lördag 6 juni 2009

Vila - nu med bubblor

Ja, vad skriver man om i en träningsblogg när man inte tränar? Man kan ju inte anmäla sig till nya lopp varje dag. Det är ännu vila som gäller för min del. Är ännu snuvig, har lite hosta och det värsta - mina smaklökar har varit bedövade i två dagar! Idag börjar smaken och lukten dom komma tillbaka - tack-o-lov! I vanliga fall tänker man inte på hur mycket smak och doft ger. Det är verkligen tråkigt att äta när man inte känner någon smak, men vad gör man? Man måste ju få i sig energi ändå, trots att det känns meningslöst. Utan träning, och utan god mat; ja, då är det (knasigt nog) väldigt mycket glädje som försvinner.

Igår efter lunch tyckte jag att det var så ur-trist när inte maten hade smakat något och bestämde att om man nu inte kan känna smak av mat, ska man i alla fall få dricka bubbel-vatten så att det pyser i näsan. Lite roligt måste man ju ha. Skuttade därför ut, och gick iväg och köpte en Soda Streamer.


Har tidigare också funderat på att skaffa en sådan, men ändå tyckt att det är bäst att vara utan, då jag har för mig att bubbelvatten inte är det bästa för magen, och vanligt vatten fungerar bra. Men vanligt vatten gör inte så att det pyser i näsan.

Igår kväll fick jag då sitta med min marathon finisher t-shirt och dricka bubbelvatten. Gick bra det också, även om benen nu börjar kräva att få springa. Alltså, en lördag utan långpass, men imorgon blir det förhoppningsvis lite lugn jogg blandat med promenerande.

11 kommentarer:

 1. Bubbelvatten är så gott, jag har lite svårt att dricka vatten annars men sen vi skaffade bubbelapparat så dricker jag mkt mer vatten.
  Visst är det jobbigt att inte få komma ut och springa, man blir rastlös och det spritter i benen.

  SvaraRadera
 2. Det värsta är att jag inte har någon aptit när jag inte tränar. Skittråkigt.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte varit inne på bloggen på några dagar. Tråkigt att du är krass fortfarande men håll ut och starta inte upp för tidigt bara. Jag blir avis på dig, jag vill också ha en sodastreamer.

  SvaraRadera
 4. Men herregud, du maste vara totalt uttrakad nar bubblor hojer din vardag.... ;-) Krya pa dig!

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det trist när man inte kan träna. jag ligger också lite lågt med tanke på mitt strulknä. Trist som attan! Hoppas du snart är på banan!

  SvaraRadera
 6. Piratfarsan - Ja hela kroppen börjar nog ha ett ordentligt springsug nu!

  Andrej - ja, det dessutom. Fast det hade jag med mig ända från förra veckan då jag vilade inför marathon, men ändå klämde i mig en massa käk - men, allt är ju så mycket godare när man tränar!

  Pain - Låter inte helt fel det heller!

  Anna - du får komma och dricka bubbelvatten till mig nästa gång du är i stan :)

  Marre - endera riktigt uttråkad, eller så ser jag potential i småsaker som höjer vardagen. Sånt är inte att underskatta!

  Anna - Verkligen trist, men hellre att man vilar ordentligt nu, så att man kan slå igen sen!

  SvaraRadera
 7. Vad man värdesätter att få vara frisk efteråt.. Även om det "bara" är en förkylning! Krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Hoppas du blir bättre snart! Och det är ju tur att du kan roa dig med bubbelvatten sålänge :)

  SvaraRadera
 9. Bubbelvatten är kul.. tröttnar man på bubbelvattnet kan man alltid smaksätta det med lite lite Fun Light-saft. :) Lemon/lime är en höjdare att blanda i.

  SvaraRadera
 10. Jag har samma problem som du, vad skriver man på en träningsblogg när man inte tränar? Jag kan tänka mig att det är mindre aktivitet på träningsbloggarna nu veckan efter maran än veckan innan maran. Men har man en träningsblogg så har man.

  Du skrev en kommentar på min blogg som jag undrar lite över. Du skriver att jag kanske skulle göra ett laktat-test. Jag har ingen aning om vad ett laktat-test är så du får gärna berätta för mig. Tack på förhand!

  SvaraRadera