lördag 11 april 2009

Om någon undrar varför inte sportbutiker drabbas av finanskrisen

Så har jag svaret. Jag har förflyttat en del av det jag spenderar från SL till sportaffärer. Förra månaden, efter att ha skippat att köpa SL 30-dagarskort fick jag ersättning i form av ett par nya skor. Nu har mer än en månad till gått, och jag har levt utan SL kort. Dock har jag åkt på remsa betydligt fler gånger, under helger, och till Vällingby marathon kunde jag ju inte precis springa heller. Det fick alltså bli ett litet avdrag för min kompensation denhär gången.

Det jag "sparat" skulle alltså spenderas, och var gör man det bättre än på sportbutiker? Och jag var väl inte sen med att lägga till lite extra när jag ändå var på gång. Jag tror att Lyxfällan Charlie skulle få spunk om han såg andelen transaktioner på mitt kontoutdrag som hör till sport-relaterat. Men det är det värt - alltså inte att Charlie skall få hjärtattack, utan det att det spenderas på sport. Det är ju mitt stora intresse. Tilläggas bör att jag är en riktig usel shoppare vad det gäller andra saker. Har svårt att hitta grejer jag gillar helt enkelt, och gillar jag löpartights och löparskor, får jag väl hålla mig till shopping av sådana då.

Det blev en kanske lite tråkig dräkt från SOC, men den satt bra, och tights-benen var t.o.m. tillräckligt långa för mina långa ben. Riktiga springsockor också, men efter dagens pass konstaterade jag att springsockor med cooling effekt är nästa "måste".

Minskade intäkter för SL men ökade intäkter för sportbutiker. Och den lokala Ican går inte heller back på mitt/ vårt löptränande, det gör inte heller den 7/11 där jag oftast handlar min frukostmacka när jag springer till jobbet. Jag har redan börjat fundera på vad som finns på "vill ha" listan när nästa 30 dagar gått (och egentligen är jag lite sen med detta inlägg, så det är faktiskt bara drygt 20 dagar kvar), och där finns ett och annat - som även det kommer att hjälpa sportbutiker.

16 kommentarer:

 1. Helt riktigt Snork, tänk så hemskt om löparbutikerna skulle slå igen för att ingen handlar deras saker! *ryser*
  Kall-strumpor låter därför som en bra plan, och nåt som jag nog borde fundera på också. Man vill ju stödhandla liksom :)

  SvaraRadera
 2. hm.. vilken bra grej! kanske skulle börja med det!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt att belöna sig med att shoppa löparstass. Och eftersom du inte kan lägga pengarna på SL så måste du ju på annat sätt konsumera Sverige ur krisen vilket du nu gör på ett bra sätt.

  SvaraRadera
 4. Finns det några butiker jag vill stöda i sämre tider är det definitivt sportbutikerna! Har vi lågkonjuktur så är det väl ännu viktigare att vi mår bra så att vi orkar med det negativa? *nickar bestämt* Jag stödde två olika cykelbutiker, Stadium och Intersport idag. *host host* Mitt bidrag till att hjälpa Sverige på fötter igen!

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 5. Det är bra fröken Snork, RÄDDA OSS UR KRISEN!!!
  Jag har jobbat på det ett tag själv, känns skönt att man bidragit med sin del:)

  SvaraRadera
 6. Jag har också bidragit! Idag blev det ett par nya trekvartstights. Snart är Sverige på banan igen!

  SvaraRadera
 7. Mina sportrelaterade handlingar har oxå ökat betydligt och inhandling av vanliga kläder har minskat drastiskt istället. Jag är uppklädd i spirngspåret och nerklädd till vardags men what a ....! Cooling socker - var hittar man sånt? Jag känner nu att jag "kokar" i mina strumpor på längre rundor och det är riktigt irriterande.

  SvaraRadera
 8. Yes! Vilket stöd man får här. Tillsammans lyfter vi landet ur krisen genom stödpaket till sportbutikerna!

  SvaraRadera
 9. Ang. cooling sockor har jag för mig att det finns sådana. Måste inspekteras; kanske Löplabbet eller Runners Store i tur för kapitalinjektion?

  SvaraRadera
 10. Åh så roligt med massa nya träningskläder!! Så fint :)

  SvaraRadera
 11. Jo, jag rekommenderar nog parträningen. Rätt kul att vara 'motvikt' samtidigt som man själv får ett rejält pass.

  SvaraRadera
 12. Såklart man ska shoppa! Väl betalt!

  SvaraRadera
 13. Tråkig? Nej, det tycker jag inte! :) Jag älskar SOC, de har snygga, hyfsat billiga och sköna löparkläder... Hoppas påsken har vart bra!

  SvaraRadera
 14. Susanna - ja nya träningskläder är motiverande!

  n´batha - då måste vi testa det. Månne det funkar trots att man liksom är 55 kg vs. 85 kg?

  Sofy - Absolut!

  Malin - Första gången jag köper SOC faktiskt, men de verkar vara bra. Hoppas din påsk varit bra med!

  SvaraRadera
 15. Jag har läst om sådana "cooling sockor", men funkar det verkligen? I så fall måste jag skaffa det, snarast!

  SvaraRadera
 16. Louise - vet faktiskt inte, men i alla fall borde de väl andas bättre än de vanliga springsockorna jag har, de är ganska tjocka.

  SvaraRadera