kul att bloggen ger det den ska! Du ger ju bevisligen motivation till många så det SKA du ha cred för! Jag har mer lunchlöpt än transportlöpt sedan flytten av arbetsplats men det är effektivt det med. :)

  SvaraRadera
 10. Det är verkligen en kick att få så mycket respons av alla bloggläsare där ute.
  Och att själv vara en bloggläsare som kan ge en kick tillbaka är minst lika kul...
  När det är motigt att ge sig ut, så får man några positiva rader från någon och då lättar allting och skorna åker på.
  Du är helt klart en av dem som får igång löplusten när den saknas...

  Jag går självklart med i "Mammas Transportlöpare" om on tar ansällningen :)

  SvaraRadera
 11. Therese - Så rätt! Jag hoppas att min mamma läser din kommentar!

  Träningslyckan - Ja visst är det härligt med de kickar man får.

  Andréa - Iofs. vet man ju med sig att man själv tycker om att läsa vad andra har på gång. Men - faktiskt kul med feedbacken!

  Piratfarsan - Det är ju bara av omtanke :) (även om jag ibland när bägaren runnit över med denna omtanke, påstått att det är p.g.a. okunnskap denna omtanke uppstår. Jo - man kan träna så här mycket).

  Lotta - ja visst är det!

  Per - Hihi, det var bra kommentar. Och välkommen hit!

  Carina - Ja det blir lite dubbla budskap där; mina föräldrar tycker också att jag inte ska ta i för hårt, men är samtidigt nästan upprörda när jag inte tar i till max, och springer och har roligt.

  Anonym - Ska komma med feedback snart nu då jag vet att det önskas!

  fartfylld! - Tack för den kommentaren! Och kul att lunchlöpningen funkar för dig!

  Janne - Ja man kan ju inte svika läsarna och ligga och lata sig eller mesa ur de där tänkta intervallerna - vad ska man då skriva liksom? Måste ta en diskussion angående konsultingverksamhet med morsan :)

  SvaraRadera