tisdag 13 oktober 2009

Blown away

Så kan dagens löppass beskrivas. Dels var det otroligt blåsigt på båda, och dels var tankarna ute och surfade.

Igår var det full fart med program från det att jag satte foten in i taxin (har inte kommit på någon bra lösning på transportproblematiken där ännu), tills det att jag lade mig ner vid midnatt. Totalt träningsfritt, och inte heller några korridor utfallssteg.

För att ge mig själv den bästa starten på dagen, hade jag väckning på 6.00 i morse, och trots att regnet smattrade lite på hotellrummets fönster, drog jag mig upp, och stack iväg på en timmes löpning. Tankarna användes åt att kolla omkring mig, fixa en egen sightseeing, och njuta av frisk luft. Den starten på dagen tackar jag mig själv för.

Tidiga morgonpass gör att man hinner se mycket som inte andra hinner se. Dramatisk vy, mysigt till 1000!

Vid 18 landade jag igen hemma, och efter lite uppackning, mellanmål och snack, drog jag igen ut på en blåsig tur. Det konstiga med kvällens blåsiga tur, var att det kändes som om jag hade konstant medvind. Jag tog tillvara känslan, och passade på att springa fartlek. Första kilometrarna var det lite kyligt, och jag höll därför upp tempot, sen växlade jag några partier med jogg och spurter tills jag sprungit 5 km på lite över 25 minuter. Lugn jogg och några serier löpskolning på det, och jag kände mig nöjd.

Nu har lag inte transportlöpt på en hel vecka eftersom jag varit på arbetsresor. Gissa om jag känner mig taggad att få ta mig an min vanliga rutin i morgon bitti. Väskan är redan packad, spöregn finns inte som alternativ - äntligen vardag!

12 kommentarer:

 1. Perfekt sätt att ta till sig en ny stad också, med en morgonjogg. En dusch, hotellfrukost och sedan en dag av möjligheter!

  SvaraRadera
 2. Jag avundas sånna som kan gå ut och springa så där på främmande platser. Själv har jag lokalsinne som en ärta och skulle förmodligen aldrig hitta hem igen :)

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på kitesurfing men jag tror du uppfann en ny sport kallad mindsurfing på ditt morgonpass. ;)
  Din beskrivning lät riktigt skön coh vilken häftig bild också!
  Du fick verkligen till en kanonstart på dagen där!! :)

  SvaraRadera
 4. Ungefär som Orka Mera-Anna har jag kasst lokalsinne, men det brukar funka att springa fram- och tillbaka på en rak väg i alla fall ;)

  SvaraRadera
 5. Skönt att komma tillbaka till vardagen ett tag!? Men visst är det underligt. När hotellväckningen (oavsett om det är telefonen eller TVn som går igång) väcker en på morgonen känner man ofta "Åhh, jag skulle vilja sova 30 minuter till", men när man väl kommit upp, dragit på sig träningskläderna och kommit ut i friska luften så är det helt fantastiskt. Det är snarare så att de dagar man INTE ger sig ut på morgonen så sörjer man över det hela dagen sedan. ja, ja, det var en lång utläggning men jag hoppas du hängde med någorlunda!

  SvaraRadera
 6. Jag tänkte jogga en sväng när vi var i Strömstad, men åkte på ryggskott dagen innan vi åkte dit. Snacka om underbara havsvyer!
  Lycka till med transportlöpningen imorgon.

  SvaraRadera
 7. Snygg bild och härliga pass. Det blåste även här nu ikväll kan jag meddela, fast jag tror att jag mest hade motvind ikväll;-)

  SvaraRadera
 8. Joel - Yep, perfekt start på dagen det!

  Anna - Denna gång var det ju inte så svårorienterat, men annars kan rekommenderas att fråga efter en runner´s map på hotellet.

  Åsa - Perfekt att få lite egen sightseeing faktiskt.

  Daniel - :) . Fantasilöpare.

  Jonna - Ja att springa lite fram o tillbaka fungerar ju alltid, och känns kanske säkrare.

  johan - Verkligt skönt med vanlig vardag!

  Andrej - Aj med ryggskott. Det låter inge vidare. Tack för lycka till:et.

  Carina - Yep, I know. Mitt andra pass avverkades här hemma och blåsigt värre var det.

  SvaraRadera
 9. Åh vad mysigt! Finns inget bättre än att påbörja en arbetsdag på det sättet - att uppleva en ny stad i regn löpandes. Romantiskt. ;-)

  SvaraRadera
 10. Vikken grrrym bild, wow! Men, måste varit kallt som F-N!

  SvaraRadera
 11. Marre - Sant sant... fast det är ändå lite större ansträngning att ta sig ut när man är ute och reser än då man ska bara springa till jobbet. Konstigt.

  Mikaela - Det var faktiskt ganska ljummen vind, inte alls så kyligt trots att jag är frusen av mig.

  SvaraRadera