tisdag 21 april 2009

Ospännande träning

Så kan dagens träning beskrivas. Men grejen är den att jag gillar ospännande träning. En riktig tråkmåns.

Lite mera spännande kanske? Imorgon är det jag som bestämmer spring-vägen. Trollet - Är du med?

Morgonlöpning till jobbet, vanliga 7.5 km på 42 minuter, medelpuls 145. Gårdagens intervaller gav sig något till känna i låren och underbenen i form av träningsvärk.

Kvällslöpning hem, med en extra runda, 12 km och 65 min, medelpuls 149. Avslutade med lite löpstyrka i form av några serier med sparkar i baken och höga knä skutt. Utfalls-steg försökte jag mig också på, men det tyckte lår-musklerna att var lite att ta i såhär dagen efter intervallerna. Totalt idag således 19.5 km ospännande, njutbar löpning.

Uppför man sig inte blir det tvål i munnen. Och det är inte min vanliga tandborste; inte heller någon annans från hushållet. En speciell skrubba-pulsbandet-borste :) .

Pulsklockan krånglar nu som då, och senaste gångerna jag har sprungit har den haft lite svårt att hänga med i början av passen, trots att jag har bandet under vatten innan jag lägger på det. Irriterande, och förhoppningsvis skall det uppföra sig bättre nu.

10 kommentarer:

 1. Det är verkligen imponerande att du orkar springa sådär mycket nästan varje dag! Jag tränar visserligen mycket själv, men jag undrar om jag skulle orka springa så mycket.. tycker det sliter på ett helt annat vis.. fast det är ju såklart en vanesak.. Bra jobbat iaf!!

  SvaraRadera
 2. Håller med Andréa, jag har svårt att genomföra två pass på en dag sådär. Jag känner mig nöjd efter ett. Du är grym.

  SvaraRadera
 3. Instämmer med föregående.. du är grym somspringer framotbaxt jobbet!

  Har du testat att byta batteri på pulsbandet?

  SvaraRadera
 4. Håller med övriga talare - du är flitig som attan :)

  SvaraRadera
 5. Det mest imponerande är att du får det att låta så enkelt. Och genomtänkt. Det är en njutning att läsa din blogg!

  SvaraRadera
 6. Imponerad över att du gör rent pulsbandet :-) Jag får skämmas lite tror jag, lortgris som jag är har jag aldrig gjort rent mitt pulsband :-)

  SvaraRadera
 7. Andreá - ja, jag tror det är vanesak, och så springer jag ju de flesta passen väldigt lugnt; morgonpassen är ju alltid korta o lugna.

  Anna - fast jag tror faktiskt det kan vara bättre med ett pass, och högre kvalitte. Jag lallar ju liksom på ganska korta sträckor, i monotont tempo. Men det gillar jag, fastän det inte är det mest optimala för resultatet.

  Lotta - Då jag har börjat att springa av o an, kan jag liksom inte sluta :) . Och jo, har försökt byta batteri, men tror att det fastnar en del skit på bandet, som behöver gnuggas bort.

  Anna - Tack :)

  Andrej - Roligt och motiverande att få sån feedback!

  Piratfarsan - Var ju så illa tvungen :) . Tror man kan slänga det med i tvättmaskinen också, men undvik sköljmedel i såfall!

  SvaraRadera
 8. Låter suveränt att springa två pass på det sättet du gör...
  Hade jag inte behövt bilen i jobbet så skulle jag ha tagit efter ditt exempel.

  Tycker också om vad och hur du skriver!
  Men jag fattade inte det där med att ta pulsen på tvättmaskinen? ;)

  SvaraRadera
 9. Ja jag är imponerad av hur mycket du springer. Duktigt=)Du måste ha en väldigt låg vilopuls oxå? Din medelpuls är ju låg med. Min ligger typ på 170-180 efter ett löppass. Och då spriger jag inte ens snabbt.Och det varkar vara alldeles för högt. Nåt tips på att få den lägre? springa mer va? Ha en fortsatt trevlig dag=)

  SvaraRadera
 10. Janne - hehe, jag man undrar ju vad pulsen blir i snurren. Men - man kan faktiskt ta av sig pulsremmen ibland... man behöver inte gå med pulsklocka hela tiden :)

  Freaket - Tack tack. Ja, jag har låg puls, och väldigt svårt att få upp den. Har jag 175 i puls i 30 sek. är jag kräk-klar. Måste faktiskt testa vilopulsen, har inte gjort det på ett tag, men den brukar vara 41-42 ca.

  SvaraRadera