torsdag 25 juni 2009

Lyxiga sommarväder och mål

I tisdags när jag träffade Karin för vår löptur, kunde vi först konstatera att vädret påminde lite om marathon vädret. Igår när jag sprang till jobbet, innan klockan 7, var det 20 grader! Det är inte många veckor/ dagar som man kan njuta av sådant springväder. Jag njöt fullt ut av lyxen av det varma vädret; på morgonen är det ju inte sådär hett och tryckande som det kan bli senare på dagen. Idag blir det vila från löpningen, men jag tänkte passa på att njuta av sommarmorgonen, och cykla till jobbet.

Sommar sommar sommar!

Kollade precis vädret för kommande helg. Det utlovas upp till 30 grader, och nu känns det ganska skönt att starten går vid 22, och att det är genom natten vi ska springa, trots att huvudet känner en viss psykning av detta. Det känns också på något sätt knasigt att man skall packa ner mössa och vantar, och lite varmare kläder ifall natten blir kylig (och framför allt fuktig). Men; "better safe than sorry".

Jag har fått lite kommentarer och frågor gällande mina mål för helgens utmaning. Att formulera mål för något man inte har en susning om är dock ganska svårt, men visst har jag några tankegångar.

Först och främst vill jag klara ultra distansen; alltså komma mig längre ön marathon distansen. Förutsatt att jag är frisk, och inte får ont någon stans (typ knä), borde detta vara ett ganska enkelt mål.

Som andra hållpunkt har jag att komma över 6 mil, som jag avverkat på ett lopp på längdskidor ca. 4 år sedan.

Efter detta känns det lite mer luddigt. 7.5 mil - tja, realistiskt kanske. Men detta är ändå 3 mil längre än marathon. Svårt att säga vad kroppen tycker om en sådan distans.

Häftigt vore det ju att ta 8 mil, och 50 miles. Men, detta är mitt första ultra, och jag kanske behöver lite större erfarenhet innan den distansen kan komma i fråga.

Med de mål-tankarna är jag redo för denna dag på jobbet; nu väntar jag bara på att mina pinsamt flottigt fotkrämsinsmörjda fossingar ska bli lite mindre hala :) .

15 kommentarer:

 1. Åh vad jag tycker du är häftig. Jag hade aldrig klarat 12h, det vet jag utan att testa det. Pannbenet räcker inte så långt och min meditativa förmåga är verkligen begränsad. Jag blir så glad när jag läser om ditt upptåg och det känns så enkelt att springa mina 12k som jag satsar på att genomföra idag. Det kommer att gå galant till helgen, det är jag helt övertygad om.

  SvaraRadera
 2. Förstår att det blir skönt att springa på natten! Stackars dem som ska springa hela dygnet, det lär inte gå snabbt mitt på dagen. Usch. Men för dig som springer på natten lär det gå galat!

  SvaraRadera
 3. Terve

  Det är efter mara distansen som Ultra börjar det är då som det roliga börjar. Man ser då att kroppen orkar mera än vad man tror och med det oftast lugnare tempot som man håller så är kroppen ganska fräsch trots 42 km i bena. De mat/drick pauser som görs är inte lika stressade som under maran allt går så mycket långsammare och gör det roligare.

  Samtidigt som jogg sällskapet är trevligt och inte lika tävlings inriktade som på en mara inte samma hets.

  Visst det krävs vilja,styrka och sisu men ingeting är omöjligt allt går bara man vill. I flera undersökningar visar det sig att när kroppen säger aj ont sluta då finns det minst 30% kvar att gå på. Vissa har gått förbi den 30 % gränsen andra har förmågan att sluta när den gränsen är nådd. Några har varit förbi den gränsen andra inte mera om det i bilen.....

  Det är bra att ha lite del-mål att gå efter då kan du fira lite efter varje gång. Mitt egna mål berättar jag på vägen ner till tävlingen.

  Ha de

  SvaraRadera
 4. Det är ju det som är så härligt med första gången man gör något nytt - själva äventyret blir ett mål i sig :-)

  Det är inge snack att du kommer en bra bit över ultradistans. Därutöver handlar det nog mest om hur mycket du vill pressa dig, kontra ha kul för stunden. Tror man lär sig mycket om sig själv under tolvtimmars ;)

  En spännande resa hur som helst - ser fram emot rapporterna!

  SvaraRadera
 5. Gud vad det här är spännande! Jag kommer sitta klistrad och vänta på rapporten efteråt!

  SvaraRadera
 6. Det ska bli så spännande att se hur det går! (superbra såklart!) Kan man följa er på nåt sätt?

  SvaraRadera
 7. Aha! ni börjar på natten. Redan där har jag lärt mig nåt om 12-timmars. Kan knappt hålla mig tills efter helgen, för då kommer väl rapporten? Det här är ju hur spännande som helst!
  Jag är så nyfiken på hur man klarar att springa i 12 timmar på en och samma bana, utan att bli galen. :-)

  SvaraRadera
 8. Visst är det underbart! Det är bara att passa på att njuta. I det här landet är vädret oberäkneligt! :(

  SvaraRadera
 9. Första målet kommer du klara utan problem, bara att kroppen håller. Sen får du tänka på att allt över är grymt... Precis som inte marathondistansen redan är det :)

  Efter det visar du dig själv hur stark du är!

  Jag håller tummarna och väntar med spänning på att få läsa om upplevelsen...

  Kanske kan du få mig att testa en ultra ;)

  SvaraRadera
 10. Önskar dig all lycka till på lördag, det kommer att gå strålande och ni kommer att vara jätte trötta efteråt men nöjda och glada förhoppningsvis. Ni har varandra och ta hjälp av det.

  Spring lite för mig också ;o)

  SvaraRadera
 11. Anna - tack för att du tror på mig; det känns motiverande. Hoppas ditt pass idag var lyckat! Kram!

  Susanna - mentalt känns det lite tungt att det är just genom natten, men då det utlovats 30 grader till dagen kan det nog vara bra!

  Staffan - Moi :) . Känner att jag kommer att få en massa bra info och inspiration under morgondagens bilfärd!

  Fredrika - Ja, huuu så spännande det ska bli! Förhoppningsvis ses vi nästa vecka på drinks :)

  Anna - kan dock ta ett tag innan jag uppdaterar - och är jag missnöjd kan det hända att jag inte uppdaterar alls, hihi.

  Andréa - tror det kan vara svårt... tror inte de har live-rapportering. Hm... och jag tar i alla fall inte med ngn laptop.

  bureborn - ja galen... om man inte är det innan så lär man väl bli!

  Malin - absolut!

  Janne - ja, vi får se vid vilken mod jag kommer tillbaka :)

  Maria - Tack! Jag ska tänka på det när jag blir riktigt trött - nu lånar jag Marias kropp ett tag :) . Det är faktiskt kul att göra denhär grejen med (nya) kompisar!

  SvaraRadera
 12. Sugen på lite sällskap på söndag morgon? Tänkte titta förbi (det är ju bara ett par mil bort) och det enda jag kan erbjuda är ett par km...

  SvaraRadera
 13. Det är rätt inställning Snorkis - ha små delmål och känn efter på lördag!

  Nu ska jag och mina kladdiga fötter krypa ner i sängen. Ses imorgon! Glöm inte lite finsk tango-musik till bilresan! We need SISU :D

  SvaraRadera
 14. Stort, stort lycka till i morgon! Själv åker jag på party hela helgen till Malmö men jag lovar att tänka på dig vid 22-tiden när jag sippar sommardrinkar! ;-)

  SvaraRadera