fredag 24 april 2009

Logistik #2 - en commuters dilemma

Skrev tidigare om logistikproblemet att skjortorna blev skrynkliga under transporten. Jag fick en del goda råd av er, och det känns nu som ett mindre problem. Ett nytt har dock uppkommit.

I morse när jag gav mig iväg innan kl 7 var det 2 grader varmt ute (= vintertights). När jag sprang iväg hem efter jobbet lite efter kl 5, var det 18 grader varmt. Är det någon annan som sprungit i vintertights då det är +18 grader? Gör det inte! Jag kan berätta att det är ganska varmt!

Med jacka fungerar det smidigare. Den kan man lätt knyta runt midjan och springa bara i tröja, men det är liksom inte lika smidigt att dra av sig tightsen. Så hur gör man?

Dagens träning:

På morgonen slog jag på stort och körde långa intervaller - eller kanske tempoökningar är mer korrekt benämning. Sprang vanlig, lugn fart i några minuter, ökade sedan farten och höll bättre tempo i 10 min, promenerade och joggade lugnt mellan, och körde ytterligare två upprepningar. Alltså 3 * 10 min, då pulsen låg ordentligt över 160. Joggade lugn fart sista biten till jobbet. Totalt 7.5 km och 43 min. (Med lämplig temperatur.)

Några kolleger försökte locka med mig på afterwork, men jag kände jag mig riktigt sugen på att ta det bästa av det bästa - det är ju ändå fredag. Vad är då bättre än att njuta av vädret, i lugnt jogging-tempo. Det blev ca. 14 km på 87 min. Alltså väldigt lugnt, men ack så njutbart. Egentligen var benen ganska trötta, egentligen skallen också, men fredagskänslan och vårkänslan vägde upp det hela. (Och otroligt varmt om benen hade jag!)

6 kommentarer:

 1. Svårt det där hur du ska göra med byxorna. Du får lägga ner kortbyxor i väskan som du använder på eftermiddagen. Sprang med i eftermiddags riktigt varmt, +16grader, blev korta tights och linne plus en tshirt. Nästan för varmt med det så förstår att du var varm i vinterlångbyxor=)

  SvaraRadera
 2. Boxershorts:)

  Hua, vintertajts när det är varmt... Som att springa i en termos.

  14km en fredageftermiddag, absolut bästa afterworken!!!

  SvaraRadera
 3. Jag blir så inspirerad av ditt tänk med att springa till och från jobbet!

  SvaraRadera
 4. Att springa i +18 grader är ju närmast perfekt temperatur för löpning. Som jag ser på det iaf.

  Men jag förstår att vintertights inte är rätta klädsen i den värmen ;)

  Fredag, värmen och den löpningen! Njuter av att bara läsa om det! Så skönt att den här årstiden äntligen är här...

  SvaraRadera
 5. Du byter ju kläder på jobbet. Kan du inte ta med dig ett par tunna tights att springa hem i och ha vinterbyxorna i ryggan?
  Har ju samma problem som du men med cykeln. Väljer att småfrysa när jag cyklar till jobbet men får ändå ta av mig när jag skall hem - men tycker att denna sol som äntligen tittat fram är värt allt bök.

  SvaraRadera
 6. Träningsfreak - schysst att du också fick njuta av vädret - i något svalare former.

  Cykelmygga - Nästa gång är det jag som bestämmer afterwork aktivitet - löpning först, sen vin :)

  Louise - Ja, jag skulle aldrig hinna träna så mycket annars. Jobbar nästan alltid mer än 8 timmar, men tycker ändå att jag har en del ledig tid då jag kan baka in träningen på vägen.

  Janne - ja verkligen perfekt temperatur!

  Andrej - Nä, jag sitter med tights hela dagen på jobbet. Skojade bara :) . Problemet är att jag inte vill springa med ryggsäck varje dag. Så hur får jag hem de varmare byxorna om jag springer hem i tunnare? Att springa med ryggsäck gör ändå att det känns lite tyngre, så jag försöker få allt så komprimerat som möjligt.

  SvaraRadera