fredag 14 maj 2010

Flavour of the week

What flavours do you have? frågade jag när jag klev in i favoritglassbutiken i West Village igår (nä, tyvärr är det inte glassväder; +5 och regn, och jag som glasskund var antagligen en raritet). I have lots of flavours, var svaret, och jag beställde en portion med tre olika smaker.

Jag börjar känna mig som om jag också har en flavour of the week, eller en krämpa of the week; krämporna tenderar dock att sitta i lite längre än en vecka, och överlappar oftast varandra. Från ljumske till höft till rygg till mera ljumske, nu senast till höger häl, som gick över till vänster häl, där dårskapet nu sitter. Lyckligtvis har jag blivit kvitt det onda i högerhälen, men ironiskt nog har jag nu samma smärta i vänsterhälen.

När jag för ett par veckor sedan fick ont i höger häl, skaffade jag ett par hälinlägg som jag haft i springskorna (båda fötterna). Eftersom det kändes som om hälen avlastades med dessa, trodde jag att dom var bra. Nu börjar jag vara lite misstänksam att det är dessa som gjort att jag fått ont i andra hälen, och inläggen har åkt ut, och för mitt löparjag tycker jag det bara handlar om förgängligheternas förgänglighet. Att det onda i höger häl försvann ganska fort när det väl gav med sig känns ändå bra, och jag hoppas att det funkar på samma sätt med vänster. Springa funkar dessutom rätt ok; lite stelt i början med det brukar mjukna upp sig efter ett par tio minuter; vilket verkar vara ganska vanligt då det gäller diverse hälproblem.

Jag har också vissa misstankar om att det kan vara något som inte är som det ska i höften, och fötterna belastas konstigt och inflammation uppstår, så nästa vecka har jag en naprapattid så att jag får en genomgång gjord. Jag har inte direkt lust med ytterligare flavours.

Nog med klagan. Det börjar vara ljust nog för att ta sig ut på en joggingtur och leta reda på en bagels-gubbe (befinner mig nu alltså i NYC), och sent nog så att det är bäst att sno sig på lite för att hinna tillbaka och göra sig i ordning för dagen. Till skillnad från hemma har man här inte någon ledig dag idag, och inte klämdag i morgon heller för den delen. Men, en äkta bagel väger upp för det. Lätt.