torsdag 16 april 2009

I´m a marathon runner

På korta arbetsresor har jag för vana att inte ta med mig löparutrustning, men är jag borta längre, är det bra att kunna hålla igång lite för att vara på allerten. Eftersom jag sällan har tid för/ planerar in sightseeing på resorna, tycker jag att det är ganska bra sätt att i alla fall se sig omkring lite genom ett löp-pass. Jag har kommit underfund med att de i USA är ganska bra på dethär med "jogging maps". De hotell jag varit på, och frågat efter en passande löprunda, har alltid haft förslag, eller då kartor.

För att få någon slags rytm i kroppen trots en jet-lag, skulle jag idag ta en morgontur. Så fort det hade blivit tillräckligt ljust för att springa ute, gick jag till reception och frågade efter en joggers-map. Nja, någon specifik tur hade de inte, men killen i reception ritade en 5 (ca. 7.5-8 km) miles rutt som han tyckte var bra. Jag sa att jag nog hade tänkt mig att springa till stranden en bit längre bort, och visade den tänkta vägen på kartan, och frågade om det var ok väg att springa på. Yes, but that's very far away, it's like 5 miles one way. Yeah, sa jag - but I'm a marathon runner, I should be ok with that.

När jag sen stod vid ett trafikljus, kom en motorcyklist körande, som också var tvungen att stanna vid rödljuset. Han hojtade glatt "So, you are a jogger?" Yes - I'm a marathon runner, ropade jag tillbaka, när jag ändå var i farten att göra mig känd som marathon löpare. Oh, good for you! Keep up the good work!

Så, under morgonens löprunda kände jag mig som en marathon löpare.

10 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig liten historia. Klart du är en marathon-runner. Bra av dig att sticka ut på rundor när du är iväg med jobbet. Kul att ha sightseening med dojjorna på.

  SvaraRadera
 2. Men du är ju en marathonlöpare! :D

  SvaraRadera
 3. Jag reser ganska mycket i tjänsten, men lyckas väldigt sällan ta med joggingskorna tyvärr. Borde verkligen bli bättre på det för det är ju precis som du säger ett ypperligt sätt att baka in lite sight-seeing som man annars inte har tid till!

  SvaraRadera
 4. Ha ha, vad roligt! Och det är du ju faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Sightseeing på löpande fot är ju alldeles förträffligt! I Rom kan man dessutom boka en guide som följer med runt till alla grejer man vill se.

  SvaraRadera
 6. Fasiken vilken skön kommentar! Man får ju rysningar.

  SvaraRadera
 7. Härligt inlägg! En marathon runner är ju verkligen inte fy skam att vara. Keep up the good work på tjänsteresorna!

  SvaraRadera
 8. Lysande, gjorde min dag, tack. Någon dag, kanske jag kan säga detsamma, "i'm a marathon runner, yes i am". Fram till dess får jag vara bara jag, en halvgammal farsa som försöker komma i form.

  Sparar denna blogg för framtida bruk ;-)

  SvaraRadera
 9. Vad härliga ni är :) . Det gäller ju att smida medan järnet är varmt!

  SvaraRadera