söndag 4 oktober 2009

Söndagsrutin

Det är söndag kväll, och igen vill jag påminna transportlöparna att packa väskan. Det är så enkelt när den står färdigpackad vid dörren när man slår upp de blå på måndag morgon.

Idag tycker jag att det är lite extra kul att packa väskan. Dels ser jag fram emot en intressant arbetsvecka som kommer att vara ganska varierande, och dels får jag packa i min nya löparrygga.


Jag kunde helt enkelt motstå denna skönhet; helt och hållet min stil, och dessutom i favoritfärgen. Den är betydligt mindre än min gamla Haglöfs, och har de där smarta detaljerna som jag tycker att Haglöfs lyckas med. Den är också förberedd för vätskesystem, så det är bara att lägga in vätskepåsen i ett speciellt fack, och dra ut slangen genom ett hål. Köpte i detta skede inget vätskesystem, utan får ta det senare då jag behöver det, men det passar med påsar i storleken 1.5-3 liter.

Även om det är lite häftigt med skavsår på nacken från löparryggsäcken är det inte speciellt trevligt. Jag hoppas att denna inte ska ge några sådana problem, och kan knappt vänta tills jag får lägga ryggan på, knäppa fast, och springa iväg i morgon bitti!

16 kommentarer:

 1. Supersnygg väska du har hittat! Hoppas den sitter lika bra på ryggen som den ser ut :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Jag har en Litepac som jag använder de gånger jag vill transportlöpa men den är inte direkt vacker...

  SvaraRadera
 3. Åh, va snygg! Håller tummarna för att du slipper skavsår. Själv måste jag tejpa nacken när jag använder min rygga. Inte så snyggt. Och riktigt överjäkligt när man ber sambon dra bort tejpen och han rycker med sig översta hudlagret... Då är man glad att det finns compeed.

  SvaraRadera
 4. Lycka till med din nya löparkompis. Den är finfin! :)
  Funderar själv på en sån här om jag någon gång gör slag i saken att börja cykla till jobb. Lite stor att springa i kanske?

  http://www.ospreypacks.com/detail.php?productID=162&colorCode=955&tab=description

  SvaraRadera
 5. Snygg väska, måste bara fråga läste om din transportlöpning till jobbet. Hur långt har du till dit jobb? Du är så duktig och energisk och orkar springa varje dag till jobbet eller hem från jobbet. Jag har strax över 20 km till mitt jobb och tanken på att springa dit på morgonen före jobbet gör att jag ser en bild av mig dödstrött springande fram och tillbaka mellan rummena på jobbet eller ser mig kanske mera liggande på kafferumssoffan utslagen typ....
  Du är jäteduktig iallafall. Hoppas väskan var bra=)

  SvaraRadera
 6. Jag är också på jakt efter en bra löparrygga att ha på SUM. Din låter fin =)

  SvaraRadera
 7. Jag behöver helt klart en ny snygg praktiskt! Packade väskan först imorse, för dagens lunchlöpning... men det är faktiskt rätt kul att packa träningsväskan tycker jag, man blir pepp på träning då ! :)

  SvaraRadera
 8. Ja den var nog fin! Hittar man dylika här i vårt lilla hörn av världen? Ska kolla...
  :)

  SvaraRadera
 9. Snygg rygga! Transportlöpning - smart sätt att ta sig till jobbet beroende på hur långt man har till jobbet och hur mycket man måste packa ryggan med.. Hur långt har Du till jobbet?

  Imponerande tycker jag oavsett hur långt Du har.. Själv måste jag vakna till ordentligt innan jag ger mig ut.

  Hoppas ryggan funkade bra!

  SvaraRadera
 10. Jenny - Ja, jag föll för den direkt :) . Och bra tyckte jag den satt i morse.

  Joel - Fast ändå är ju funktion att rekommendera framför "snygghet"; och funkar den du ha, och den sitter bra, så varför byta ett vinnande koncept?

  bureborn - Oj, det lät ju inge vidare. Det nöjet tycker jag inte att du ska ge sambon :) . Kanske det skulle funka att ha en halsduk som skyddar?

  Daniel - Har de inte dem på typ Naturkompaniet? Tycker mig ha sett på någon liknande... Det är ju lite olika krav vad man vill ha då man cyklar/ springer; cyklar man är det ju lättare att ha en större.

  Lörapnörden - Hihi, ja, så skulle jag antagligen också vara om jag sprang till o från jobbet 2 mil var väg. Den vägen jag springer är 7.5 km, och på morgonen gör jag oftast inga avvikelser från den rutten, men på kvällen blir det ibland någon extra sväng. (Och iom. att jag reser en del, så blir det inte riktigt varje dag jag springer).

  Dunceor - Den finns i moss-grön också :)

  fartfylld - Ja så är det säkert när man packar ner träningskläder. Jag packar ju alltid ner jobb-kläder; så antar att man blir pepp på jobb då :)

  Liza - Det tycker jag att man borde göra... Kurres finns väl ännu? Eller så kanske MySports?

  Bumbi - Jag har allstå 7.5 km, och det är verkligen perfekt sträcka. Och ibland springer jag nog lite i nattmössan också; för att inte tala om maken, som jag springa halva vägen innan han förstår att det är morgon :)

  SvaraRadera
 11. Precis Snorkkis, Naturkompaniet har dom. När jag köpt mig en cykel blir det en tur dit :)

  SvaraRadera
 12. Inspirerande och bra skriven serie blogposter om transportlöpning! Så pass bra att du övertygat mej! På torsdag springer jag första transport-löpet. Planen är dock att försöka slippa springa med ryggsäck och istället plantera jobbkläder på kontoret dagen innan.

  /jensa

  SvaraRadera
 13. Skitsnygg, så gött att du äntligen hittade nåt bra! :)

  SvaraRadera
 14. Vad bra att du hittade en praktisk och snygg ryggsäck! Skavsår är väl aldrig särskilt roligt, inte ens om man har dem i nacken! Kul att du förresten har beställt min bok nu! Jag ser fram emot en recension när du är klar med den!

  SvaraRadera
 15. Daniel - :)

  jens - Kul att du tycker det! Skriv gärna sen när du testat också! Och jätte bra ide att bunkra upp med kläder på förhand.

  Mikaela - Det var självklart att den var min när jag såg den!

  marathonjohan - Väntar på leveransen!

  SvaraRadera
 16. Det här kan nog bli en rutin!
  Det blev löpning från jobbet (~9km) idag torsdag. Väldigt skönt att komma hem nytränad men ändå på något sätt full av ny energi!
  Jag inser dock behovet av ryggsäck, ska man springa fler dagar i veckan så blir det ju ett par ombyten..

  SvaraRadera